Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

V Ostravě vystoupí vyhlášený bubenický soubor YAMATO

​Japonský soubor YAMATO – celosvětově vyhlášený bubenický ansámbl se vrací zpět do České republiky. U nás velice oblíbený po řadu let vyprodává sály a po skvělých show z let minulých se opět můžeme těšit na nezapomenutelný zážitek.

Jejich strhující představení Heartbeat "Shin-on“, "Matsuri – Fiesta", "Gamushara - The Beat Of Courage" či "Rojyoh –The Beat On The Road“ byla naprosto jedinečným zážitkem, bubeníci si vždy svou propracovanou audio – vizuální kompozicí doslova podmaní publikum, vtipně komunikují s diváky, kteří se tak stávají součástí vzrušující Yamato hry.

Na podzim 2014 se Yamato – The drummers of Japan vydávají na další turné po ČR.

“Raion – Howl of Lion!“ tak zní podtitul nové show souboru!

Můžeme se opět těšit na velice intenzivní zážitek – energické až explozivní představení v podání bubeníků Yamato – to je hudba planety Země, přírody a jeho krále - lva. “Raion – Howl of Lion!“– úchvatná performace oscilující mezi jemnou krásou a dravou vzrušující bouří v podání pozoruhodné síly a schopností bubeníků Yamato se představí postupně ve Zlíně, Praze, Ostravě a své tažení po České republice zakončí v Brně.

Jak tvrdí zakladatel souboru Masa Ogawa: „Vyprodané sály jsou vždy tím nejlepším impulsem a inspirací k neustálému zlepšování a tréninku, a také k tvorbě nových představení“.

Bubeníci tak ve své domovské vesnici Nara v japonských horách opět poctivě cvičili a zdokonalovali tělo i ducha, aby byla jejich nejnovější neuvěřitelně silná show dovedena k naprosté dokonalosti.

Soubor YAMATO založil v roce 1993 Masa Ogawa v Naře, která je považována za „kolébku japonské kultury“. V současné době soubor sídlí ve vesnici Nara a s tradičními japonskými bubny „Wadaiko“ cestují již více než 20 let po celém světě. Od svého vzniku uskutečnil soubor přes 1000 představení v Asii, Evropě a Americe. Během této velkolepé bubenické show, v které se bubnování mísí s tradičními japonskými motivy (hudba, kostýmy – show v japonské tradici), je použito několik desítek originálních japonských bubnů (včetně bubnu „Odaiko“ vyrobeného z ohromného více než 400 let starého stromu)

Bubny existují od nepaměti a jejich zvuk člověka dokázal vždy učarovat. Vždy, když jsme my – Taiko, bubeníci z Yamato - hráli na naše bubny, dali jsme do toho srdce i duši ve snaze vytvořit zvuk, v kterém se odráží samotný puls života. Naším bubnováním chceme zprostředkovat tlukot srdce - zvučnou podstatu všeho živého. Během našeho vystoupení cítíme sílu a vášeň toho rytmu, který se nachází v každém koutě našeho světa dávající sílu a odvahu přijmout život takový, jaký je. Toto cítění se snažíme sdílet s naším publikem. Naše intenzivní cvičení nám umožňuje šířit tento puls po celém světě, někdy s jemnou pronikavostí, jindy s nezměrnou sílou a vášní. Pak v okamžiku, kdy naše bubnování souzní s tlukotem srdcí našich diváků, vytvoří vlnu energie, která nám dává sílu a vůli bubnovat dál…“.

Již v minulých letech byli velice kladně přijati kritikou a obdrželi jen slova chvály:

Telegraph: “Dechberoucí!“,

The Scotsman: “Fyzická energie se střetává s energií duchovní“,

The Times: “ Skutečně divadelní zážitek doprovázený baletním půvabem a až nakažlivým humorem“,

The Daily Telegraph: “Oslňující. Nádherné a ohromné bubny dostaly výprask s fenomenální zručností dosahující neúprosných decibelů. Jednoduše dechberoucí zážitek“,

Metro London: “ Rozkoš, elegance, nádhera a čirá radost“.

Do roku 1887 byla Nara součástí provincie Yamato, odkud také pochází název souboru. Od svého založení Yamato uskutečnili přes 1000 vystoupení ve více než 20ti zemích Asie, Evropy a Ameriky. Každý rok Yamato koncertuje 6 – 10 měsíců ročně po celém světě. Výsledkem takto namáhavého programu je stále rostoucí počet diváků, který jen utužuje neutuchající úsilí japonského seskupení při vystoupeních. Pro každého z členů souboru je vždy setkání s obecenstvem jedinečné a vzácné.

Yamato v novém programu přinese opět vzrušující představení, které již pro 5 milionů diváků každé věkové kategorie znamenalo nezapomenutelný zážitek. Bubeníci Yamato opět rozduní bubny “Wadaiko“, které se svými rozměry pohybují od velikosti talíře po bubny široké přes metr v průměru, včetně bubnu Odaiko, který byl vytesán ze 400 let starého stromu. Naprostá fyzická síla a pohyb bubeníků je stejně impozantní jako výsledná hudba v této vizuálné okázalé a vysoce zábavné show.

5. listopadu 2014 OSTRAVA - ČEZ ARÉNA

Prodej vstupenek bude zahájen 16. června 2014 v síti TICKET ART v cenových relacích 590, 790, 990, 1090 Kč.



