Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Colours 2024 nabízí hudebníky z celého světa včetně Lennyho Kravitze. Od února vstupenky zdražují

29. ledna 2024, 16:26

Posledních pár dní je k dostání limitovaná edice vstupenek na Colours of Ostrava 2024 za aktuálně nejnižší možnou cenu. Návštěvníci 21. ročníku, který se koná 17. až 20. července, zažijí koncerty takových hvězd, jako jsou Lenny Kravitz, Sam Smith, Queens of the Stone Age, James Blake či Khruangbin.

Muzeum Bílovec zve na výstavu ztracenou v překladu

29. ledna 2024, 14:36

V Muzeu Bílovec bude 9. února zahájena výstava grisailleí a kreseb Jana Juřičky s názvem Lubricated like a fox – Ztraceno v překladu. Výraznou přidanou hodnotou vystavených prací je nadhled autora, jeho smysl pro humor i citlivé ztvárnění světa kolem něj.

OKD loni získala 194 nových zaměstnanců. Důlní pracovníky bude hledat i letos

25. ledna 2024, 16:56

Těžební společnost OKD plánovala v loňském roce přijmout 200 kvalifikovaných pracovníků jako náhradu za přirozené odchody. Podařilo se jí získat 194 nových zaměstnanců. I v letošním roce bude muset ty odcházející po dosažení nároku na důchod nebo ze zdravotních důvodů nahrazovat novými. Chce proto přijmout na dvě stovky pracovníků, zejména těch s důlní praxí. S nabídkou se teď chystá oslovit hlavně bývalé důlní pracovníky OKD a spoléhat bude i na doporučení stávajících zaměstnanců. Vybraným zájemcům nabídne perspektivu zaměstnání i za horizont roku 2026.

Nádrž Morávka po rekonstrukci prošla úspěšně kolaudací

25. ledna 2024, 16:53

Vodní dílo Morávka na řece Morávce je po rozsáhlé rekonstrukci plně funkční, což vyplývá z vydaného kolaudačního rozhodnutí. V současnosti je ale stále nádrž v režimu mimořádné manipulace, která spočívá v řízené zvýšené hladině nádrže. Rekonstrukce byla zahájena koncem roku 2021 a ukončena v prosinci 2023 s celkovými náklady ve výši cca 150 mil. Kč, přičemž zhruba 70% bylo hrazeno z dotace Ministerstva zemědělství.

Podcast FNO: Co se děje za dveřmi Ústavu soudního lékařství?

24. ledna 2024, 14:22

Policejní prezidium České republiky ocenilo Ústav soudního lékařství FN Ostrava za podílení se na vyšetřování trestné činnosti. Přednosta ústavu MUDr. Petr Handlos, Ph.D., MBAce, převzal bronzovou plaketu náměstka policejního prezidenta pro službu kriminální policie a vyšetřování. I o tom bude řeč v dalším podcastu Fakultní nemocnice Ostrava.

Na Gymnázium v Bílovci se hlásí zájemci z celého regionu. Motivují je i excelentní jazykové výsledky

23. ledna 2024, 9:43

Zhruba stovka žáků základních škol si v úterý 23. ledna vyzkouší v Gymnáziu Mikuláše Koperníka v Bílovci v rámci dnů otevřených dveří přijímací zkoušky nanečisto do prvních ročníků čtyřletého a osmiletého studia.

Lékařskou pohotovostní službu pro děti a dorost ve FN Ostrava loni vyhledalo přes 10 tisíc dětí

22. ledna 2024, 11:27

Ambulance lékařské pohotovostní služby pro děti a dorost a také Ambulance praktického lékaře pro děti a dorost má ve FN Ostrava za sebou první rok existence. V obou ambulancích se podařilo zabezpečit plynulý provoz, na pohotovosti ošetřit 10 000 dětí a pro 1 000 zaregistrovaných dětí zajistit pravidelnou pediatrickou péči.

600 tisíc na dobrou věc! Výsledek charitativní sbírky festivalu Beats for Love lámal rekordy

17. ledna 2024, 22:14

Loňský ročník hudebního festivalu Beats for Love nepřinesl jen účast hvězd elektronické hudby, ale také důkaz, že naše srdce bijí pro charitu a pomoc lidem v nepříznivé životní situaci. Fanoušci a pořadatelé spolu totiž překonali rekordní výsledek charitativní sbírky Beats for Charity. Na podporu desetileté Kačenky Bojkové, která bojuje s následky vážné autonehody, daroval festival 600 tisíc korun.

Horská služba Beskydy získala ocenění Radegastův Strážce Hořkosti 2023

17. ledna 2024, 22:10

Pivovar Radegast předal výroční ocenění Radegastův Strážce Hořkosti organizaci Horská služba Beskydy. Toto ocenění je udělováno každý rok organizacím nebo jednotlivcům, kteří prokazují dlouhodobou vytrvalost, houževnatost a morální sílu při překonávání „hořkých překážek. V průběhu slavnostního předávání byl navíc odhalen nový ležácký tank pojmenovaný na počest Horské služby Beskydy.

FN Ostrava ocenila své Zaměstnance roku

17. ledna 2024, 22:08

Vedení Fakultní nemocnice Ostrava i zaměstnanci tohoto největšího zdravotnického zařízení v Moravskoslezském kraji rozhodli o držitelích prestižního titulu Zaměstnanec roku. Slavnostní večer, na kterém byla ocenění za rok 2023 předána, se odehrál v prostorách Clarion Congress Hotelu Ostrava.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více