Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Na co nezapomenout při stavbě domu nebo stěhování

13. července 2014, 11:59

​Na co nezapomenout při stavbě domu či stěhování Pokud jste se letos rozhodli pro stavbu vlastního domku, tak jste se už asi smířili s tím, že na vás kromě písku, cihel, trámů, obkladů či střešní krytiny čeká také jedna hromada nestavebního materiálu: papírování a administrativní záležitosti.

​Unikátní technologie v Elektrárně Dětmarovice

12. července 2014, 8:28

Novou technologii na další snižování oxidů dusíku začali budovat v elektrárně Dětmarovice. Jedná se o první zařízení svého druhu v České republice.

17. Ročník Beskyd Ralley

10. července 2014, 16:10

Zveme Vás na 17. ročník mezinárodního setkání historických vozidel Beskyd Rallye Turzovka. Spanilá jízda veteránů zavítá na Masarykovo náměstí v Novém Jičíně v pátek 25. července 2014 v době od 9.30 - 11.30 hodin.

​Plaveme přes kanál La Manche

10. července 2014, 15:46

Legendární československý plavec František Venclovský to zvládl na druhý pokus, v Ostravě to zvládneme hned napoprvé a přeplaveme společně kanál La Manche! 26.7. na Letním koupališti v Ostravě -Porubě otevřeme 3 dráhy a poplaveme téměř 34 km. Stačí, aby každý, kdo se registruje na místě, uplaval 79 metrů. Celkem to musíme zvládnout 430 krát.

​Frýdeckomístecká firmá expanduje do dalších českých měst

10. července 2014, 15:41

Zatímco v 90. letech fungovaly prodejny Uzenářství Chodura pouze na severní a jižní Moravě, v posledních dvou letech se firma rozrůstá a postupně otevírá své obchody v řadě českých měst. Maso a uzenářské produkty, vyráběné podle tradičních receptur, tak mohou nakupovat lidé žijící například v Praze či Pardubicích. Zatím poslední prodejna vznikla ve Zlíně, která je v plném provozu od 10. července.

​Léto s pimprlaty plné zábavy začíná už v neděli

10. července 2014, 15:06

V Divadle loutek Ostrava jsou letos prázdniny zrušeny. Už tuto neděli 13. července v divadle začíná další Léto s pimprlaty, které do 17. srpna dětským i dospělým divákům nabídne pestrý program plný zábavy i trochu poučení.

11. Svatováclavský hudební festival přivítá světového saxofonistu

10. července 2014, 5:16

Jeden z nejvýraznějších světových saxofonistů, Philippe Portejoie z Francie, se představí na 11. ročníku Svatováclavského hudebního festivalu v netradiční kombinaci s varhanami v programu se skladbami Johanna Sebastiana Bacha.

Nový Jičín připomíná 224. výročí smrti generála Laudona

10. července 2014, 1:51

V pondělí dne 14. července 2014 si společně s kluby vojenské historie - Klub vojenské historie Nový Jičín, historický pěší pluk č. 7 – Graf Franz Xaver Harrach, Kunvald – Nový Jičín a za doprovodu jezdeckého oddílu Bludička, připomene 224. výročí úmrtí velkého vojevůdce Gideona Ernsta von Laudona.

​První tóny Mezinárodního hudebního festivalu Janáčkovy Hukvaldy

8. července 2014, 9:05

Ve čtvrtek 3. července 17 hodin zazněly první tóny 21. ročníku mezinárodního hudebního festivalu Janáčkovy Hukvaldy. Na prvním koncertu - v den, kdy jsme si připomněli 160. výročí narození hukvaldského Mistra, vystoupilo Janáčkovo kvarteto z Brna v kostele sv. Maxmiliána na Hukvaldech, v těsné blízkosti Janáčkova rodného domu – původně hukvaldské školy.

ČEZ obhájil pozici mezi nejlepšími kontaktními centry v Evropě

8. července 2014, 9:00

Obsluha zákazníků Skupiny ČEZ zvítězila v soutěži kontaktních center 2014 Top Ranking Performers in the Contact Center Industry v regionu Evropa, Afrika a Blízký Východ. Nadstandardní péče Skupiny ČEZ o zákazníky a pozornost, kterou zákaznické obsluze věnuje, tak získaly další mezinárodní ocenění v podobě jedné zlaté a dvou bronzových medailí společně s postupem do celosvětového finále soutěže.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

Více