Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

​Červen je měsíc reprodukčního zdraví, neodkládejte těhotenství

9. června 2014, 13:03

Světová zdravotnická organizace vyhlásila měsíc červen měsícem reprodukčního zdraví a v této souvislosti se na některých klinikách, IVF centrech a dalších místech organizují speciální akce. V Centru lékařské genetiky ve Frýdku-Místku se můžete objednat na genetickou konzultaci bez doporučení lékaře.

​Dream Factory jde do finále

8. června 2014, 15:00

Festival dnes vstupuje do svého posledního dne a stále je z čeho vybírat. Opět si připomeneme dramatika a spisovatele Václava Havla, k sebezpytu nás přivede příběh judejské princezny Salome, stísněnost odvane poetický i lascivní kabaret a na závěr klasika v podání Dejvického divadla.

​OZO Ostrava otevírá brány svého areálu

6. června 2014, 6:22

Odpadová společnost OZO Ostrava opět po dvou letech pořádá ve svém areálu v Ostravě-Kunčicích ve Frýdecké ulici Den otevřených dveří. Brány areálu se pro širokou veřejnost otevřou již tuto sobotu 7. června od 9 do 16 hodin. Den otevřených dveří přinese opět spoustu zábavy, ale i poučení o tom, jak se v Ostravě nakládá s odpady, které občané i firmy ve svozové oblasti OZO Ostrava vytřídí. Vyvrcholí zde i turistická soutěž Pochoďáky předáním cen vítězům.

​Na Uničovsku pomáhá Nízkoprahové denní centrum SCHOD

6. června 2014, 6:14

Nízkoprahové denní centrum SCHOD, které pomáhá lidem bez přístřeší, matkám samoživitelkám a lidem v dluhové pasti, se ve středu 4. června představilo veřejnosti na Dni otevřených dveří. Zájemci se seznámili se službami, které centrum potřebným občanům poskytuje – například činnosti vedoucí k uspokojení základních životních potřeb, pomoc při uplatňování práv, dluhové poradenství. Prohlédli si i nové vybavení, na které centru přispěla Nadace ČEZ částkou 65 tisíc korun.

​Největší falešná „muzejní“ sbírka umění v Ostravě!

6. června 2014, 2:00

Národní divadlo moravskoslezské se již tradičně připojuje k Ostravské muzejní noci – tentokrát doslovně. Na návštěvníky zítra čeká otevření obou divadelních galerií a největší falešná „muzejní“ sbírka umění v Ostravě.

​Dream Factory znamená týden nabitý divadlem

4. června 2014, 12:28

Ve všech ostravských divadlech a v industriálních prostorách Dolu Hlubina se od včerejška až do konce tohoto týdne koná šestý ročník divadelního festivalu Dream Factory Ostrava. Festival nabídne jedinečnou příležitost zhlédnout nejenom oceňované inscenace dramatika Václava Havla v nejnovějších adaptacích, ale divadelní linii doplní filmová sekce, besedy, koncerty a výstava.

OZO zve na Den otevřených dveří 2014

4. června 2014, 12:23

Odpadová společnost srdečně zve všechny na DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ. Ten se uskuteční v sobotu 7. června 2014 od 9 do 16 hodin v areálu OZO Ostrava ve Frýdecké ulici 680/444 v Ostravě-Kunčicích.

ArcelorMittal daroval Janáčkově konzervatoři 130 tisíc korun

4. června 2014, 12:13

Huť ArcelorMittal Ostrava poskytla Janáčkově konzervatoři a Gymnáziu v Ostravě finanční příspěvek ve výši 130 tisíc korun. Huť přispěla na dlouhodobý projekt s názvem „Rok (nejen) české hudby“, jehož cílem je podpora vzdělávání, hudby, umění a kultury.

​Paralympionik Jiří Ježek bourá bariéry na českých školách

4. června 2014, 6:00

Studenti olomoucké Střední školy a Základní školy DC 90 se díky doporučení šestinásobného paralympijského vítěze Jiřího Ježka mohou i nadále pohybovat po škole na vozíčku díky nové výtahové plošině. Handicapovaný cyklista totiž doporučil společně s dalšími žádostmi o grant Oranžové schody právě olomouckou školu. Na náhradu starého nevyhovujícího výtahu přispěla Nadace ČEZ částkou 500 tisíc korun.

​Zahájené revitalizace v Povodí Odry

4. června 2014, 3:00

Investiční odbor státního podniku Povodí Odry letos zahájil realizaci dvou staveb. Ty spočívají v revitalizaci toků Prudník a Odra. Revitalizace jsou zahrnuty do Plánu oblasti povodí Odry – opatření k dosažení cílů ochrany vod jako složky životního prostředí pomocí revitalizace toku a odstranění migračních překážek. Projekty jsou spolufinancovány v rámci Operačního programu Životní prostředí z prostředků Státního fondu životního prostředí České republiky.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

Více