Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Ve FN Ostrava je pro maminky k dispozici i kojící koutek

1. prosince 2023, 14:06

Ve vestibulu Kliniky dětského lékařství FN Ostrava je nově pro kojící maminky postavený speciální koutek. Dar v hodnotě 90 tisíc korun nemocnici věnovala nezisková organizace HAIMA Ostrava, která dlouhodobě funguje při dětské klinice a pomáhá onkologicky nemocným dětem a jejich rodinám. Díky novému zařízení značky NOOK MAMA mají maminky větší soukromí.

V OVAKu věří, že pomáhat je čím dál těžší, ale má to smysl

1. prosince 2023, 14:01

Podobně jako jinde ve společnosti, hospodářská situace je ovlivněna různými faktory, včetně mezinárodních událostí, politických změn a ekonomických trendů. Neustálé zvyšovaní vstupních nákladů na výrobu, včetně energií má za následek, že mnoho firem bojuje s vyváženými hospodářskými výsledky. Za těchto podmínek se pak hůře plní i jejich společenská úloha, a to zejména podpora regionu, v kterém podnikají. Nejde jen o zodpovědné chování firem a vytváření jejich pozitivního obrazu, ale o skutečnou pomoc v různé formě lidem nebo neziskovým společnostem v rozmanitých oblastech veřejného života.

Advent v Bílovci je pěkně akční!

1. prosince 2023, 13:48

Na Slezském náměstí v Bílovci se v sobotu 2. prosince v 17 hodin v rámci Mikulášského jarmarku rozzáří 10metrový vánoční strom, který je tvořen kovovou konstrukcí. Letos bude v Bílovci premiérově osvětlena také radnice, před níž bude od pátku 1. prosince poprvé stát i dřevěný betlém.

Rozhovor s Jakubem Mazůchem, tanečním partnerem Evy Adamczykové ve StarDance

1. prosince 2023, 13:10

Oba začali se svými mistrovskými disciplínami v šesti letech. Ona na snowboardu, on na tanečním parketu. Ona přivezla zlato a bronz z olympiády a je dvojnásobnou mistryní světa, on má zlato a stříbro ze světových tanečních her a je několikanásobným medailistou z mistrovství republiky v latinskoamerických tancích. A teď spolu tančí ve StarDance. Řeč je o tanečním páru SD 9 Eva Adamczyková a Jakub Mazůch.

V Česku vyvinutá mobilní vrtná souprava hloubí geotermální vrty v Nizozemí

1. prosince 2023, 12:49

Práce českých techniků a konstruktérů ze společnosti Huisman Czech Republic, vrtná souprava LOC 400, nese ovoce v nizozemském Delftu. Tamější geotermální projekt bude vytápět budovy místní univerzity a tisíce domácností ve městě.

Lékaři Centra plastické chirurgie FNO úspěšně replantovali amputovaný prst šestiletému dítěti

1. prosince 2023, 12:46

Lékaři Centra plastické chirurgie a chirurgie ruky FN Ostrava provedli úspěšnou replantaci ukazováčku pravé ruky šestiletému chlapci. Mnohahodinová operace a následující intenzivní rehabilitace přinesly úspěch. Chlapec má po úrazu prst i celou ruku zcela funkční.

Rocková legenda Lenny Kravitz zahraje na Colours of Ostrava 2024!

1. prosince 2023, 11:26

Legendární umělec Lenny Kravitz vystupuje na evropských festivalech jen zřídka. Během svého nadcházejícího turné však vystoupí v České republice! Colours of Ostrava tak přivítá tvůrce ikonických hitů, který hudbou vystavěnou na pevných základech rocku, funku, soulu a rhythm and blues oslovuje miliony fanoušků. Během jeho vystoupení v Dolních Vítkovicích zazní skladby z nové desky Blue Electric Light, jejíž vydání je ohlášeno na březen 2024.

Moravskoslezská vědecká knihovna pokřtí další regionální audioknihu

1. prosince 2023, 11:21

Již devátou audioknihu v těchto dnech vydává Moravskoslezská vědecká knihovna v Ostravě. Tentokrát sáhla po titulu Tvář plná světla od slezského spisovatele A. C. Nora. Slavnostní křest CD vydaného v edici Regionální audioknihy se bude konat v knihovně již ve čtvrtek 7. prosince ve 14 hodin.

Dopravniinfo.TV : Nepodceňujte technický stav vašeho vozidla!

29. listopadu 2023, 15:55

Nepodceňujte technický stav vašeho vozidla!

Nemocnice AGEL Třinec-Podlesí nejlepší nemocnicí v ČR

29. listopadu 2023, 9:11

Nemocnice AGEL Třinec-Podlesí je nejlepším zdravotnickým zařízením v České republice. Jako absolutní vítěz byla oceněna v kategorii Nejlepší nemocnice 2023 v rámci ankety nezávislého sdružení Health Care Institute (HCI).

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více