Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

O prázdniny v „Národním“ je opět mimořádný zájem!

7. srpna 2014, 14:14

V prostorách Divadla Antonína Dvořáka vrcholí přípravy letních workshopů pro studenty, které Národní divadlo moravskoslezské připravuje ve spolupráci s Ateliérem pro děti a mládež při NDM.

Ohlédnutí za 21. ročníkem Mez. h. festivalu Janáčkovy Hukvaldy 1

6. srpna 2014, 16:17

MHF Janáčkovy Hukvaldy, jehož pořadatelem je Fond Janáčkovy Hukvaldy, se konal v době od 3. do 20. června 2014. Dramaturgická linie dvanácti festivalových koncertů se výrazně přihlásila k „Roku české hudby“ uvedením řady děl českých skladatelů, kteří mají letos svá kulatá výročí. Mezi nimi dominovalo připomenutí 160 let od narození Leoše Janáčka, jehož skladby zazněly téměř na všech koncertech.

Divadlo loutek Ostrava baví děti i o prázdninách

31. července 2014, 12:05

Jediné ostravské divadlo, které nemá zavřeno ani v létě, je divadlo loutek. Každou neděli, pondělí, úterý a středu mohou děti i dospělí navštívit interaktivní výstavu Pimprlárium na alternativní scéně a vždy v neděli odpoledne shlédnout v amfiteátru pohádkové představení. Už jen do 17. srpna!

100 pro Adru: Amatérský in-line závod kolem Olešné

31. července 2014, 10:18

Přijďte 13.9.2014 na okruh kolem přehrady Olešná u Frýdku-Místku, utvořte dvojici a odstartujte! Délka závodu je cca 100 km, tedy 22 kol celkem. Pro malé závodníky do 15 let máme připravenu kategorii předskokani a nejmenší absolvují závod rodičů s dětmi. Připraven je doprovodný program.

OSSIKO CUP 2014

30. července 2014, 8:08

​První ročník florbalového turnaje Ossiko Cup 2014, s finanční dotací 33.500,- Kč pro nejlepší týmy. 1. - 3. 8. 2014 v ostravských sportovních halách Sareza a Varenská.

Marianum a Buchty a loutky na Svatováclavském hudebním festivalu

30. července 2014, 2:14

Napadlo Vás někdy, že se dá spojit barokní opera s loutkoherci? Chtěli byste toto vzácně fungující a velmi oceňované umělecké spojení také vidět a slyšet? V rámci letošního ročníku Svatováclavského hudebního festivalu Vám přinášíme unikátní představení opery Calisto od Francesca Cavalli z v podání barokního souboru Collegium Marianum a loutkoherecké skupiny Buchty a loutky za použití dobové výpravy.

​Úraz páteře? 111hodinový maraton vrací naději

29. července 2014, 12:57

Celkem 2222 kilometrů během 111 hodin mají před sebou účastníci 2. ročníku Opel handy cyklo maratonu, který odstartuje 30. července na pražském Staroměstském náměstí. Během cesty napříč Českou i Slovenskou republikou projedou smíšené týmy zdravých a handicapovaných cyklistů povinně 24 kontrolními místy. V „ostrém“ testu prověří cyklisti krátce po startu tunel Blanka a na dno svých sil si sáhnou při výšlapu na přečerpávací vodní elektrárnu Dlouhé Stráně v Jeseníkách.

​Dobrovolní hasiči v Kopytově oslavili devadesátku

28. července 2014, 16:49

Sbor dobrovolných hasičů Bohumín-Kopytov oslavil v sobotu 26. července 90. výročí svého založení. Kromě slavnostního průvodu s prapory a požární technikou viděli návštěvníci hasičský sbor přímo v akci, když předvedl simulovaný zásah při dopravní nehodě a zásah s koňskou stříkačkou či hašení pěnou. V rámci oslav převzali a pokřtili členové sboru hasičskou cisternu, na kterou jim Nadace ČEZ přispěla částkou 90 tisíc korun.

OPEL HANDY CYKLO MARATON PRAHA - KOŠICE - PRAHA

22. července 2014, 8:12

Ve dnech 30.7. - 3.8. 2014 se bude konat již II. ročník OPEL HANDY CYKLO MARATONU. Jedná se o čtyřdenní cyklistický non-stop maratón smíšených družstev napříč Českou a Slovenskou republikou, 2 222 km v limitu 111 hodin, s aktivním zapojením osob se zdravotním postižením.

Tanec pro život vytancoval 350 tisíc pro dobročinné projekty

21. července 2014, 15:21

​Na akci ArcelorMittal Tanec pro život se na Festivalu v ulicích a Colours of Ostrava vytancovalo bezmála 350 tisíc korun pro tři dobročinné projekty

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

Více