Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Povodí Odry: Aktuální hydrologická situace – leden 2024

4. ledna 2024, 18:49

Od nového roku vypadly na území povodí Odry srážky v úhrnu od 5 do 40mm. Nejvíce jich spadlo v Jeseníkách na Rýmařovsku, což je nad kaskádou nádrží Slezská Harta a Kružberk na řece Moravici a v Moravskoslezských Beskydech v prostoru nádrží Šance a Morávka, kde úhrn překročil 20mm. Průtoky v tocích jsou na celém území povodí Odry zvýšené. Obecně občanům žijících v povodí Odry nehrozí povodňové nebezpečí, ale měli by se vyvarovat při těchto zvýšených vodních stavech volnočasovým aktivitám na řekách, které mohou být nebezpečné.

Nobilis Tilia otevírá první prodejnu kosmetiky v obchodním centru

30. prosince 2023, 12:49

Česká značka přírodní aromaterapeutické kosmetiky Nobilis Tilia otevírá svou první prodejnu v obchodním centru. V pořadí již třetí prodejnu, pro kterou tentokrát vybrala Avion Shopping Park v Ostravě. Nobilis Tilia navazuje na úspěchy dvou svých prodejen, v sídle společnosti ve Vlčí Hoře a v centru Prahy v Pasáži Platýz.

Valachy tour přilákala dva tisíce sportovců, dvanáctý ročník odstartuje Noční stopou Valachy

30. prosince 2023, 12:43

Téměř dvě tisícovky sportovců se během roku 2023 zapojily do DATART Valachy tour, tradiční série sportovních akcí na Valašsku. Do nacházejícího dvanáctého ročníku seriál vstoupí v sobotu 3. února 2024 populárním běžkařským závodem Noční stopa Valachy ve Velkých Karlovicích, a to se zajímavým sportovním hostem: role čestného startéra se ujme někdejší úspěšná běžkyně na lyžích a trojnásobná účastnice olympijských her Eva Vrabcová Nývltová.

Nejspokojenější pacienti jsou podle průzkumu ve FNO, která má také nejlepší online komunikaci

30. prosince 2023, 12:31

Nejspokojenější jsou v rámci fakultních nemocnic hospitalizovaní pacienti v Ostravě. Ukázaly to výsledky celorepublikové ankety, do které se zapojilo 129 tisíc pacientů ze 148 zdravotnických zařízení. FN Ostrava má podle výsledků této ankety společnosti HealthCare Institute také ze všech fakultních nemocnic v ČR nejlepší online komunikaci.

Dopravniinfo.TV : Noční můra řidičů: tmavě oblečený chodec ve tmě a dešti

27. prosince 2023, 16:08

Na těchto záběrech vidíte chodce v tmavém oblečení poblíž silnice z pohledu řidiče. Ve tmě, při dešti a sněžení. Bez reflexních prvků na oblečení jsou vidět velmi špatně. To se také projevilo v počtu dopravních nehod. Během pouhých dvou měsíců řešili policisté 14 nehod, v devíti případech skončil střet chodce s autem lehkým zraněním, dvě zranění byla těžká a bohužel tři chodci přišli při nehodě o život.

Dopravniinfo.TV : Riziková křižovatka v Ostravě-Nové Vsi, na co by měli řidiči dát pozor?

25. prosince 2023, 16:05

Moravskoslezský kraj a jedno z rizikových míst na tamních komunikacích.Křižovatka v ostravské Nové vsi. Ve statistikách je evidováno velké množství nehod. Toto je jedna z nich z poloviny listopadu 2023 - při střetu aut se zranilo pět lidí. Na křižovatku jsme se byli podívat s odborníkem.

Ostrava se připojí k pietě za oběti střelby na Univerzitě Karlově

22. prosince 2023, 11:23

Biskup Martin David zve ostravsko-opavskou diecézi k modlitbě za oběti střelby na pražské Filozofické fakultě Univerzity Karlovy. Mše svatá za zemřelé i pozůstalé se uskuteční v sobotu 23. prosince v katedrále Božského Spasitele v Ostravě.

O pojištění odpovědnosti by měl uvažovat každý. V běžném životě i v práci

22. prosince 2023, 11:13

Pojistit se dnes dá kdeco, ale význam některých produktů je přinejmenším sporný. Nic takového se však nedá říct o pojištění odpovědnosti, které se bez nadsázky hodí snad opravdu každému. Vzpomeňte si, kdy jste naposledy měli tzv. den blbec a hrozilo vám, že kvůli banální chybě někomu zaplatíte nezanedbatelné finanční odškodnění? Když se vám smůla lepí na paty, je na místě efektivní ochrana. A právě tu vám může zajistit kvalitní pojistka na blbost.

Růžovka trápí až desetinu populace. Jak zmírnit příznaky a podpořit léčbu?

22. prosince 2023, 10:58

Rosacea, často nazývaná růžovka, je poměrně časté kožní onemocnění, které způsobuje rozšíření drobných cév na obličeji. Ačkoliv není tak rozšířená jako akné, podle statistik trápí 5-10 % populace – především pak ženy ve věku 30 až 50 let. Setkat se s ní však může prakticky kdokoliv. A přestože neohrožuje zdraví, může být velmi na obtíž jak fyzicky, tak po psychické stránce. Naštěstí existují způsoby, jak zmírnit její příznaky a urychlit léčbu.

Mezinárodní soutěž hudebníků Líheň vyhrál KAMENÍK!

22. prosince 2023, 10:35

Dvaadvacátý ročník mezinárodní klubové soutěže amatérských hudebníků Líheň zná po sobotním Velkém finále vítěze. Konkurenci s přehledem rozdrtil olomoucký KAMENÍK, když jej třináct ze šestnácti porotců postavilo na první místo.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více