Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Internetová poradna dětského oddělení Nemocnice ve Frýdku-Místku

24. listopadu 2023, 18:31

Elektronické poradenství pro rodiče se stává stále populárnější službou, která jim umožňuje získat odborné rady a odpovědi na své otázky ohledně zdraví svých dětí. Nemocnice ve Frýdku-Místku nabízí inovativní službu v podobě dětské e-poradny, kde rodiče mohou pokládat své dotazy a obdržet odborné odpovědi od erudovaných lékařů.

Na lyžaře v Beskydech čeká nový skipas, lákat má k pobytu a častějšímu lyžování

23. listopadu 2023, 14:13

S příchodem zimní sezony 2023-2024 představují lyžařské areály v Beskydech ve spolupráci s vybranými ubytovacími zařízeními novinku pro všechny lyžaře a snowboardisty Skipas Beskydy Valašsko 2024. „Oproti minulému roku přináší skipas jednak nové zvýhodnění cen pro ubytované návštěvníky, jednak zjednodušení aktivace a také pružnější systém nabídky nejrůznějších služeb,“ vysvětlila ředitelka Destinačního managementu turistické oblasti Beskydy-Valašsko Monika Konvičná.

Nová pohádka Divadla loutek pro nejmenší diváky bude poetická i filozofická

23. listopadu 2023, 8:06

V pátek 24. listopadu bude mít v 17 hodin na alternativní scéně Divadla loutek Ostrava premiéru inscenace Medvěd, který tam nebyl. Netradiční příběh izraelského autora Orena Lavieho v dramatizaci Markéty Bockové se na prkna divadla dostává díky projektu OPEN CALL, který loni divadlo zrealizovalo poprvé.

Skiareál Bílá otevře sezónu s novou šestisedačkovou lanovkou v sobotu 16. prosince

22. listopadu 2023, 15:49

Skiareál Bílá Vás zve 16. prosince na slavnostní otevření nové lanovky na sjezdovce Zbojník II. Je připraven program, DJ a hudba, testování lyží Atomic, veřejný trénink obřího slalomu, stánky partnerů areálu i skialpový závod. Slavnostní přestřižení pásky proběhne ve 12:00.

S výběrem školy i povolání pomůže veletrh Student a Job

21. listopadu 2023, 20:48

Student a Job je jedinečnou příležitostí pro žáky 9. tříd základních škol, absolventy středních škol i profesionály hledající nové možnosti a příležitosti v oblasti vzdělávání a zaměstnání. Veletrh se uskuteční 24. a 25. listopadu 2023 v pavilonu A na Černé louce.

Policisté v Krevním centru FN Ostrava hromadně darovali krev

21. listopadu 2023, 10:04

Celkem 64 policistů dorazilo na hromadný odběr krve do Krevního centra FN Ostrava. Společnou akci už popáté v historii zorganizovalo Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje.

LYŽOBRANÍ na Černé louce. Nenechte si ujít největší výprodej lyžařského a snowboardového vybavení

17. listopadu 2023, 9:06

Zveme vás na LYŽOBRANÍ v Ostravě! Nenechte si ujít největší výprodej lyžařského a snowboardového vybavení, které se uskuteční ve dnech 28. - 30. listopadu 2023 na Černé louce v Ostravě (Pavilon A1), vždy od 10:00 do 19:00. Vybavte se na zimu výhodně a s předstihem!

Adventní koncerty Hudebních výletů SHF

17. listopadu 2023, 8:50

Advent s pěveckými sbory Ondrášek z Nového Jičína a Permoník Karviná, staré beskydské koledy v Dole Michal v podání RukyNaDudy s Mariánem Friedlem či folklorní projekt Cesta světla Jiřího Slavíka & VUS Ondráš, to vše nabídnou Hudební výlety SHF od 2. do 19. prosince.

Počet případů srdečního selhání významně roste

16. listopadu 2023, 12:11

Ve FN Ostrava přibývá pacientů se srdečním selháním. Lékaři prakticky denně přijímají lidi s touto diagnózou a jejich počty meziročně stoupají. Zatímco v roce 2019 jich bylo 1 766, loni už 2 302. Ve fakultní nemocnici funguje speciální ambulance - Centrum pro léčbu srdečního selhání. Méně akutní stavy se řeší ambulantně, u těch závažných je ale nutná hospitalizace.

Kalifornská rocková kapela Queens of the Stone Age vystoupí na Colours of Ostrava 2024

16. listopadu 2023, 11:56

Hudební festival Colours of Ostrava představuje další část programu pro příští ročník. Britské umělce Sam Smith doplní rocková legenda Queens of the Stone Age (QOTSA), která je aktuálně nominovaná na cenu Grammy v kategoriích Nejlepší rocková skladba a Nejlepší rockové album. V minulosti se v kapele vystřídala řada světově známých muzikantů, například legendární bubeník Joey Castillo, multitalentovaný zpěvák Mark Lanegan nebo bubeník kapely Nirvana a frontman Foo Fighters Dave Grohl. 21. ročník Colours of Ostrava se uskuteční od 17. do 20. července 2024.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více