Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Cesta do opery vede přes NDM

6. května 2014, 0:00

Již po osmé oslaví Národní divadlo moravskoslezské svátek opery! Spolu s dalšími evropskými soubory se opět připojuje k projektu Evropské operní dny (EOD). Ty proběhnou 10. a 11. května s tématem Cesta do opery (Journey to the opera).

SCHÄFER SCHOOL NA BRITSKÉM VELVYSLANECTVÍ

6. května 2014, 0:00

SCHÄFER SCHOOL se 25.3.2014 zúčastnila slavnostního setkání při příležitosti 6. výročí trvání věrnostního programu Addvantage British Council v České republice.

E.ON Junior Cup

5. května 2014, 0:00

E.ON Junior Cup je fotbalový turnaj žáků do 10 let. Odstartoval v roce 2005 a za dobu své existence se z něj stal turnaj, který nemá svým rozsahem v České republice konkurenci. Začíná regionálními koly, ze kterých se postupuje do Velkého finále.

Forum Nová Karolina nabízí nový Range Rover Evoque za pětistovku

5. května 2014, 0:00

OC Forum Nová Karolina rozjelo mega soutěž roku o nový vůz Range Rover Evoque. Zúčastnit se jí může každý, kdo nakoupí ve kterékoliv prodejně obchodního a zábavního centra za 500 korun. Soutěž potrvá do 15. června, slavnostní vyhlášení vítěze se uskuteční 20. června.

Program Šťáva baví více než sto tisíc uživatelů slevami

5. května 2014, 0:00

Zákaznický program Šťáva už rok baví více než sto tisíc uživatelů slevami i z Moravskoslezského kraje. Nově s mobilní aplikací.

Albrechtova střední škola, Český Těšín - projekt „Světová škola"

5. května 2014, 0:00

POZVÁNKA DO ČESKÉHO TĚŠÍNA na projektový den „Velká řeka - z Těšína do Afriky" dne 7. května 2014 od 10.00 - 15.00 hod. na náměstí v Českém Těšíně.

Hutníci na Den zdraví a bezpečnosti nacvičovali první pomoc

30. dubna 2014, 0:00

Hutníci z ArcelorMittal Ostrava na Den zdraví a bezpečnosti nacvičovali poskytování první pomoci a záchranné akce. Odstartoval i program odvykání kouření.

Koncert Ivy Bittové s Janáčkovou filharmonií, 5. května 2014

30. dubna 2014, 0:00

Jeden ze dvou koncertů Ivy Bittové s Janáčkovou filharmonií v Česku. První se uskutečnil v Trutnově (jak to tam vypadalo se můžete podívat zde http://www.ostravatv.cz/iva-bittova--janackova-filharmonie-ostrava--pratele-v10621.html) a druhý 5. května 2014 od 19 hodin v multifunkční aule Gong.

Studenti spolupracují s dřevařskými firmami

30. dubna 2014, 0:00

Na stavbách už realizovalo svou praxi více než 100 studentů. Těsnější spolupráce mezi univerzitami a privátní sférou zkvalitní vzdělávání studentů a zajistí také další rozvoj vysokých škol i soukromých firem.

Divadlo připomene Antonína Dvořáka hudebním maratonem

28. dubna 2014, 0:00

S desetiletou přestávkou se v roce 2014 opět uskuteční tzv. Rok české hudby, připomínající významná výročí českých hudebních skladatelů, jejichž životní dráha byla vymezena čtyřkami v datech narození či úmrtí.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

Více