Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Podobu ostravského mrakodrapu navrhnou renomovaná zahraniční architektonická studia

9. listopadu 2023, 10:59

Společnost RT TORAX Group vyhlásila mezinárodní architektonickou soutěž na podobu mrakodrapu v centru Ostravy. Svou účast potvrdilo pět architektonických studií, která projektují stavby ve světových metropolích a s architektonickými soutěžemi tohoto formátu mají bohaté zkušenosti.

13 veřejně prospěšných projektů měst a obcí ovlivněných těžbou si rozdělí 40 milionů z daru OKD

8. listopadu 2023, 14:23

V novém programu Nadace OKD obcím se prostřednictvím grantového řízení rozdělilo mezi 13 investičních projektů nekomerčního charakteru 40 milionů korun. Prostředky poskytla nadaci společnost OKD ke zkvalitnění života ve městech a obcích v okresech Karviná a Frýdek - Místek, na něž historicky působila nebo dlouhodobě působí činnost těžební společnosti. Příjemci grantů jsou Bohumín, Dolní Domaslavice, Havířov, Karviná, Orlová, Petrovice u Karviné, Soběšovice, Stonava a Sviadnov.

Festival Beats for Love bude slavit 10. výročí: Začíná odkrývat hvězdný line up pro rok 2024!

8. listopadu 2023, 14:19

Největší hudební festival v České republice Beats for Love má důvod k oslavám, protože jej čeká desáté výročí. Organizátoři chtějí dát fanouškům to nejlepší a posunout tak laťku festivalu ještě výše! Dnes začali s oznamováním hvězdných účinkujících a mají v plánu zveřejňovat až 3 nová jména týdně. První z nich není nikdo jiný než současná ikona taneční hudby, německý DJ a producent Boris Brejcha, který bude jedním z hlavních taháků 10. ročníku festivalu.

Dobrovolníci z Rotary klubu Ostrava věnovali přes 20 milionů na dobročinnost

7. listopadu 2023, 22:40

Rotary klub Ostrava (RC Ostrava), který je jedním z největších dobrovolných dárcovských, humanitárních a zájmových sdružení v Ostravě, věnoval do této chvíle na různé veřejně prospěšné projekty a aktivity přes 20 milionů korun. Bilanci zveřejnil právě v tomto týdnu, kdy slaví 30 let od svého znovuobnovení (9. 11. 1993).

Dálkové odečty vody aneb Toaleta už vás nezradí!

7. listopadu 2023, 15:22

Neplýtvejte vodou! Poradíme Vám, jak ušetřit nejen Vaše peníze, ale jak šetřit přírodu a drahocenné vodní zdroje.

Nemocnice ve Frýdku – Místku, p.o. zakoupila pro rehabilitační oddělení přístroj Vacumed SL

7. listopadu 2023, 15:17

Jedná se o přístroj, jehož funkce je založena na principu intermitentní vakuové terapie, tedy střídání podtlaku a normálního atmosférického tlaku. To vede k pasivnímu cévnímu tréninku, díky kterému dochází ke zlepšení krevního oběhu, zásobení tkání kyslíkem, redukci otoků, včetně lymfedémů. Slouží k léčbě poruch prokrvení a podpoře hojení tkání dolní poloviny těla-pánve a dolních končetin.

Podzimní kolo sdílených vývozů žump a septiků je tady!

7. listopadu 2023, 14:55

Po úspěšných akcích v uplynulých obdobích startuje v poslední listopadové dekádě v Moravskoslezském kraji další kolo koordinovaných vývozů žump a septiků z domácností, které nejsou napojeny na veřejnou kanalizaci a čistírnu odpadních vod.

Podcast FNO: 30 let kardiochirurgie v Ostravě

7. listopadu 2023, 14:48

Je to přesně 30 let, kdy byla v Ostravě provedena první operace srdce na mimotělním oběhu. A byl u toho také současný a dlouholetý primář Kardiochirurgického centra FN Ostrava doc. MUDr. Radim Brát, Ph.D., MBA. Rozhovor s ním vznikl v umývárně před operačním sálem, kde právě probíhala miniinvazivní operace srdce. Její průběh můžete sledovat i při poslechu tohoto podcastu.

Nový umělecký šéf Divadla loutek Ostrava představuje své vize

7. listopadu 2023, 14:43

Divadlo loutek Ostrava má od 1. listopadu nového uměleckého šéfa. Stal se jím Jakub Maksymov, režisér, pedagog a autor. Nové vedení divadla jej oslovilo s nabídkou a Jakub Maksymov plánuje rozvíjet divadlo jako prostor, který bude dětské a mladé publikum inspirovat k hlubšímu přemýšlení o světě a jeho hodnotovém uspořádání.

Festival Souznění letos nabídne Janka Ledeckého, Nosticovo kvarteto i velké hvězdy klasiky

7. listopadu 2023, 8:17

Už 25. jubilejní ročník Mezinárodního festivalu adventních a vánočních zvyků, koled a řemesel Souznění přinese v termínu od 6. do 10. prosince na několika místech MS kraje hvězdný program. Namátkou Janka Ledeckého s Nosticovým kvartetem v DK ve Frenštátě pod Radhoštěm, mezosopranistku Evu Dřízgovou, sopranistku Veroniku Rovnou, basbarytonistu Gustáva Beláčka, cimbalistu Daniela Skálu a seskupení Aerea Enslemble v Evangelickém kostele ve Frýdku, Tomáše Kočka s Orchestrem v Kunčicích pod Ondřejníkem (Beskydský H-RESORT) nebo Nerez s Lucií Šoralovou v Českém rozhlase Ostrava.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více