Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

​Osvětlení přechodu v Hodslavicích zvýší bezpečnost chodců

27. června 2014, 13:40

Rodiče s dětmi, kteří denně přecházejí přes hodslavský přechod v blízkosti Základní školy Františka Palackého, se mohou ode dneška cítit bezpečněji. Přibylo na něm totiž osvětlení za 265 tisíc korun, které díky úspěchu obce v celostátní anketě zaplatila Nadace ČEZ. Přechod přes velmi vytíženou silnici získal takto financované osvětlení jako první v Moravskoslezském kraji. Letos se dočká ještě přechod v Bašce, ve Zlínském kraji získá nová světla přechod ve Starém Městě. Celkem jich bude v celé ČR 35.

Slezské divadlo Opava nabízí předplatné na sezonu 2014-2015

27. června 2014, 7:36

Vážení diváci, v sezoně 2014-2015 jsme pro Vás připravili skutečně lákavé tituly a nevšední zážitky.

​Výstava ve Fakultní nemocnici ukazuje osudy nedonošených dětí

26. června 2014, 15:34

Ve Fakultní nemocnici Ostrava můžete v současnosti spatřit emotivní výstavu fotografií dokumentujících první okamžiky života nedonošených dětí i jejich následující pokroky. Občanské sdružení Nedoklubko, které poskytuje rodičům předčasně narozených dětí odborné i laické poradenství, pořádá tuto výstavu s cílem zvýšit povědomí široké veřejnosti o předčasných porodech a na konkrétních příbězích předčasně narozených dětí ukázat, že si zaslouží maximální péči.

​Karvinské hudební léto 2014

26. června 2014, 15:31

K oblíbené letní zábavě jistě patří posezení u dobré kávy, limonády či zmrzlinového poháru na venkovní zahrádce nějaké cukrárny či na lavičce třeba na náměstí. K téměř dokonalé atmosféře pak přispěje nejen zvuk stříkající fontány, ale navíc to může být i příjemně znějící živá hudba…

Červenec a srpen v kině Centrum Karviná a kině Ex Karviná

26. června 2014, 15:24

Prázdniny a hromada volného času pro naše děti se kvapem blíží a vy možná nevíte, jak je zabavit, zaujmout, kam s nimi zajít anebo co nového objevit. Městský dům kultury Karviná přichází s pozvánkou do kina Centrum a kina Ex, kde jsme pro vaše ratolesti připravili cyklus prázdninových dopoledních projekcí za zvýhodněné ceny nazvaný Léto v kině.

FM vytváří krátkodobé pracovní příležitosti a posiluje úklid

25. června 2014, 14:22

Technické služby, městská akciová společnost, vytváří pracovní příležitosti pro občany, kteří jsou dlouhodobě evidováni na úřadu práce. V rámci veřejně prospěšných prací zaměstnávají desítky lidí. Na jejich mzdu a zákonné pojištění přispívá po dobu jednoho roku úřad práce.

Ostrava uvádí jediný festival současné opery v ČR

25. června 2014, 13:13

Ostravské centrum nové hudby & Národní divadlo moravskoslezské pořádají během čtyř dnů posledního červnového týdne festival NODO 2014, neboli Dny nové opery Ostrava, které nabídnou díla hudebního divadla od soudobých autorů. Jediný festival v České republice věnovaný nové opeře, na jehož uspořádání přispěla Nadace ČEZ částkou 250 tisíc korun, zavítá do Ostravy už podruhé, a navazuje tak na mimořádný úspěch z roku 2012, kdy se akce konala poprvé.

Projekty Moravskoslezského paktu zaměstnanosti

25. června 2014, 10:34

Poptávka po technicky vzdělaných lidech v kraji bude i v příštích letech stále velká. Potvrdili to účastníci konference ke Společnému akčnímu plánu aneb Nedostatek techniků a řemeslníků v Moravskoslezském kraji – jak na tom jsme a co s tím uděláme?, kterou 24. června 2014 pořádalo Sdružení pro rozvoj Moravskoslezského kraje v Mamaison Business & Conference Hotel Imperial Ostrava. Přispět ke zlepšení situace na trhu práce v kraji však mohou projekty Moravskoslezského paku zaměstnanosti (MsPakt), který vznikl jako strategické partnerství podniků, škol a dalších institucí v regionu.

Prázdniny v „Národním“ – NDM objevuje mladé talenty

24. června 2014, 13:31

I letos připravuje Národní divadlo moravskoslezské ve spolupráci s Ateliérem pro děti a mládež při NDM letní workshopy pro studenty přímo v prostorách divadla a již čtvrtou Letní divadelní školu pro pedagogy, tentokrát v rozšířeném rozsahu dvou dní.

DLO se chystá na příští sezónu, ale nezavře ani o prázdninách

24. června 2014, 11:29

Programem pro školy končí 27. června další úspěšná sezóna Divadla loutek Ostrava, v níž loutkáři odehráli na 700 představení a divadlo navštívilo téměř 90 tisíc diváků. Už nyní se DLO připravuje na sezónu příští, kterou zahájí hned v září první premiérovou pohádkou a následně osmým ročníkem festivalu Divadelní pouť bez bariér. A neuzavře se svým příznivcům ani o prázdninách: na děti i dospělé čeká pestré Léto s pimprlaty.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

Více