Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

​Obchodní sládek musí o pivu vědět všechno

1. září 2014, 12:59

Pivovar pivo vaří, hospodský ho dělá. „Tak pod to se kdykoliv podepíšu,“ říká obchodní sládek pivovaru Radegast Zdeněk Baszczyňski. Člověk, kterého pivo provází celý život. Své bohaté zkušenosti z pivovarství předává v posledních šesti letech těm, kteří mohou kvalitu čepovaného piva výrazně ovlivnit, hospodským.

Koupaliště Poruba pořádá triatlon SKLENĚNÝ MUŽ/SKLENĚNÁ ŽENA

1. září 2014, 10:03

​V sobotu 6.9.2014 pořádáme v areálu Letní koupaliště Ostrava – Poruba triatlon „SKLENĚNÝ MUŽ / SKLENĚNÁ ŽENA“.

​KARVINSKÉ VARHANY 2014

29. srpna 2014, 7:54

Městský dům kultury Karviná srdečně zve milovníky vážné hudby do Kostela Povýšení sv. Kříže na 10. ročník festivalu Karvinské varhany. Festival se uskuteční pod záštitou primátora města Karviné Tomáše Hanzla.

Být dobrým hospodským je poslání

29. srpna 2014, 7:32

Jeho Radegastovna Za vodou ve Frenštátě pod Radhoštěm je vyhledávaným místem, kde se chodí na poctivá domácí jídla a správně hořké pivo. Jako mladý přitom v hospodě nechtěl ani pracovat, natož ji vlastnit. Lumír Loudin Formánek totiž pochází z hostinského prostředí. Pracovali v něm jeho rodiče i prarodiče. I přesto, a nebo možná právě proto, ho to z počátku k hostinské práci příliš netáhlo.

​Gastrofestiválek Beskydhostu Čeladná, Malenovice, Ostravice

28. srpna 2014, 7:42

27. – 30. 8. srdečně zveme milovníky regionální gastronomie a lidové hudby na velmi netradiční gastrofestiválek členů Beskydhostu, www.beskydhost.cz - ( sdružení fyzických a právnických osob podnikajících v hostinské živnosti a příbuzných oborech v oblasti cestovního ruchu. Místem působnosti jsou obce Čeladná, Malenovice a Ostravice )

​Dobré pivo je to, po kterém přijde chuť na další

27. srpna 2014, 8:43

„Já jsem se asi pro ten pivovar narodil.“ Tak popisuje svůj vztah k Radegastu Ivo Kaňák. Ředitel, který po skoro třiceti letech práce v nošovickém pivovaru, napsal novou kapitolu jeho historie. Letos společně se svým týmem sládků uvařil nový ležák Radegast Ryze Hořká 12, který nahradil dosavadní Radegast Premium.

​Navštivte servisní zázemí úspěšných jezdců Barum Rally

25. srpna 2014, 10:30

Barum Rally nabízí fanouškům motorsportu jedinečnou příležitost potkat se s úspěšnými jezdci přímo v servisním zázemí, které se nachází v Otrokovicích v areálu Continental Barum. Slavnostní start 44. ročníku oblíbené automobilové soutěže se uskuteční na náměstí Míru před budovou zlínské radnice. Letošní Barum Rally se koná ve dnech 29. až 31. srpna.

​Tři sestry v akci! Speciální várka piva na Radegast den se vaří!

25. srpna 2014, 10:07

Nadávkovat správné množství moravského chmele. Podepsat varní list. A teď už se jen těšit na září. Úkol kapely Tři sestry v pivovaru Radegast byl splněn. O ostatní už se postarají nošovičtí sládci. Lou Fanánek Hagen s ostatními členy kapely úspěšně založili speciální várku piva Radegast Ryze Hořká 12, kterou vypijí účastníci letošního Radegast dne. Ten vypukne v sobotu 13. září v Nošovicích a bude oslavou hořkosti.

KARVINÁ: ​AŤ ŽIJE KARNEVAL!

22. srpna 2014, 7:16

Máte rádi karneval? Pokud ano, co byste řekli tomu, užít si ho na místní poměry v trochu netradičním období - v létě a ještě k tomu o prázdninách!? 31. 8. 2014 •14:00 – 19:00 hod. • Obecní dům Družba

​Letní divadelní škola pro pedagogy v NDM již počtvrté!

21. srpna 2014, 6:48

Na velmi úspěšnou tradici Letních divadelních škol naváže Národní divadlo moravskoslezské již v úterý 26. srpna 2014, tentokrát v rozsahu dvou dní!

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

Více