Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

​ADRA rozšiřuje služby na severní Moravě. I díky novému autu

19. srpna 2014, 15:00

Karviná, 19. srpna 2014: Dnes převzalo Dobrovolnické centrum ADRA Havířov automobil, který využije k poskytování služeb seniorům a zdravotně nebo sociálně znevýhodněným. Na nákup automobilu, který organizace asi nejvíc využije při rozvozu a přerozdělování šatstva, přispěla Nadace ČEZ částkou 100 tisíc korun. V Havířově a Karviné se totiž nově rozběhly takzvané sociální šatníky.

​Akce SALSA PARA TODOS alias Salsa pro všechny

19. srpna 2014, 14:54

Lucerna Music Bar Praha zve všechny zájemce na workshop salsy s Exotickými tanečníky a kubánskou kapelou. 30. 9. v Lucerna Music Baru.

KRAVAŘSKÝ ODPUST 2014

18. srpna 2014, 20:15

​Město Kravaře Vás srdečně zve na KRAVAŘSKÝ ODPUST 2014, který se bude konat od čtvrtku 21. srpna do pondělí 25. srpna v areálu „Mezivodky“ v Kravařích.

​Tenisoví nadšenci v Oticích trénují na moderním kurtu

18. srpna 2014, 20:01

V sobotu 16. srpna proběhlo slavnostní otevření zrekonstruovaného tenisového kurtu v Oticích. Místní si kurt poprvé vyzkoušeli v průběhu oslav tradičního Otického karmaše. Původní kurt už hře nevyhovoval, proto se obec rozhodla pro jeho celkovou modernizaci. Tenisové hřiště teď bude sloužit nejmenším tenisovým nadějím z otické Tenisové školičky, svěřencům mateřské a základní školy i místním obyvatelům. Jeho modernizace stála 621 tisíc korun, z toho 350 tisíc korun uhradila prostřednictvím grantového řízení Oranžové hřiště Nadace ČEZ.

Španělské „zlaté století“ na Svatováclavském hudebním festivalu

18. srpna 2014, 0:05

Světoznámý soubor La Grande Chapelle z Madridu vystoupí poprvé v České republice v rámci 11. ročníku Svatováclavského hudebního festivalu. V sobotu 6. září zazní v kostele sv. apoštola Pavla v Ostravě-Vítkovicích mše Officium defunctorum Tomáse Luise de Victoria, která připomene posluchačům, jak vypadala pohřební liturgie ve Španělsku za vlády Habsburků v prvních letech 17. století.

LETNÍ KINO V KRAVAŘÍCH

15. srpna 2014, 9:38

Město Kravaře zve všechny příznivce české filmové tvorby do zámeckého parku v Kravařích. Zavítá zde opět Kinematograf bratří Čadíků se svým mobilním kinem. Po tři večery budete moci zhlédnout zajímavé české snímky přímo pod noční oblohou v rámci akce Letní kino v Kravařích

​Co frčí aneb jste v kurzu?

14. srpna 2014, 8:42

Chcete být štíhlí, vysportovaní, vzdělaní a pohybovat se ve výborné společnosti stejně naladěných přátel? Nejvyšší čas se rozhoupat a být v kurzu! V novém kurzu Akordu!

​Povodí Odry začalo na horní Opavě s prvními stavbami

13. srpna 2014, 11:47

Státní podnik Povodí Odry zahájil realizaci měrných a hlásných stanic v povodí horního toku řeky Opavy. Stanice sloužící k monitorování srážek a průtoků a byly projektovány jako součást akce Opatření na horní Opavě, jejímž nejvýznamnějším prvkem je přehrada v Nových Heřminovech. Jednotlivé stanice se nacházejí na rozvodnicích a tocích, které ovlivňují průtoky v řece Opavě, a kde dosud nebyly srážky a průtoky monitorovány.

​Již 15. ročník akce MUZIKANTSKÉ ŽNĚ

12. srpna 2014, 16:45

I na letošních 15. Muzikantských žních budou za minimální vstupné opět celá koncertní vystoupení hvězd. V pátek 15.8. koncert kapelyŽalman & Spol. V sobotu 16.8. -pozor již v 17.hod.- koncert Pavlíny Jíšové s přáteli a hned poté vystoupí KAMELOT. Oba dny jsou vyšperkovány skvělými muzikanty.

Příspěvky pro těhotné či miminka využilo 15 tisíc klientů ČPZP

12. srpna 2014, 11:39

Preventivní programy pro těhotné ženy a maminky, jejich miminka a příspěvek umožňující přítomnost otce u porodu patří mezi nejoblíbenější benefity pojištěnců České průmyslové zdravotní pojišťovny. Za prvních sedm měsíců letošního roku si příspěvek z jednoho nebo více těchto programů vybralo 15 169 lidí pojištěných u ČPZP. Celková částka, kterou ČPZP zatím letos na programy zpříjemňující období spojené s narozením dítěte vynaložila, přesáhla šest a tři čtvrtě milionu korun.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

Více