Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Ostravské komunikace díky počasí znásobily tempo oprav výtluků

13. března 2024, 7:03

Ostravské komunikace a. s., které se starají o údržbu silnic II. a III. tříd a vybraných místních komunikací na území města Ostravy, v těchto dnech znásobily rychlost oprav výtluků po zimě. Využily teplého počasí a rozjezdu dodavatele teplých asfaltových směsí. „Celý proces se tím zrychluje, protože lze využít stroje, zatímco při používání směsi z termoboxu, se kterou vyjíždíme ihned po zvýšení teplot nad nulu, je vysoký podíl ruční práce. Letos jsme s opravami za využití termoboxu začali už v prvních únorových dnech,“ upřesnil výrobní náměstek Ostravských komunikací Petr Uhlíř.

Veletrh Včela!!! se rozrostl letos o další výstavní halu

13. března 2024, 6:47

Přijďte objevit svět včelařství, léčebné účinky včelích produktů, nakoupit kvalitní medové speciality a potřeby pro včelaře na největší včelařský veletrh v České republice. V pátek 15. a sobotu 16. března na Černé louce v Ostravě, pavilon A.

Ostravské komunikace mají nového ředitele

13. března 2024, 5:00

Statutární město Ostravy vypsalo letos v lednu výběrové řízení na pozici člena představenstva městské společnosti Ostravské komunikace, a. s. Tříčlenné představenstvo, které představuje hlavní výkonný orgán společnosti, bylo nutné doplnit po avizovaném odchodu Ing. Daniela Lyčky, jenž tuto funkci vykonával déle než 20 let. Rada města na základě výsledku tohoto výběrového řízení rozhodla, že v představenstvu nově usedne Ing. Michal Hrubý.

Velikonoce plné tradic i hýčkání na Valašsku

12. března 2024, 2:09

Oslavte příchod jara v probouzející se přírodě Beskyd a poznejte tradice, které se na Valašsku předávají z generace na generaci. V Resortu Valachy ve Velkých Karlovicích připravili od 29. do 31. března speciální velikonoční program. Naučíte se plést tatary, ozdobíte si velikonoční vajíčka, upečete mazanec, pochutnáte si na specialitách, které se naučíte sami připravovat a po procházce či po lekci aqua fitness si odpočinete ve valašském moři s luxusním wellness světem.

Soutěžní návrhy na podobu ostravského mrakodrapu jsou hotové, nyní je posoudí odborná porota

12. března 2024, 2:03

Pět studií zapojených do mezinárodní architektonické soutěže odevzdalo své návrhy na budoucí podobu mrakodrapu na Nové Karolině. Přizvaní odborníci, mezi nimiž jsou například zástupci ostravského magistrátu, experti na dopravu či požární bezpečnost staveb, ale také projektanti, rozpočtáři nebo zástupci obchodního centra Forum Nová Karolina, nyní posoudí, zda jsou předložené projekty realizovatelné a v souladu se zadáním. Tyto závěry pak obdrží porotci, kteří soutěžní návrhy ohodnotí a rozhodnou o vítězi.

Valašsko láká firmy z celé republiky na netradiční teambuildingy

12. března 2024, 1:59

Pašování pálenky, dojení kozy, pečení frgálů, sbírání bylinek, večer s myslivcem, valachova hostina, ostré doteky valašských vrcholů, putování za řemesly či posezení u táboráku s heligonkou - to jsou některé z teambuildingových programů Resortu Valachy ve Velkých Karlovicích, jejichž obliba každoročně roste. Firmy chtějí tmelit kolektivy netradičními zážitkovými akcemi a valašská tématika i nedotčená okolní příroda je velkým lákadlem.

Komedii Pravda francouzského dramatika Floriana Zellera uvede Divadlo „12“

12. března 2024, 1:39

Komedii Pravda francouzského dramatika Floriana Zellera přivádí na jeviště komorního Divadla „12“ šéf souboru činohry NDM a režisér Vojtěch Štěpánek. Premiéra je v pátek 15. března. Pravda je komedie o nevěře, kde je umění lhát dovedeno k dokonalosti.

Heimstaden více investuje do oprav a zateplení domů

11. března 2024, 14:43

Největší poskytovatel nájemního bydlení v Česku letos výrazně zvýší investici do zateplení svých bytových domů.

Do Ostravy míří jedinečný kytarista a zpěvák LeBurn Maddox

8. března 2024, 1:36

Po šesti letech se oblíbený showman vydává na evropské turné a příští týden vystoupí v doprovodu tria muzikantů v Ostravě. Na brilantní blues/rockový program s prvky funku i reggae zveme do kulturního domu K-TRIO v Hrabůvce v úterý 12. března 2024 od 19.00 hodin.

Stavař Jan Hasík patří mezi finalisty soutěže EY Podnikatel roku

8. března 2024, 1:32

Předseda představenstva a generální ředitel stavební skupiny HSF System Jan Hasík se dostal mezi pětici finalistů 24. ročníku prestižní soutěže EY Podnikatel roku 2023 České republiky. Letošní podnikatelské ocenění má záštitu prezidenta republiky Petra Pavla.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více