Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Pavel Boudný vyhrál 1. ročník Bike Čeladná

3. června 2014, 10:51

V neděli 1. 6. 2014 byla obec Čeladná vytržena z poklidného víkendového režimu. Organizátoři 1. ročníku cyklistického závodu Bike Čeladná navodili sportovní atmosféru, kterou si přišlo užít a vychutnat téměř 1600 lidí nejen z Moravskoslezské oblasti.

​SLEZSKÁ LILIE 2014

3. června 2014, 10:31

Pozvání na ostravský festival Slezská lilie přijala také čerstvá držitelka ceny Anděl (a také čerstvá maminka) Lenka Dusilová, která svým komorním vystoupením v kostele zakončí sobotní festivalový program nazvaný „Noc Lilie“.

​Učitelé z Olomouckého kraje navštívili Dlouhé Stráně

3. června 2014, 10:26

Dvacet pedagogů zavítalo v pátek 30. 5. do Jeseníků na odborný seminář pořádaný společností ČEZ. V rámci vzdělávacího programu Svět energie se dozvěděli, jak vyučovat fyziku a další přírodovědné předměty zábavnou, přitažlivou a pro studenty přínosnější formou. V průběhu odpolední části semináře absolvovali exkurzi v přečerpávací vodní elektrárně Dlouhé Stráně a v jejím informačním centru.

Den dětí v Elektrárně Dětmarovice přilákal stovky návštěvníků

2. června 2014, 9:14

V sobotu 31. května slavili v areálu dětmarovické elektrárny již tradičně Den dětí spojený se Dnem otevřených dveří. Návštěvníci z řad dospělých i dětí si mohli za odborného doprovodu prohlédnout elektrárnu, a s vynaložením drobného sportovního úsilí podpořit dobrou věc. Šlápnutím do pedálů Oranžového kola, charitativního projektu Nadace ČEZ, tentokrát pomohli Mateřské škole Karla Dvořáčka, Orlová-Lutyně a Městské nemocnici Bohumín. Dohromady pro ně vyšlapali 102 112 Kč.

61. koncertní sezóna Janáčkovy filharmonie Ostrava

2. června 2014, 8:32

Právě dnes představuje Janáčkova filharmonie Ostrava skutečně pestrou dramaturgii své 61. koncertní sezóny a zahajuje předprodej abonmá a vstupenek na jednotlivé koncerty. Po dvou letech bez uměleckého ředitele navíc odtajňuje nového šéfdirigenta, kterým se stává Heiko Mathias Förster.

​Quo vadis–česká premiéra muzikálu o lásce za časů císaře Nerona

2. června 2014, 8:22

Úspěšný slovenský muzikál Quo vadis na motivy populárního románu Henryka Sienkiewicze, který se dočkal i několika filmových adaptací, zamířil na jeviště Národního divadla moravskoslezského.

Nový šéfdirigent Janáčkovy filharmonie Ostrava

1. června 2014, 8:36

​Heiko Mathias Förster – šéfdirigent Janáčkovy filharmonie Ostrava

​Výherci soutěže Mobilu od ČEZ vyrazí v létě za zábavou

30. května 2014, 9:39

Léto bude díky jarnímu soutěžení s Mobilem od ČEZ plné zábavy! Kdo si od 3. 3. do 30. 4. 2014 aktivoval SIM kartu Mobilu od ČEZ a zaregistroval se do soutěže, mohl jen získat. A tak se tři výherci mohou se svými rodinami těšit na týdenní pobyt ve Špindlerově Mlýně. Další dva si odteď budou užívat elektrokolo. Po dvou vstupenkách na hudební festival Colours of Ostrava včetně ubytování bude odměněno dalších pět výherců.

​V Divadle loutek má premiéru Duda Paiva

30. května 2014, 8:41

Dlouho chystaná spolupráce s vynikajícím tanečníkem a loutkářem, který se pravidelně setkává s ohromnou přízní publika festivalu Spectaculo Interesse, vyvrcholí premiérou inscenace Marvin v pátek 30. května na hlavní scéně Divadla loutek Ostrava.

​Pozvánka na Dětský den s SCHÄFER SCHOOL

29. května 2014, 8:47

Zveme Vás všechny na 4. ročník dětského dne s SCHÄFER SCHOOL , který se koná 7.6.2014 od 11 hodin v areálu restaurace Golf v Místku.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

Více