Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Festival Beats for Love láká na velká jména taneční hudby

22. prosince 2023, 10:08

Industriální areál Dolní oblasti Vítkovice v Ostravě i v příštím létě rozezní a roztančí tóny elektronické hudby. Od 3. do 6. července 2024 se zde uskuteční již 10. jubilejní ročník tohoto největšího festivalu taneční hudby ve střední Evropě.

Praktické a módní pánské bundy s kapucí – k čemu je nosit?

21. prosince 2023, 19:21

Pánské bundy s kapucí jsou skvělým spojením funkčnosti a stylu. Abychom využili jejich potenciál naplno, pojďme se podívat na způsoby, jak tyto bundy nosit. Víme, proč by vám neměly právě tyhle kousky v šatníku chybět!

FN Ostrava má dva nové profesory a tři nově jmenované docenty

21. prosince 2023, 19:06

Titul profesor převzali z rukou prezidenta republiky dva dlouholetí lékaři Fakultní nemocnice Ostrava MUDr. Radim Lipina, Ph.D., přednosta Neurochirurgické kliniky FN Ostrava a LF OU a MUDr. Karol Zeleník, Ph.D., MBA, zástupce přednosty Kliniky otorinolaryngologie a chirurgie hlavy a krku FNO a LF OU. A další tři lékaři FN Ostrava získali akademický titul docent.

Zaměstnancům OKD se zvýší mzdy o 5,5 %

21. prosince 2023, 19:04

Vedení těžební společnosti OKD a odborové organizace po šesti kolech intenzivních jednání podepsaly dodatek ke kolektivní smlouvě na rok 2024. Od ledna 2024 se zaměstnancům společnosti zvýší tarifní mzdy o 5 %. Dalšího půl procenta objemu mzdových prostředků bude zaměstnancům vyplaceno ve formě odměny za dodržování bezpečnosti. Vzrostou také vybrané příplatky. V platnosti zůstanou ostatní odměny a benefity z letošního roku.

Jak poznat kvalitní péřovou bundu?

21. prosince 2023, 19:00

Péřové bundy dnes představují mnohem více než jen funkční oblečení pro chladné počasí. Peří je materiál, který dnes využívají horolezci, lyžaři i turisté. Své místo si našly i v šatníku s městským oblečením. Přečtěte si, jaké mají bundy výhody a co sledovat při jejich výběru.

Remoska: Tradice od roku 1957, nový začátek, kulinářské kurzy a expanze sortimentu

21. prosince 2023, 12:29

Historie společnosti Remoska sahá až do roku 1957, kdy byla vyrobena první pečící mísa. V současné době sídlí Remoska v průmyslové zóně v Kopřivnici, kde se profiluje jako dynamická a moderní společnost otevřená veřejnosti.

Tuk ze smažení kapra do kanalizace nepatří

20. prosince 2023, 16:41

Vánoce se blíží a s tím je spojená tradiční příprava štědrovečerního kapra smaženého na tuku. Víte, kam s tukem a biologickým odpadem? Připomene si to.

Zástupci OKD uctili památku třinácti obětí důlního neštěstí z prosince 2018

20. prosince 2023, 16:34

Ve středu 20. prosince se konal pietní akt na památku dvanácti polských a jednoho českého horníka, kteří zahynuli před pěti lety při výbuchu metanu ve 29. sloji v severní lokalitě Dolu ČSM. Památku obětí jednoho z nejtragičtějších důlních neštěstí v tuzemské historii uctili zástupci těžební společnosti OKD a jejich hosté ve Stonavě u žulového monumentu ve tvaru slzy, který byl vytvořen v upomínku této události.

Šéfka Hospicu Ondrášek nabízí 52 domácích bábovek pro dárce nebo firmu, která věnuje 100 000 korun

20. prosince 2023, 11:20

Do cíle chybí Mobilnímu hospicu Ondrášek 100 tis. Kč, a proto se Martina Dunděrová, šéfka fundrasing teamu v Ondrášku, rozhodla nabídnout do Tržiště radosti sebe. Každý týden po celý rok bude péct pro dárce čerstvou domácí bábovku. Martina Tržiště radosti před několika lety vymyslela a jejím přáním bylo na Tržišti dosáhnout částky 750 tis. Kč, aby mohl Ondrášek poskytnout péči 9 umírajícím lidem a umožnil jim tak na Vánoce zůstat doma s rodinou.

JÄKL uvedl na evropský trh inovativní profily pro vyšší zatížení konstrukcí

20. prosince 2023, 10:58

ArcelorMittal Tubular Products Karviná pokračuje v investicích do modernizace a rozvoje. Úspěšně dokončil testování výroby profilů z nových jakostí oceli. Tento krok směřuje k rozšíření nabídky produktů a posílení konkurenceschopnosti na trhu.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více