Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Multivitamín je smysluplný vánoční dárek. Než levný, nekvalitní a neúčinný, to raději žádný

11. prosince 2023, 16:18

Naturoteka je tým klinických naturopatů a terapeutů Klinické nutriční medicíny, kteří se v praxi věnují konzultacím s klienty, kteří řeší chronické, autoimunitní, civilizační nemoci nebo prevenci. Společně založili eshop NATUROTEKA, kde nabízí pouze čisté, kvalitní, účinné a jejich praxí prověřené doplňky stravy. Kvalitní a dobře sestavený multivitamín dvakrát do roka doporučují všem.

FN Ostrava otevřela nově zrekonstruovanou Ambulanci paliativní péče

11. prosince 2023, 15:04

Prostory Ambulance paliativní a podpůrné péče FN Ostrava ve 4. patře Polikliniky prošly zdařilou rekonstrukcí. Opravy projektem a následnou realizací podpořila společnost IKEA Ostrava. Ambulance díky tomu může nevyléčitelně nemocným pacientům a jejich rodinám poskytnout kvalitnější služby.

Radegast již 30 let stáčí pivo do nerezových sudů. Některé jsou pořád v oběhu

11. prosince 2023, 15:01

Pivovar Radegast stačí pivo do nerezových sudů typu KEG již od roku 1993. Mezi jejich hlavní přednosti patří dlouhá životnost a tím šetrnost k životnímu prostředí. Dodnes jsou stále v oběhu sudy, které se používaly při otevření linky před 30 lety. Aktuální kapacita nošovické stáčírny sudů je přibližně 425 sudů za hodinu a v současnosti s manipulací se sudy pomáhá i speciální robot.

Evropští architekti představili rozpracované návrhy mrakodrapu na Nové Karolině

11. prosince 2023, 14:40

Architekti z pěti mezinárodních studií prezentovali své pracovní návrhy budoucího vzhledu mrakodrapu členům poroty, která bude rozhodovat o vítězném řešení. Workshop se konal v budově GATE Nová Karolina s výhledem na přilehlé území tzv. Slzy, kde bude mrakodrap stát. Finální návrhy musí architekti odevzdat v únoru 2024, v průběhu března pak porota rozhodne o vítězi soutěže nazvané „Ostrava Towers Complex“.

Dárek pro sportovce? Věnujte startovné na Valachy tour

11. prosince 2023, 14:36

Hledáte dárek pod stromeček pro vášnivého sportovce či sportovkyni? Máme pro vás tip: věnujte k Vánocům startovné na DATART Valachy tour, tradiční sportovní seriál závodů na Valašsku.

Čerstvým držitelem „památkářského Oscara“ je kastelán zámku Kunín

11. prosince 2023, 12:43

Cenu za příkladnou správu a prezentaci památky převzal na jubilejním 10. ročníku Cen Národního památkového ústavu Patrimonium pro futuro Jaroslav Zezulčík, kastelán zámku Kunín.

Unikátní výrobna luxusních svíček láká návštěvníky k prohlídce dílny

10. prosince 2023, 8:09

Když se řekne Rožnov pod Radhoštěm, většina lidí si ho okamžitě spojí s Valašským muzeem v přírodě. My vás však do Rožnova pozveme do míst, kde vznikají luxusní doplňky interiéru pro movité zákazníky z celého světa.

Stavební práce na zvýšení protipovodňové ochrany Českého Těšína jsou dokončeny

8. prosince 2023, 20:08

Zvýšení protipovodňové ochrany Českého Těšína byl důvod stavebních prací na řece Olši, Ropičance, Rakovci a Sadovém potoce. Stavební práce začaly v roce 2021 opravou spádového stupně na řece Olši a pokračovaly výstavbou protipovodňového opatření části Českého Těšína. Práce probíhaly ve spolupráci s městem Český Těšín, kdy město v rámci svých investic odstranilo dvě odtokové závady. Díky změně záplavového území, které se přehodnocuje, bude umožněn další rozvoj území.

Čertova stěna, osmá dokončená opera Bedřicha Smetany nyní v NDM

8. prosince 2023, 19:10

Národní divadlo moravskoslezské uvede 14. prosince 2023 v obnovené premiéře operu Bedřicha Smetany ČERTOVA STĚNA. Původní premiéra této inscenace byla v Ostravě v červnu 2014, hrála se do ledna roku 2016 a měla celkem 20 repríz. Už při přípravách premiéry původní inscenace v roce 2014 pracovala opera NDM s plánem odehrát za 10 let – v roce 2024 – všech osm skladatelových dokončených oper v blocích ke kulatým výročím narození a úmrtí.

Kouzelná vstupenka Divadla loutek a Adra Ostrava bude pomáhat potřebným

7. prosince 2023, 16:23

Divadlo loutek Ostrava a ostravská pobočka neziskové organizace ADRA spouští od prosince dlouhodobý projekt s názvem Kouzelná vstupenka. Díky Kouzelné vstupence se do divadla dostanou i děti ze sociálně slabších rodin, které by si jinak návštěvu nemohly dovolit.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více