Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

19. prosince slaví OKD 55 let od zahájení těžby na Dole ČSM

20. prosince 2023, 10:38

Jediný činný černouhelný důl v Česku, ČSM ve Stonavě, patřící těžební společnosti OKD, dovršil 19. prosince 55 let od zahájení těžby. První uhlí bylo vydobyto z hloubky 570 metrů ze stěny 230 311 provozované partou Antonína Niedoby. Od té doby vyjelo skipem na povrch 122 milionů tun „černého zlata“.

Znáte novou značku, za jejíž porušení hrozí mastná pokuta?

20. prosince 2023, 10:35

Soubor dopravního značení čítá nový exponát. Pokud se pohybujete po evropských silnicích, můžete narazit na novou dopravní značku, kterou je radno respektovat. Při porušení pravidel totiž hrozí nezanedbatelná pokuta, a to do výše až 135 EUR (cca 3300 Kč). Momentálně lemuje dálnice ve Francii a mnozí řidiči nemají o jejím významu ani ponětí.

Dobrý finanční poradce ví, že každý klient má jiné finanční cíle nebo toleranci k riziku

19. prosince 2023, 16:25

Jiří Pecuch je zkušený finanční poradce, s více než 20letou praxí ve finančním, investičním a bankovním sektoru. V rozhovoru nám přibližuje, na co se ve své praxi finančního poradce nejčastěji zaměřuje a jak dokáže svým klientům pomoci.

Beats for Love nominován do Top 10 festivalů v Evropě!

19. prosince 2023, 16:23

Festival Beats for Love se umístil mezi deset elitních eventů v kategorii Best Major Festival ankety European Festival Awards za rok 2023. V prvním kole této prestižní soutěže nerozhodoval nikdo jiný než veřejnost, tedy fanoušci a návštěvníci jednotlivých festivalů. Ve druhém kole hlasování konečné pořadí určí odborná porota.

RT TORAX Group koupila NORDICA Building. Je 2. největším pronajímatelem „áčkových“ kanceláří v MSK

19. prosince 2023, 16:05

Právě v těchto dnech byl dokončen prodej budovy NORDICA Building na Českobratrské ulici v Ostravě, a díky této akvizici se skupina RT TORAX Group stala druhým největším pronajímatelem kancelářských prostor nejvyššího standardu v Moravskoslezském kraji. RT TORAX Group vlastní od roku 2021 také jeden z nejmodernějších administrativních komplexů v centru Ostravy, trofejní nemovitost nově fungující pod názvem GATE Nová Karolina. Skupina tak upustila od původního názvu Nová Karolina Park.

Krásu hradu Karlštejn můžete obdivovat i v zimě

19. prosince 2023, 15:40

Pokud vás sněhová pokrývka nepřesvědčila k tomu, abyste se uvelebili na kanapi, hned vedle praskajícího ohně v rozpáleném krbu, ale naopak ve vás probudila touhu navštívit pár zajímavých míst, máme pro vás tip. Udělejte si výlet k hradu Karlštejn. Prohlídky probíhají i v zimě a dominantu si díky tomu užijete v tak trochu jiném světle než po zbytek roku.

Oddělení neonatologie FN Ostrava připravilo Kurz resuscitace novorozence

19. prosince 2023, 14:59

Lékařky z Oddělení neonatologie FN Ostrava připravily pro kolegy Kurz resuscitace novorozence. Zúčastnili se jej zdravotníci ze všech nemocnic v Moravskoslezském kraji z oborů pediatrie, gynekologie a anesteziologie a resuscitace.

Dopravniinfo.TV : U Bílého Kostela změnila dopravní značení tragická nehoda, nesmí se zde předjíždět

18. prosince 2023, 16:02

Liberecký kraj a jedno z nejrizikovějších míst nedaleko Chrastavy, pár kilometrů za krajským městem. Na silnici I/13, která patří k nejvytíženějším komunikacím v regionu, často dochází k dopravním nehodám. Důvodem je neohleduplnost řidičů a nepřiměřená rychlost.

Štěrkovna Open Music oslaví 20. narozeniny unikátním projektem Symphonic Dance Music

18. prosince 2023, 9:49

Kulaté jubileum 20. narozenin oslaví festival Štěrkovna Open Music velkou párty. Její součástí budou hned tři velké a mimořádné projekty. A když to má být opravdu velká párty, nesmí chybět projekt, který se k této příležitosti hodí nejlépe. Symphonic Dance Music nabízí unikátní propojení světových hitů taneční hudby, Janáčkovy filharmonie Ostrava, DJ Lowy a zpěvačky Dashy. Projekt bude jedním z vrcholů připravovaného ročníku, kde od 25. do 27. července vystoupí například Ewa Farna, Divokej Bill, Rybičky 48, No Name, Wohnout, Vojta Dyk a D.Y.K. a řada dalších.

Centrum kochleárních implantací FN Ostrava oslavilo 10 let

18. prosince 2023, 8:32

Před 10 lety začalo ve FN Ostrava fungovat Centrum kochleárních implantací Ostrava (CKIO), které je součástí Kliniky otorinolaryngologie a chirurgie hlavy a krku. Pracoviště v současnosti operuje děti s těžkou sluchovou vadou a také dospělé pacienty, kteří ohluchli. Významné jubileum oslavilo centrum v rámci tradičního předvánočního semináře, který zpestřili svým tanečním vystoupením žáci Základní a mateřské školy pro sluchově postižené a vady řeči v Ostravě-Porubě, s níž CKIO úzce spolupracuje.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více