Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

​Letní zahradu Akordu ovládnou pohádky a písničky

8. července 2014, 8:41

I letos ožije letní zahrada DK Akord v Ostravě Zábřehu letním festivalem kultury. Od začátku července do konce srpna se můžeme těšit na sérii akcí pod širým nebem určené široké veřejnosti – pohádkové středy pro děti, hudební čtvrtky s koncerty pro opravdové fajnšmekry, dobrodružnou trasu plnou úkolů pod názvem Pohádkový les (27. 07.) pro celé rodiny a další akce v průběhu letních prázdnin.

​Dvořákovo Requiem zahájí Svatováclavský hudební festival

8. července 2014, 6:27

11. ročník Svatováclavského hudebního festivalu začíná letos již 1. září. Na zahajovacím koncertě zazní Requiem Antonína Dvořáka v podání Janáčkovy filharmonie Ostrava a Českého filharmonického sboru Brno pod taktovkou Jakuba Hrůši. Jako sólisté se představí mimo jiné nositelka operní Thálie Simona Šaturová a sólista Národního divadla moravskoslezského Martin Gurbaľ.

Prázdninový jarmark v Novém Jičíně

3. července 2014, 16:29

Návštěvnické centrum zve všechny v pátek dne 11.července na Masarykovo náměstí v Novém Jičíně, kde proběhne další Novojičínský jarmark.

Centrum zdraví a krásy v Orlové nabízí profesionální péči o nohy

2. července 2014, 16:45

Nohy jsou velmi důležitou částí našeho těla, přesto jim věnujeme často méně pozornosti, než si zaslouží. Každodenní péče o nohy je stejně důležitá jako péče o pleť. Pravidelně bychom se měli svěřit do rukou odborníků. Vyplatí se to. Zdravotní i estetický pozitivní účinek poznáme okamžitě.

Podnikatelé chystají speciální nabídky pro návštěvníky Colours

2. července 2014, 15:32

Festival Colours of Ostrava není pouze výjimečným hudebním svátkem, ale také velkou příležitostí pro obchodníky. Ti v rámci festivalového týdne připravují nabídky šité na míru návštěvníkům, kteří v areálu Dolních Vítkovic a stanovém městečku budou nepřetržitě trávit i několik dní. Právě pro tyto lidi chystá Uzenářství Chodura speciální Colours menu.

Oslavy s našimi plyšáky: Staňte se hvězdami v dětských očích

1. července 2014, 19:28

Agentura FUN-PRO promotion agency s.r.o. nabízí dětské oslavy s plyšáky v životní velikosti na Moravě a agentura PATILAND v Čechách. Můžete si vybrat z našich plyšáků: kočička Hello Kitty, dinosaurus BARNEY a jeho přátelé BJ a Baby Bop, papoušek RIO, ptáček ANGRY BIRD.

Září bude patřit 11. ročníku Svatováclavského hudebního festivalu

1. července 2014, 14:55

11. ročník Svatováclavského hudebního festivalu (SHF), který se letos poprvé koná v novém termínu od 1. září do 28. září, již zahájil předprodej vstupenek na své koncerty.

Spotřeba elektřiny v domácnostech v Olomouckém kraji vzrostla

1. července 2014, 9:26

Nejnovější oficiální statistiky potvrzují, že spotřeba domácností v ČR mírně roste. V Olomouckém kraji je nárůst čtyři krát větší než průměr a přesahuje tři procenta. Po letech, kdy její výši ovlivňovala především výměna standardních spotřebičů za úspornější zařízení, se nyní projevuje vliv rostoucího počtu přístrojů, které byly dříve považovány za nadstandardní či luxusní. Jde například o myčky, sušičky, klimatizace, elektronické zabezpečovací systémy, bazénovou techniku, více televizorů v jedné domácnosti, počítače. Mezi kraji v ČR jsou značné rozdíly, které ukazují, že podíl růstu spotřeby elektřiny je významnější spíše pro venkovský styl bydlení.

​Osvětlení přechodu v Lidečku zvýší bezpečnost chodců

1. července 2014, 9:00

Rodiče s dětmi, kteří denně přecházejí přes přechod v blízkosti základní a mateřské školy, se mohou ode dneška cítit bezpečněji. Přibylo na něm totiž osvětlení za 266 tisíc korun, které díky úspěchu obce v celostátní anketě zaplatila Nadace ČEZ. Přechod přes velmi vytíženou silnici získal takto financované osvětlení jako první ve Zlínském kraji. Letos se dočká ještě přechod ve Starém Městě, v Moravskoslezském kraji získají nová světla přechody v Hodslavicích a v Bašce. Celkem jich bude v celé ČR 35.

95. sezóna v NDM – sezóna mimořádných projektů! Jaká bude ta 96.?

30. června 2014, 17:54

Národní divadlo moravskoslezské má za sebou velmi úspěšnou divadelní sezónu, během které uspořádalo hned několik mimořádných projektů. Nachystána je také sezóna následující, v historii Národního divadla moravskoslezského již 96.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

Více