Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Ostrava uslyší operu, ve které se nezpívá, ale mluví!

20. června 2014, 7:50

Ostrava - Národní divadlo moravskoslezské objednalo speciálně pro festival NODO a k Roku české hudby novou operu. Jejím autorem je jeden z nejžádanějších evropských skladatelů střední generace Martin Smolka. V jeho opeře se nezpívá, ale mluví!

Elektrárna Dlouhé Stráně je komplet plnoletá

19. června 2014, 17:03

20. června uplyne přesně 18 let od spuštění turbosoustrojí Přečerpávací vodní elektrárny Dlouhé Stráně s provozním označením TG1. Její dvojče „tégé dvojka“ slavila v únoru.

​Uzenářské speciality na gril válcuje 100 let starý špekáček

19. června 2014, 11:44

Sýrová, papriková, pivní, farmářská či švestková. Výčet přívlastků, jimiž dnes prodejci označují různé variace grilovacích klobás, by vydal na několik řádků. Za pozornost však stojí fakt, že ačkoliv se nabídka na pultech obchodů za posledních deset let značně rozšířila, Češi stále v největší míře preferují špekáček. Tento trend lze nejmarkantněji pozorovat ve statistikách za červen až srpen, kdy grilovací sezona graduje.

Ve Fakultní nemocnici Ostrava učí plavat dospělé neplavce

19. června 2014, 9:04

Nikdy jste se nenaučili plavat? Pak máte možná poslední šanci! Klinika léčebné rehabilitace Fakultní nemocnice Ostrava totiž do svého programu orientovaného na platící klienty zařadila kurz plavání pro dospělé neplavce. Jde o výjimečnou aktivitu, kterou chce klinika motivovat veřejnost k péči o své tělo a k zodpovědnosti za vlastní zdraví.

​1.ročník Radničního karnevalu v Ostravě

17. června 2014, 10:04

Karneval pro děti se koná 22.6.2014 v prostorech Restaurace pod Věží u radnice v Ostravě v průběhu celého dne od 10:00 do 18:00 hodin. Vstupné pro dospělé je 70,-Kč, děti do 15-ti let mají vstup zdarma a děti v masce dostanou dárek na uvítanou.

Semináře THeatr ludem učí využívat loutky při komunikaci s dětmi

16. června 2014, 5:45

Ojedinělý projekt Loutka jako nástroj vzdělávání realizuje spolek THeatr ludem ve spolupráci s Divadlem loutek Ostrava pro pedagogy mateřských škol, 1. a 2. tříd základních škol i další pedagogické pracovníky a vychovatele v Moravskoslezském kraji. Nejbližší seminář se koná v pátek 20. 6., další čtyři jsou připraveny na září až listopad letošního roku.

​Divadlo Jiřího Myrona slaví 120 let

16. června 2014, 5:40

Ve dnech 16. a 17. června 2014 si Ostrava připomíná výročí otevření Národního domu (dnešní Divadlo Jiřího Myrona), kde se divadlo hraje už 120 let!

​Velké letní koncerty na Sluníčku se blíží

13. června 2014, 17:34

Rekreační centrum Sepetná již 11. rokem pokračuje v pořádání letních kulturních aktivit pro děti i celé rodiny. Již proběhl Dětský den a Pálení čarodějnic, ale hlavní akce nás teprve čekají.

​V Odrách na Novojičínsku vybudovali nové veřejné toalety

13. června 2014, 17:24

​V Odrách na Novojičínsku se podařilo přímo v centru města vybudovat nové veřejné toalety. Především turisté a cyklisti ocení také novou veřejnou sprchu, která je součástí projektu.

V Ostravě vystoupí vyhlášený bubenický soubor YAMATO

13. června 2014, 9:45

​Japonský soubor YAMATO – celosvětově vyhlášený bubenický ansámbl se vrací zpět do České republiky. U nás velice oblíbený po řadu let vyprodává sály a po skvělých show z let minulých se opět můžeme těšit na nezapomenutelný zážitek.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

Více