Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Slezské divadlo Opava: ​Molière – Zdravý nemocný

5. září 2014, 15:37

Novou sezonu zahájíme premiérou světové komediální klasiky. Na opavská divadelní prkna se po sedmi letech vrátí Jean-Baptiste Poquelin známý jako Molière (1622-1673). Narodil se v Paříži do rodiny královského čalouníka, ale otcovo řemeslo nepřevzal, naopak od dětství projevoval jedinečný komediální talent. Studoval na jezuitské clermontské koleji právo a měl se stát advokátem nebo notářem. Místo toho však se svou přítelkyní a uznávanou herečkou Madeleine Béjártovou a dalšími nadšenci založil divadelní společnost.

​KARVINSKÉ VARHANY 2014 - Józef Serafin

5. září 2014, 15:32

Městský dům kultury Karviná srdečně zve milovníky vážné hudby do Kostela Povýšení sv. Kříže na 10. ročník festivalu Karvinské varhany. Festival se uskuteční pod záštitou primátora města Karviné Tomáše Hanzla.

​ROZLOUČENÍ S LÉTEM V LETNÍM KINĚ KARVINÁ

5. září 2014, 15:27

Rádi bychom širokou veřejnost pozvali do nově zrekonstruovaného areálu letního kina Karviná. V sobotu 13. 9. 2014 od 15:00 hodin bude po letošní letní stavební pauze symbolicky otevřeno slavnostním koncertem několika známých umělců a kapel.

​Ostrava bude mít druhé discgolfové hřiště!

4. září 2014, 9:21

V pátek 5. září bude v ostravském Avion Shopping Parku, v části za prodejnou Electroworld slavnostně otevřeno moderní discgolfové hřiště, které zde bude sloužit zdarma široké veřejnosti. Hra, která vychází z pravidel klasického golfu, jen místo holí a míčku se používá létající talíř, si získává stále více příznivců. V současné době je jen v České republice 36 pevných discgolfových hřišť, přičemž nejvíce – osm – v Moravskoslezském kraji.

​Kroužkobraní se zúčastní více než padesát klubů a organizací!

4. září 2014, 9:19

Začátek školy je již tradičně spojen i s výběrem nejrůznějších kroužků pro ratolesti. Jakou aktivitu však pro dítě vybrat, aby ho bavila? To je otázka, s níž si láme hlavu mnoho rodičů i dětí. Odpověď může přinést již šestý ročník veletrhu zájmových kroužků, který letos přichází s novým názvem Kroužkobraní a uskuteční se v sobotu 6. a v neděli 7. září v ostravském Avion Shopping Parku.

NDM: ​Chcete mít na tváři bagr? PŘIJĎTE K NÁM!

3. září 2014, 10:32

PŘIJĎTE K NÁM! je tradiční název akce, kterou pořádá Národní divadlo moravskoslezské pro celou rodinu, všechny divadelní přátele a pro ty, kdo chtějí vědět víc či jen zažít divadlo trochu jinak! Svou 96. sezónu zahájí Národní divadlo moravskoslezské 7. září 2014 otevřením Divadla Antonína Dvořáka.

​Nadace ČEZ podpořila projekt UNICEF ČR “Školy pro Afriku“

2. září 2014, 19:34

V souvislosti se začátkem dalšího školního roku uspořádá UNICEF ČR benefiční večer, jehož výtěžek pomůže zajistit vzdělání dětem v rozvojových zemích a v krizových oblastech. Koupí vstupenky na akci Zpět do školy, konanou dnes večer v ostravské multifunkční aule Gong, přispějí lidé na Vzdělávací programy Dětského fondu OSN – UNICEF. Částkou 30 tisíc korun podpořila projekt Školy pro Afriku i Nadace ČEZ.

ArcelorMittal zajistí zaměstnancům bezplatná preventivní ošetření

2. září 2014, 8:29

Zaměstnanci huti ArcelorMittal Ostrava se po celý týden od 1. do 7. září mohou přímo v areálu huti zapojit do akce s názvem Týden pro podporu zdraví. Účastníky čekají mimo jiné bezplatná preventivní vyšetření, možnost nechat se očkovat i nácvik první pomoci. Hladinu adrenalinu jim pak zvedne hašení hořlavé kapaliny nebo turnaj ve fotbale nebo v kuželkách. Pro rodiče s dětmi je připravena Letní děckiáda a Den otevřených dveří hasičského záchranného sboru.

​Bezruči budou v nové sezóně ztrácet i nalézat

1. září 2014, 14:07

Sezóna Ztráty a nálezy nabídne celkem pět premiér. Předplatné obsahuje světovou premiéru, literární bestseller i velké dramatické klasiky. Název nadcházející sezóny se netýká pouze témat premiérových titulů, ale také velké proměny, která proběhne v hereckém souboru.

​Hity světové i české filmové hudby tentokrát rozezní Gong

1. září 2014, 13:49

První koncert nové sezóny Janáčkovy filharmonie Ostrava se odehraje 11. září od 19 hodin v Gongu. K jeho názvu Hudba biografu jistě není nutno nic dodávat. Snad jen to, že zazní opravdu skvělá muzika z filmů Titanic, Fantomas, Mission, Piráti z Karibiku a dalších pecek a že programem bude posluchače provázet Ondřej Brousek. Orchestr bude řídit Jan Kučera, dirigent, hudebník a skladatel, kterému jsme položili pár otázek.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

Více