Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

​Avion podporuje dárcovství krve. Darujte a budete obdarováni!

13. června 2014, 6:20

Avion Shopping Park Ostrava se již podruhé připojuje k oslavám Světového dne dárců krve a obdaruje dárkovým poukazem v hodnotě 200 korun každého, kdo v pátek 13. června daruje v Krevním centru Fakultní nemocnice Ostrava krev nebo krevní složky.

Na dvacátý kongres přijelo 110 starostů a primátorů z kraje

12. června 2014, 6:11

​Na dvacátý kongres přijelo pro informace 110 starostů a primátorů z celého kraje Čtyři sta dvě žádosti od obcí i podnikatelů o příspěvek na vytvoření nových pracovních míst za 665 milionů korun přišly z Moravskoslezského kraje na ministerstvo pro místní rozvoj v rámci programu Podpora rozvoje pracovních příležitostí na území Ústeckého a Moravskoslezského kraje.

​Podaří se oživit české zemědělství?

11. června 2014, 19:43

České zemědělství se v současnosti potýká se řadou problémů. Z těch nejpalčivějších lze jmenovat produkci výrobků s nízkou přidanou hodnotou, klesající efektivitu, narůstající nerovnováhu mezi živočišnou a rostlinnou výrobou a v neposlední řadě také problematickou generační obměnu a nedostatek kvalifikovaných pracovníků.

​Janáčkova filharmonie se 26. června výrazně omladí

11. června 2014, 5:52

Je večer 26. června a sálem Domu kultury města Ostravy se nesou první tóny Dvořákovy Deváté symfonie, skladatelovy asi nejslavnější a celosvětově nejoblíbenější skladby. To by nebylo vůbec nic zvláštního, ale přesto je z hlediště slyšet šepot a orchestr je zkoumán nechápavými pohledy. Co to je? To přece nejsou jen členové Janáčkovy filharmonie. Kdo to sedí vedle koncertního mistra? A co je to za mladinkou slečnu mezi flétnisty?

FC Hlučín změnil vlastníka, bude se soustředit na mládež

11. června 2014, 5:47

V FC Hlučín došlo ke změně majoritního vlastníka klubu. V jeho čele nyní stojí Alan Jančík, majitel skupiny JTA, a Milan Hudeczek, majitel společnosti Fichna-Hudeczek.

Smetanova Čertova stěna je opera plná fantazie

10. června 2014, 12:10

Operní soubor Národního divadla moravskoslezského uvádí 12. června jako poslední premiéru sezóny 2013/2014 komicko-romantickou operu Bedřicha Smetany Čertova stěna.

Rourovnu ArcelorMittal navštívil rekordní počet návštěvníků

10. června 2014, 12:03

Rourovna ArcelorMittal Tubular Products Ostrava (AMTPO), která je dceřinou společností ostravské huti, uspořádala u příležitosti svého 65. výročí v sobotu 7. června den otevřených dveří pro rodiny svých zaměstnanců. Bohatý program v kombinaci s hezkým počasím přilákal více než 750 návštěvníků, což je doposud nejvyšší počet v historii dnů otevřených dveří pořádaných na rourovně.

​Smetanova Čertova stěna – opera plná fantazie!

9. června 2014, 13:57

Operní soubor Národního divadla moravskoslezského uvádí 12. června jako poslední premiéru sezóny 2013/2014 komicko-romantickou operu Bedřicha Smetany Čertova stěna.

Rožnov bude hostit Mistrovství ČR ve sportovním kickboxingu

9. června 2014, 13:39

Otevřené mezinárodní Mistrovství České republiky v kickboxingu proběhne ve dnech 13.-14.6.6 2014 ve sportovní hale Synot Tip v Rožnově pod Radhoštěm. Akce se v kategoriích děti, kadeti a senioři zúčastní na dvě stovky sportovců z ČR a šesti dalších zemí. Chybět nebudou současní reprezentanti ČR-ČSFu-Českého svazu Full-contactu, Mistři světa i Evropy a také všichni medailisté z posledních ME i MS.

ArcelorMittal Engineering Products Ostrava uspořádal dětský den

9. června 2014, 13:29

ArcelorMittal Engineering Products Ostrava (AMEPO), která je dceřinou společností huti ArcelorMittal Ostrava, pravidelně pomáhá dětem z Občanského sdružení Náruč. Tentokrát její zaměstnanci uspořádali dětský den a také sbírku oblečení a hraček.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

Více