Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Novým generálním partnerem českého cyklokrosu je stavební skupina HSF System

17. ledna 2024, 9:07

Stavební skupina HSF System, která je součástí holdingu PURPOSIA Group, se stala v letošní sezóně novým generálním partnerem českého cyklokrosu. Na tuzemské cyklistické scéně se objeví také nový tým HSF System Cycling Team. Stavební skupina HSF System, která vznikla v roce 2002, se zaměřuje na generální dodávky staveb a je dnes významným hráčem v Česku, na Slovensku i dalších evropských zemích. Dlouhodobě je také velmi aktivní v podpoře cyklistických závodů a projektů po celé České republice.

Hledej pramen vody: Velké EKO klání pro odvážné vodní pátrače ze základních škol

16. ledna 2024, 11:59

Společnost Ostravské vodárny a kanalizace a.s. vyhlašuje velkou ekologickou vodní výzvu Hledej pramen vody. Je určená pro všechny odvážné vodní pátrače z řad dětí 4. a 5. tříd základních škol v Ostravě a blízkého okolí. Partnerem vzdělávacího projektu je statutární město Ostrava. Sám primátor Ostravy, Jan Dohnal, udělil záštitu nad letošním ročníkem.

Trofejní nemovitost v centru Ostravy změnila název na GATE Nová Karolina

16. ledna 2024, 11:54

Jeden z nejmodernějších administrativních komplexů v Moravskoslezském kraji má nový název – GATE Nová Karolina. Investiční skupina RT TORAX Group, která je majitelem tohoto objektu, tak upustila od původního názvu Nová Karolina Park. Budova, v níž sídlí na tři desítky firem a dohromady pracuje kolem dvou tisíc lidí, je aktuálně plně obsazená.

ČPZP přispěje na genetické vyšetření párům, které plánují početí

15. ledna 2024, 12:53

Česká průmyslová zdravotní pojišťovna (ČPZP) doplnila od letošního roku nabídku preventivních programů o zcela nový program BabyGen. Výše příspěvku činí 4 000 korun a je určená k odhalení dědičných nemocí v období před plánovaným těhotenstvím.

Činohra NDM uvede komediální drama Neila Simona Ztraceni v Yonkers

15. ledna 2024, 9:08

Činohra Národního divadla moravskoslezského zkouší pod vedením režiséra Janusze Klimszy na jevišti Divadla Antonína Dvořáka komediální drama nejúspěšnějšího amerického dramatika a scenáristy Neila Simona (1927–2018) s názvem ZTRACENI V YONKERS. Hru s podtitulem A která rodina je normální? uvidí čeští diváci vůbec poprvé. Režisér oslovil pro překlad Pavla Dominika a premiéra bude 20. ledna.

Hořký Gorkij vstupuje do Arény

12. ledna 2024, 18:11

Drama Maxima Gorkého Děti slunce uvede už tuto sobotu v premiéře ostravská Komorní scéna Aréna. Na klasické dílo ruské dramatické tvorby nahlíží divadlo groteskně expresivním pohledem režiséra André Hübnera-Ochodla, který je zárukou kvalitního současného provedení klasického díla. Gorkij napsal Děti slunce v roce 1905 během vězeňského pobytu v Petropavlovské pevnosti jako tragikomedii s postavami, které balancují mezi planým filosofováním a patetickým vyjadřováním svých horoucích citů, mezi diskusemi o budoucnosti lidstva a snahou smysluplně prožít vlastní život.

Ve FN Ostrava proběhly atestace dětských lékařů

11. ledna 2024, 12:05

Celkem 32 pediatrů z nemocnic napříč republikou absolvovalo na Klinice dětského lékařství FN Ostrava a Lékařské fakulty Ostravské univerzity atestační zkoušky. Diplom opravňující lékaře pracovat samostatně jich nakonec získalo 31. Mezi nimi i dvě lékařky z pořádající kliniky.

Chrápání a spánkovou apnoi v Nemocnici AGEL Nový Jičín řeší nově pomocí nejmodernějšího robota

10. ledna 2024, 13:12

Chirurgové oddělení ORL Nemocnice AGEL Nový Jičín dlouhodobě rozvíjejí potenciál a zdokonalují své znalosti v oblasti robotické chirurgie. Nyní začínají psát pomyslnou novou kapitolu, když uskutečnili první operaci spánkové apnoe pomocí nového dvoukonzolového robotického systému DaVinci XI. Událost se konala za přítomnosti předních odborníků z ČR i zahraničí. Nový Jičín se tak stal prvním pracovištěm na Moravě, kde se tyto operace provádějí.

Ústav soudního lékařství FN Ostrava získal prestižní ocenění

10. ledna 2024, 13:10

Policejní prezidium České republiky ocenilo Ústav soudního lékařství FN Ostrava (ÚSL) za podílení se na vyšetřování trestné činnosti. Přednosta ÚSL MUDr. Petr Handlos, Ph.D. převzal bronzovou plaketu náměstka policejního prezidenta pro službu kriminální policie a vyšetřování.

Střední zahradnická škola v Ostravě nabízí čtyři zajímavé obory pro studenty

10. ledna 2024, 12:55

Střední zahradnická škola v Ostravě má více než stoletou tradici. V našem průmyslovém kraji nabízí studentům maturitní obory Zahradnictví a Přírodovědné lyceum a učební obory Zahradník a Prodavač květin – florista.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více