Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

V Nemocnici ve Frýdku-Místku proběhl třetí ročník ultrazvukového workshopu

7. prosince 2023, 15:30

Lékaři krajských nemocnic se zúčastnili již třetího ročníku ultrazvukového workshopu, který proběhl dne 23.11. v Nemocnici ve Frýdku-Místku pod záštitou hejtmana Moravskoslezského kraje.

Více než miliarda do vodárenství v roce 2024

6. prosince 2023, 16:19

V součtu oprav a investic pošlou SmVaK Ostrava do zajištění dodávek kvalitní pitné vody a odvádění a čištění vody odpadní 1,043 miliardy korun. Téměř 462 milionů korun poputuje v roce 2024 do oblasti kanalizací a čistíren odpadních vod, více než 303 milionů do vodovodních sítí a 243 milionů do páteřního výrobního a distribučního systému pro dodávky pitné vody v regionu – Ostravského oblastního vodovodu.

Mrazy jsou tady. Zabezpečme vodoměry před poškozením!

6. prosince 2023, 16:07

Výměna poškozeného vodoměru se prodraží. Buďme odpovědní od prvních dnů, kdy dorazily noční a ranní mrazy. Proveďme potřebná opatření! Když klesnou venkovní teploty pod nulu, je kromě pečlivého zazimování zahrady, domu a veškerého venkovního vybavení nutné se zaměřit také na to, jak zajistit před mrazem domovní vodoměr. Zabráníme tak jeho poškození. Tím, že tyto záležitosti nepodceníme, se vyhneme nepříjemným situacím, které mohou mít kromě našeho pohodlí a poškozeného majetku nepříjemný dopad také na peněženku.

Při tradičním „šachťáku“ věnovali havíři z OKD svaté Barboře 228 tisíc

5. prosince 2023, 12:31

U příležitosti svátku sv. Barbory, patronky horníků, uspořádala těžební společnost OKD tradiční hornickou slavnost Skok přes kůži, tzv. šachťák, při níž přijala do cechu hornického šest zaměstnanců a čestných hostů. V části zvané Salamandr, kdy se za svitu hornických kahanů vzpomíná na kolegy, kteří přišli o život při výkonu hornického povolání, věnovali zaměstnanci OKD Spolku svatá Barbora na podporu hornických sirotků 228 tisíc korun.

Evangelický kostel ve Frýdku rozezvučí Eva Dřízgová a zazní i světová premiéra

5. prosince 2023, 12:24

Jubilejní už pětadvacátý ročník Mezinárodního festivalu adventních a vánočních zvyků, koled a řemesel Souznění přivede už 7. prosince do Frýdku-Místku hvězdy klasické hudby a nabídne i světovou premiéru nové skladby.

FN Ostrava zorganizovala setkání dětských stomických pacientů a jejich rodin

5. prosince 2023, 9:27

Na Klinice dětského lékařství FN Ostrava se setkali dětští stomičtí pacienti a jejich rodiny. Zdravotničtí specialisté zorganizovali tuto schůzku proto, aby si účastníci mohli předat zkušenosti s péčí o dítě, které má stomii, tedy umělý vývod.

Vánoční Trhy, co se hledají v sobotu 16. prosince v Národním zemědělském muzeu

4. prosince 2023, 16:30

Vánoční Trhy, co se hledají, zavítají sobotu 16. 12. do Národního zemědělského muzea v Dolní oblasti Vítkovice. "Podmínkou pro zorganizování vánočních trhů bylo navrácení k tradicím, o což se budeme my všichni zainteresovaní snažit. Proto pro Vás budeme shánět lokální stromky, kapry a zástupce řemesel," říká Michaela Halfarová, organizátorka trhů.

Součástí vánoční výzdoby Respiria FN Ostrava je letos i vyřezávaný betlém v životní velikosti

4. prosince 2023, 15:32

V prostorách Respiria FN Ostrava se ve čtvrtek odpoledne sešli zaměstnanci, pacienti i návštěvníci nemocnice, aby slavnostně rozsvítili nemocniční vánoční strom. Tradiční akci letos poprvé ozvláštnil vyřezávaný betlém s postavami v životní velikosti.

Líheň 2023: Šest nejlepších skupin jde do boje o finále!

1. prosince 2023, 18:22

Už tento týden se rozhodne o tom, které čtyři skupiny se probojují do Velkého finále mezinárodní klubové soutěže hudebníků Líheň 2023! Ze dvou tříčlenných semifinálových koncertů pošle odborná porota dále vždy už jen dva účastníky!

Už za pár dní začne festival Souznění. Nabídne Ledeckého, Dřízgovou i premiéru neobarokní skladby

1. prosince 2023, 14:16

Za pár dní začne pětadvacátý ročník Mezinárodního festivalu adventních a vánočních zvyků, koled a řemesel. Od 6. do 10. prosince přinese na několika místech Moravskoslezského kraje, který je generálním partnerem festivalu, dosud nebývalou směsici folkloru, popu, folku, rocku a klasiky, okořeněnou premiérou nové skladby v neobarokním stylu, živým betlémem, příchodem Tří králů nebo pochůzkami s koledou.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více