Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

ČPZP už letos vrátila klientům za léky přes 83 milionů korun

29. listopadu 2023, 9:07

Přes 83 milionů korun vrátila Česká průmyslová zdravotní pojišťovna (ČPZP) za prvních devět měsíců letošního roku klientům v přeplatcích za léky. Meziročně to je o 15,7 milionu korun více.

Mezinárodní delegace projektu Erasmus+ navštívila Beskydské centrum duševního zdraví

28. listopadu 2023, 14:30

Dne 8.11.2023 navštívili Beskydské centrum duševního zdraví (BCDZ) naší nemocnice účastníci projektu Erasmus+. Delegaci tvořilo více než 30 osob z České Republiky, Polska, Nizozemí, Rakouska a také Francie. Tato návštěva, organizovaná v kontextu aktuálního projektu zaměřeného na podporu duševního zdraví mladých lidí v souvislosti s následky pandemie Covid-19, přinesla obohacující zážitek pro účastníky, ale i pořadatele.

Festival Ladná Čeladná zahájil předprodej a láká na první interprety

28. listopadu 2023, 13:33

Vstupenky na Ladnou Čeladnou 2024 jsou již v prodeji a pořadatelé zveřejnili hlavní hvězdy připravovaného ročníku – Monkey Business, Tata Bojs a Lenny. Festival, který se orientuje především na rodiny s dětmi, nabídne kromě hudby také bohatý program pro mladší i starší děti. Devátý ročník Ladné Čeladné se tradičně uskuteční v areálu Základní školy Čeladná 2. a 3. srpna 2024.

Ve středu začíná Festival ostravských činoherních divadel OST-RA-VAR

28. listopadu 2023, 13:26

Pětadvacátý ročník Festivalu ostravských činoherních divadel OST-RA-VAR nabídne od středy 29. listopadu do neděle 3. prosince 12 inscenací v pěti divadelních sálech, diskuze i neformální setkání.

Dopravniinfo.TV : Jak bezpečně vyřešit porouchané vozidlo na silnici?

27. listopadu 2023, 15:50

Na silnicích se to stává každý den. Vozidlo někomu vypoví službu, zahlásí poruchu a řidič musí zůstat stát. Na běžné silnici nebo dálnici, kdekoliv vaše vozidlo stojí, představuje riziko pro vás i pro ostatní řidiče. Co v takovém případě dělat?

Projděte se adventní Ostravou a dopřejte si netradiční vánoční zážitek

27. listopadu 2023, 15:26

Během uplynulého víkendu byly v moravskoslezské metropoli zahájeny tradiční vánoční trhy. Konaly se také první dvě komentované prohlídky, na kterých se návštěvníci dozvěděli, jak vypadaly svátky ve staré Ostravě.

Divadlo „12“ uvede muzikál Interview

27. listopadu 2023, 15:07

V komorním prostředí Divadla „12“ uvede muzikálový soubor Národního divadla moravskoslezského ve světové premiéře 29. listopadu 2023 INTERVIEW – hudební příběh rozhovoru moderátora a zpěvačky, který se vyvine jinak, než si oba představovali.

Podcast FNO: Co to je malnutrice?

27. listopadu 2023, 13:49

Dá se říci, že malnutrice je totéž co podvýživa? Podle encyklopedií je to označení pro takový dlouhodobý stav výživy pacienta, který nepokrývá všechny jeho potřeby. Přesněji tuto problematiku přiblíží MUDr. Martina Krajdlová z nutriční ambulance Kliniky anesteziologie, resuscitace a intenzivní medicíny FN Ostrava a LF OU.

Společnost CTP otevřela nové sdílené kanceláře v budově IQ Ostrava

27. listopadu 2023, 10:36

Ostrava má nové coworkingové centrum Clubco. Developer CTP jej vybudoval v komplexu IQ Ostrava na náměstí Republiky, kde dříve sídlila společnost Tietoevry. Prostory jsou vhodné pro malé i střední firmy, stejně jako korporace nebo podnikatele na volné noze. V moderním kancelářském zázemí o rozloze 1 512 m2 se špičkovým technologickým vybavením může dohromady pracovat až 130 lidí.

FN Ostrava má přístroj k provádění imunoadsorpce u dětí. Další je až v Motole

24. listopadu 2023, 18:51

Fakultní nemocnice Ostrava zakoupila přístroj, který umožní provádět proces imunoadsorpce u dětí. Za tímto specifickým způsobem odstraňování protilátek v krvi už nebudou muset děti z Moravy jezdit do Prahy do FN v Motole. Ta byla doteď jedinou nemocnicí v republice, která prováděla tuto vysoce specializovanou metodu u dětí.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více