Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

ANTRACIT nyní působí v ČR a na Slovensku. Ředitelkou byla jmenována Zuzana Bajgarová

2. listopadu 2023, 9:24

Mezinárodní developerská skupina ANTRACIT posiluje svoji pozici na trhu. V souvislosti s plánovaným růstem rozšiřuje projektový tým a mění organizační strukturu. Na pozici ředitelky pro Českou republiku a Slovensko nastupuje Zuzana Bajgarová. Skupina ANTRACIT realizuje rezidenční, komerční a průmyslové projekty například v Ostravě, Žilině, Plzni nebo v Prešově.

Ostravské muzeum zve na aktuální výstavu Žofinská huť v Moravské Ostravě

1. listopadu 2023, 18:01

Ostravské muzeum zve na aktuální výstavu Žofinská huť v Moravské Ostravě (1873—1972) o jednom z největších průmyslových areálů v regionu, který stál v samotném centru Ostravy. Výstava vznikla u příležitosti dvou významných výročí ostravské Žofinské huti — 150 let od spuštění hutního provozu a 100 let jeho trvání. Autory výstavy jsou historik Ostravského muzea Roman Bertha a vědecko-výzkumný pracovník Radek Míšanec.

Líheň 2023: Domácí v soutěži hudebníků poprvé bodovali!

1. listopadu 2023, 17:59

Až předposlední šanci na postup do čtvrtfinále mezinárodní klubové soutěže hudebníků Líheň využily naplno domácí kapely. Po patnácti soutěžních koncertech tak mají ve čtvrtfinále jisté trojí zastoupení. Poslední dvě želízka v ohni ještě kapely z pořádajícího regionu ale mají.

Český Huisman mění název, očekává nárůst poptávky a směřuje k větší zakázkové samostatnosti

1. listopadu 2023, 17:53

Přední tuzemská strojírenská společnost Huisman Konstrukce od 1. listopadu 2023 přechází na nový obchodní název Huisman Czech Republic. Významná změna vyzdvihuje pevné zakotvení výrobního závodu v České republice a také odráží její blízké propojení s celou nadnárodní skupinou Huisman.

Začala rekonstrukce vodního díla Baška

1. listopadu 2023, 17:50

Po 60 letech bezproblémového provozu vodního díla Baška na potoce Baštice byla zahájena rekonstrukce bezpečnostního přelivu, který následně umožní bezpečné a spolehlivé převedení extrémních povodní a odolá účinkům kontrolní tisícileté povodňové vlny. Celkové náklady ve výši 120 mil. Kč bude hradit státní podnik Povodí Odry z vlastních zdrojů bez dotačních prostředků. Stavební práce by měly být ukončeny v roce 2025.

Listopadové Hudební výlety ve znamení Myslivečka, Mozarta, Bacha i Dvořáka

31. října 2023, 17:58

Václav Luks a Luca Giardini, klarinetisté Nicola Bulfone a Igor Františák se Zemlinského kvartetem, nebo basista Martin Gurbaľ se Stadlerovým klarinetovým kvartetem – to je výhled prvotřídních interpretů, jejichž koncerty se uskuteční od 4. do 25. listopadu po celém Moravskoslezském kraji.

Na opravu ciferníků hodin na věži kostela sv. Pavla ve Vítkovicích byla vyhlášena veřejná sbírka

31. října 2023, 16:50

Na opravu čtyř hodinových ciferníků na věži kostela sv. Pavla ve Vítkovicích je vyhlášena veřejná sbírka. Zájemci mohou přispívat jak prostřednictvím QR kódů, tak i do pokladniček umístěných v kostele na Mírovém náměstí a v podatelně nedaleké radnice městského obvodu. Cílová částka je 500 tisíc korun.

Sam Smith jsou prvním ohlášeným headlinerem Colours of Ostrava 2024

31. října 2023, 16:07

Na festivalu Colours of Ostrava 2024 vystoupí Sam Smith! Britský zpěvák představí jejich nejnovější desku Gloria a slibují velkolepou show, na níž se podílí trans hudebnice Kim Petras. Díky skladbě Unholy se stali prvními nebinárními a trans umělci, kteří získali cenu Grammy a dostali se na vrchol nejprestižnějšího amerického hudebního žebříčku Billboard Hot 100. Jméno prvního headlinera oznámil na setkání s fanoušky dramaturg festivalu Filip Košťálek. Nadcházející 21. ročník Colours of Ostrava se uskuteční 17. až 20. července 2024.

Dopravniinfo.TV : V Sosnové odbourávali chybné návyky řidiček v kurzu Start driving

30. října 2023, 15:46

Start driving - to je název jednoho z kurzů bezpečné jízdy autem, který se nedávno uskutečnil na Autodromu v Sosnový na Českolipsku. Kurz byl určený přímo pro ženy.

Ve FN Ostrava přibývá dětských pacientů s očními vadami

30. října 2023, 12:23

Centrum pro děti s vadami zraku FN Ostrava, které léčí dětské pacienty z celého Moravskoslezského kraje, ročně provede zhruba 6 500 až 7 000 vyšetření. Podle jeho statistik ale počty nových pacientů v poslední době stoupají.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více