Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

​Sbor dobrovolných hasičů Bobrovníky 1924 - 2014

12. srpna 2014, 10:15

Sbor dobrovolných hasičů V Hlučíně Bobrovníky byl založen v roce 1924, což je letos přesně 90 let. Proto jsme se rozhodli uspořádat tuto akci a vy přijeďte nebo přijďte za námi do Bobrovníků do prostor hřiště vedle mateřské školy s námi oslavit toto významné jubileum 16. srpna 2014. Není to tak velké jubileum jako v okolních sborech, které mají povětšinou již přes sto let, ale je třeba oslavit každé kulatiny, jak se patří.

Nový Jičín: Po stopách Generála Laudona a Prázdninový jarmark

12. srpna 2014, 9:55

Od 15. srpna do 30. září 2014 bude v expozici Návštěvnického centra v Novém Jičíně k vidění výstava sbírkových předmětů pana Františka Holuba „Po stopách Generála Laudona“. 2. Prázdninový jarmark V pátek dne 15. srpna 2014 proběhne na Masarykově náměstí v Novém Jičíně další Novojičínský jarmark s doprovodným programem.

​MONTY PYTHON ŽIVĚ (převážně) v Karviné

11. srpna 2014, 18:18

Městský dům kultury Karviná zve ve středu 13. 8. 2014 od 18:00 hod. do kina Centrum, kde v rámci cyklu „Kino Centrum ži(v)je!“ uvádímezhruba 180minutovýzáznam údajně posledního vystoupení nejznámější komické skupiny nazvaný Monthy Python živě (převážně).

Zaměstnanci ArcelorMittal Ostrava zrekonstruují dům charity

8. srpna 2014, 12:02

Zaměstnanci ostravské huti ArcelorMittal v srpnu věnují více než 70 hodin pracovního času na rekonstrukci objektu Charity Ostrava ve Vítkovicích. Kromě poskytnutí pracovní síly svých zaměstnanců huť zapůjčí pro práci také strojní techniku. Rekonstruovaný dům bude od roku 2015 sloužit jako tréninkový prostor pro lidi bez přístřeší, kteří se snaží vrátit do běžného života. Tímto projektem huť navazuje na dlouhodobou spolupráci s Charitou Ostrava.

Hnutí ANO v Ostravě představuje kandidáty do komunálních voleb

8. srpna 2014, 11:45

Oblastní organizace politického hnutí ANO 2011 v Ostravě představila první pětici kandidátů do říjnových komunálních voleb do zastupitelstva statutárního města Ostravy. Jejím lídrem je ekonom, manažer a úspěšný podnikatel Tomáš Macura s dlouholetou zkušeností v řídicích funkcích v podnikatelské sféře. Naposledy působil jako generální ředitel farmaceutické společnosti Walmark. V první pětce je dále David Pfleger, Kateřina Šebestová, Jan Kovács a Lukáš Král.

Ohlédnutí za 21. ročníkem Mez. h. festivalu Janáčkovy Hukvaldy 3

8. srpna 2014, 8:00

MHF Janáčkovy Hukvaldy, jehož pořadatelem je Fond Janáčkovy Hukvaldy, se konal v době od 3. do 20. června 2014. Dramaturgická linie dvanácti festivalových koncertů se výrazně přihlásila k „Roku české hudby“ uvedením řady děl českých skladatelů, kteří mají letos svá kulatá výročí. Mezi nimi dominovalo připomenutí 160 let od narození Leoše Janáčka, jehož skladby zazněly téměř na všech koncertech.

Ohlédnutí za 21. ročníkem Mez. h. festivalu Janáčkovy Hukvaldy 2

7. srpna 2014, 16:29

MHF Janáčkovy Hukvaldy, jehož pořadatelem je Fond Janáčkovy Hukvaldy, se konal v době od 3. do 20. června 2014. Dramaturgická linie dvanácti festivalových koncertů se výrazně přihlásila k „Roku české hudby“ uvedením řady děl českých skladatelů, kteří mají letos svá kulatá výročí. Mezi nimi dominovalo připomenutí 160 let od narození Leoše Janáčka, jehož skladby zazněly téměř na všech koncertech.

Jarní divadelní předplatné přivedlo do Akordu nové diváky

7. srpna 2014, 14:42

Právě končící sezona byla v Akordu ve znamení změn. Čerstvý vítr a s ním i zbrusu nové divácké publikum vnesla do kulturního stánku novinka, kterou se stal úvodní cyklus divadelního předplatného. Smyslem tzv. ČINOHERNÍHO KO(K)TE(J)LU bylo rozšířit stávající nabídku „agenturních“ představení o inscenace oceňovaných „kamenných divadel“ z celé republiky. I v sezoně PODZIM-ZIMA navážeme na ambici přivážet divákům v rámci předplatného do Akordu jen opravdové divadelní lahůdky. Diváci se mohou těšit na 5 mimořádných inscenací předních českých divadel a jednoho moravského.

FOTO FEST 2014 spuštěn! Fotoamatéři, hlaste se!

7. srpna 2014, 14:35

Amatérští fotografové se mohou opět začít hlásit do dalšího ročníku projektu Foto Fest, jenž je koncipován jako soutěž a následná série vernisáží a výstav, kterou každoročně navštíví a zhlédne široká veřejnost celého kraje. Stačí o sobě vyplnit pár informací na webových stránkách www.fotofest.eu, přidat odkaz na webové stránky a hlavně nahrát šest soutěžních fotografií ve formátu jpg. o velikostí do 10 MB splňující téma: „Ne/Bezpečná Ostrava jak ji vidím já“. To vše je třeba stihnout do 30.09.2014!

Již 15. ročník akce MUZIKANTSKÉ ŽNĚ

7. srpna 2014, 14:20

I na letošních 15. Muzikantských žních budou za minimální vstupné opět celá koncertní vystoupení hvězd.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

Více