Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Mezinárodní hudební festival Janáčkovy Hukvaldy 2014

14. května 2014, 0:00

XXI. ročník mezinárodního hudebního festivalu „Janáčkovy Hukvaldy" se uskuteční v době od 3. do 20 července 2014. Pořadatelé (Fond Janáčkovy Hukvaldy) zvolili dramaturgii respektující skutečnost, že rok 2014 je veřejností vnímán jako rok české hudby a výrazně zde dominuje hudba Leoše Janáčka, který se před 160 lety na Hukvaldech narodil.

Nadace ČEZ přispěla k obnově historické aleje z dob rodu Rothschildů v Šilheřovících

14. května 2014, 0:00

Začátkem dubna proběhla další etapa obnovy historické aleje v Moravskoslezské obci Šilheřovice, která leží zhruba 15 kilometrů na sever od Ostravy. Alej se rozrostla o padesát stromů lípy srdčité, čímž došlo k obnovení přirozeného biotopu chráněného pachníka hnědého, jenž se v lokalitě vyskytuje.

O vyšetření ve Stanu proti melanomu byl opět obrovský zájem!

14. května 2014, 0:00

V úterý 13. května proběhla v rámci prevence výskytu melanomu v ostravském nákupním centru Avion Shopping Park Ostrava již tradičně akce zaměřená na prevenci výskytu a včasného odhalení melanomu. Lékaři Kožního oddělení FN Ostrava vyšetřili v čase 10 - 17 hod. v mobilních ordinacích téměř 700 pacientů.

Skupina ČEZ vydává Zákaznický kodex

13. května 2014, 0:00

Skupina ČEZ staví v rámci své strategie spokojenost zákazníků na první místo. Jako první krok vydává Zákaznický kodex.

Státní svátek oslavili v Olomouci sportem

13. května 2014, 0:00

Olomoucký stadion TJ Lokomotiva patřil ve čtvrtek 8. května sportovcům. Místní Atletický klub uspořádal už 43. ročník tradiční Velké ceny města Olomouce v atletice, která přilákala několik stovek dospělých sportovních nadšenců.

Na zrekonstruovaném hřišti na Dubině si můžou zahrát softball děti i dospělí

13. května 2014, 0:00

První etapa rekonstrukce softballového hřiště na Dubině za podpory Nadace OKD zdárně skončila a místní klub Slávie Ostravská univerzita odstartoval jarní sezonu. Kromě ženského týmu budou hřiště využívat i základní školy v okolí, které se zapojily do softballové školní ligy.

Materiálové versus energetické využívání odpadů - jsou hlavním tématem konference Odpady 21

12. května 2014, 0:00

Odpověď na otázky, jaké jsou limity pro energetické i materiálové využívání odpadů, i na mnoho dalších otázek týkajících se problematiky odpadů, budou hledat odborníci na čtrnáctém ročníku konference Odpady 21 - Odpadové hospodářství středoevropských zemí. Tu 13. - 14. května letošního roku pořádá v Clarion Congress Hotel Ostrava Sdružení pro rozvoj Moravskoslezského kraje a společnost FITE a.s. Ostrava ve spolupráci s dalšími partnery. Sejdou se na ní odborníci na odpadové hospodářství, energetiku, zástupci měst a obcí, výzkumných ústavů, vysokých škol i podnikatelské sféry a dalších institucí z celé republiky.

Ian Ritchie´s Soho Project v ostravském Parníku

12. května 2014, 0:00

Ostrava - Do ostravského klubu Parník zavítá 13. května 2014 fenomenální britský saxofonista Ian Ritchie, kterého mohli diváci slyšet a vidět například při turné Dark Side of the Moon Tour zakladatele Pink Floyd, Rogera Waterse.

Regionální potravina 2014

11. května 2014, 8:18

​Ministerstvo zemědělství uděluje už pátým rokem nejkvalitnějším zemědělským a potravinářským výrobkům značku Regionální potravina.

Soutěžte s OZO POCHOĎÁKY!

6. května 2014, 0:00

Odpadová společnost OZO Ostrava, která ve spolupráci s městem dlouhodobě šíří povědomí o správném nakládání s odpady, chce i letos obyvatelům Ostravy připomenout prospěšnost třídění odpadu.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

Více