Hlavní třída v Ostravě-Porubě projde revitalizací zeleně i mobiliáře. Získá tak modernější vzhled

Poruba mění koncepci zeleně na Hlavní třídě. Ta současná je totiž zastaralá a už neodpovídá moderním trendům. Navíc je finančně náročná na údržbu.

20letý mladík v Ostravě umlátil na ulici muže. Za vraždu mu hrozí výjimečný trest

Kriminalisté řeší velmi brutální vraždu v Ostravě. 20letý mladík přímo na ulici před vchodem do domu doslova umlátil muže a ukradl mu osobní věci. Díky svědkům ho ale policisté za pár minut zadrželi. Hrozí mu výjimečný trest.

Povodňovým zachráncům se dostalo poděkování za obětavost a nasazení

Poděkování za obětavé nasazení se dostalo všem záchranářům, kteří pomáhali v průběhu letošních povodní. Ocenění se jim dostalo v areálu LIBROS v Ostravě-Přívoze, který byl povodňovou vodou také zcela zaplaven.

Staršího turistu zradilo v Jeseníkách srdce, záchranáři ho nesli přes řeku

Včera 21:45 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Na záchraně muže, kterého postihly náhlé srdeční potíže, spolupracovali nedaleko Karlovy Studánky v Jeseníkách se zdravotníky záchranné služby také horští záchranáři a dobrovolní hasiči.

Pohřešovanou ženu našli policisté v bezvědomí v křoví u řeky z paluby vrtulníku

Včera 11:25 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Život pohřešované ženy z Třince se podařilo zachránit policistům, kteří v úterý z paluby vrtulníku prohledávali místa, kde by se mohla nacházet. Z výšky zahlédli bezvládné tělo a vyslali k němu pozemní hlídku.

Nemocnice ve Frýdku-Místku rekonstruuje JIP neoperačních sálů

Jednotka intenzivní péče Nemocnice ve Frýdku-Místku prochází zásadní rekonstrukcí. Ta přinese rozšíření kapacity lůžek a modernizaci oddělení po více než dvaceti letech. Projekt, na kterém se podíleli i zaměstnanci, by měl být dokončen na přelomu roku.

Dopravě v Opavě uleví provizorní most. Vznikne nad vodou poničeným mostem v Ratibořské ulici

9. října 2024 19:45 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

V Opavě začala stavba provizorního mostu v Ratibořské ulici. Ten současný poničila nedávná povodeň natolik, že půjde k zemi. Plně ho nahradí nový most, s jehož stavbou se počítá příští rok.

Dominanta hřbitova v Kunčičkách se dočkala renovace, kamenný kříž dostal i nového Krista

Dominanta hřbitova v Kunčičkách se po letech dočkala restaurování. Kamenný kříž byl po záchranných pracích v minulém týdnu opět ustaven na původní podstavec ve středu hřbitova a doplnil ho taky nový litinový Kristus.

Opava ocenila významné osobnosti města. Díky 800. výročí města udělila mnohem více cen než obvykle

9. října 2024 19:48 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

Opavské Slezské divadlo se stalo místem oceňování významných osobností města. Slavnostní galavečer byl vyvrcholením oslav 800 let od první písemné zmínky o Opavě.

Výtěžek z koncertu podpoří přístavbu domova v Heřmanicích, přibude osm bezbariérových pokojů

Na tři sta návštěvníků podpořilo svou účastí na benefičním koncertu přístavbu a rekonstrukci charitního domu v Heřmanicích. Domov se rozšíří o osm bezbariérových pokojů a doplní jej chybějící evakuační výtah. Stavět by se mělo začít ještě v tomto měsíci.

Policie obvinila 20letého mladíka z vraždy 59letého Ostravana

Dnes 8:54 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Vzájemný konflikt stál za vraždou, kterou v těchto chvílích vyšetřují kriminalisté z Ostravy. Mladší z mužů staršího opakovaně napadl tak surově, že mu život nezachránila ani rychlá první pomoc. Oběť navíc okradl.

Města i obce dusí všechny druhy odpadů po povodních a demolicích, řeší jejich třídění, drcení a odvozy

Každá povodní postižená obec má na svém pozemku obrovské haldy odpadů. Jde o vystěhované vybavení bytů, komunální odpady i odpady z demolovaných domů. Skládky se prohýbají pod náporem ze všech stran a obce musí řešit redukci odpadů na co nejmenší objem.

Opavská Urologie nabízí široké spektrum operací

Urologické oddělení Slezské nemocnice v Opavě je na velmi vysoké úrovni. Zaměřuje se především na laparoskopické operace ledvin, nadledvin, močového měchýře a močovodu.

Žáci Gymnázia Havířov pořádali sportovní hry

9. října 2024 19:39 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal | Studuj u nás

Co pět let pořádá Gymnázium Havířov sportovní den, letos pod názvem Gymnaziální kolosální kreativní kratochvilné hry. A jednotlivé disciplíny vymýšleli samotní studenti.

Žáci SŠ technické a dopravní dostali nový automobil

9. října 2024 19:21 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal | Studuj u nás

Žáci SŠ technické a dopravní v Ostravě – Vítkovicích se budou učit na zbrusu novém osobním voze, který škola získala od svého sponzora. Jde o vůz BMW, podívejte se na reportáž.