Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Na zrekonstruovaném hřišti na Dubině si můžou zahrát softball děti i dospělí

První etapa rekonstrukce softballového hřiště na Dubině za podpory Nadace OKD zdárně skončila a místní klub Slávie Ostravská univerzita odstartoval jarní sezonu. Kromě ženského týmu budou hřiště využívat i základní školy v okolí, které se zapojily do softballové školní ligy.

Původem americký sport s pálkami a rukavicemi si však může rovněž zahrát široká veřejnost, pro kterou softballový klub připravuje turnaje.

První akce pro veřejnost se koná v neděli 25. května od 10 hodin na hřišti u restaurace Zlatý orel. „Lidé si budou moci vyzkoušet slowpitch, tedy rekreační formu softballu vhodnou pro začátečníky a amatérské hráče. Na místě budou trenéři, kteří vysvětlí pravidla hry a základní dovednosti, například jak hodit a chytnout míč nebo jak správně držet pálku," uvedla členka výboru Slávie Ostravská univerzita Veronika Bezecná.

Smyslem projektu, který vznikl za podpory sdružení Ostrava - Evropské město sportu 2014 je přiblížit softball široké veřejnosti a poskytnout herní zázemí pro všechny, které tento sport láká, a chtějí si osvojit základní softballové dovednosti. „V minulosti jsme uspořádali několik zápasů a zaznamenali jsme pozitivní ohlasy. Nadto se často setkáváme s lidmi, kteří si softball někdy vyzkoušeli, například v hodinách tělesné výchovy, na táboře či firemní akci. Nemají ale vlastní pálky a rukavice, takže si nemohou rekreačně zahrát. I proto jsme se rozhodli zorganizovat sérii turnajů pro veřejnost, na nichž zajistíme jak potřebné vybavení, tak trenéry," upřesnila Bezecná.

Věková hranice pro účast na turnaji je 10 let. Pro mladší děti jsou přichystány soutěže a průpravné softballové aktivity. „Akce je vhodná také pro rodiny s dětmi. Zatímco rodiče budou hrát softball, jejich potomky pohlídáme a zajistíme sportovní program. Podrobnější informace zájemci naleznou na našich webových stránkách a Facebooku," dodala Bezecná.

Klub Slávie Ostravská univerzita plánuje také příměstský tábor pro děti ve věku 6 až 15 let, a to v termínu od 25. do 29. srpna. Pod vedením zkušených trenérů se děti budou učit techniku házení a odpalování či zdravotní a koordinační cvičení. Chybět nebudou ani hry a soutěže.

Slavnostního otevření hřiště se zúčastnilo na 300 žáků
Softballová sezona na Dubině oficiálně odstartovala 7. května, kdy se uskutečnilo slavnostní otevření hřiště za přítomnosti místostarosty městského obvodu Ostrava-Jih Radima Miklase, ředitele Nadace OKD Martina Olši a projektového manažera Nikoly Vavrouse, zodpovědného za program „Sídliště žije". Ten funguje právě pod Nadací OKD, která finančně podpořila rekonstrukci původního hřiště, čímž umožnila návrat softballu na Dubinu po 12 letech. Zahájení sezony se taktéž zúčastnil ředitel Základní školy V. Košaře Vladimír Durčák a vedoucí místního charitního střediska Michala Magone Jiří Hořínek. „Slavnostní otevření hřiště proběhlo ve dvou fázích. Dopoledne se akce zúčastnilo na 300 žáků ze Základní školy V. Košaře, pro něž jsme připravili sportovní program a hry. Odpoledne jsme přivítali kolem stovky lidí z řad veřejnosti, kteří dostali příležitost zahrát si zápasy a vyzkoušet si nejrůznější softballové aktivity," popsala průběh slavnostního otevření organizátorka akce Lucie Kaplarczyková ze Slávie Ostravské univerzity.



Policie obvinila 20letého mladíka z vraždy 59letého Ostravana

Dnes 8:54 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Vzájemný konflikt stál za vraždou, kterou v těchto chvílích vyšetřují kriminalisté z Ostravy. Mladší z mužů staršího opakovaně napadl tak surově, že mu život nezachránila ani rychlá první pomoc. Oběť navíc okradl.

Hlavní třída v Ostravě-Porubě projde revitalizací zeleně i mobiliáře. Získá tak modernější vzhled

Poruba mění koncepci zeleně na Hlavní třídě. Ta současná je totiž zastaralá a už neodpovídá moderním trendům. Navíc je finančně náročná na údržbu.

Povodňovým zachráncům se dostalo poděkování za obětavost a nasazení

Poděkování za obětavé nasazení se dostalo všem záchranářům, kteří pomáhali v průběhu letošních povodní. Ocenění se jim dostalo v areálu LIBROS v Ostravě-Přívoze, který byl povodňovou vodou také zcela zaplaven.

Staršího turistu zradilo v Jeseníkách srdce, záchranáři ho nesli přes řeku

Včera 21:45 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Na záchraně muže, kterého postihly náhlé srdeční potíže, spolupracovali nedaleko Karlovy Studánky v Jeseníkách se zdravotníky záchranné služby také horští záchranáři a dobrovolní hasiči.

Pohřešovanou ženu našli policisté v bezvědomí v křoví u řeky z paluby vrtulníku

Včera 11:25 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Život pohřešované ženy z Třince se podařilo zachránit policistům, kteří v úterý z paluby vrtulníku prohledávali místa, kde by se mohla nacházet. Z výšky zahlédli bezvládné tělo a vyslali k němu pozemní hlídku.

Nemocnice ve Frýdku-Místku rekonstruuje JIP neoperačních sálů

Jednotka intenzivní péče Nemocnice ve Frýdku-Místku prochází zásadní rekonstrukcí. Ta přinese rozšíření kapacity lůžek a modernizaci oddělení po více než dvaceti letech. Projekt, na kterém se podíleli i zaměstnanci, by měl být dokončen na přelomu roku.

Dopravě v Opavě uleví provizorní most. Vznikne nad vodou poničeným mostem v Ratibořské ulici

9. října 2024 19:45 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

V Opavě začala stavba provizorního mostu v Ratibořské ulici. Ten současný poničila nedávná povodeň natolik, že půjde k zemi. Plně ho nahradí nový most, s jehož stavbou se počítá příští rok.

Dominanta hřbitova v Kunčičkách se dočkala renovace, kamenný kříž dostal i nového Krista

Dominanta hřbitova v Kunčičkách se po letech dočkala restaurování. Kamenný kříž byl po záchranných pracích v minulém týdnu opět ustaven na původní podstavec ve středu hřbitova a doplnil ho taky nový litinový Kristus.

Opava ocenila významné osobnosti města. Díky 800. výročí města udělila mnohem více cen než obvykle

9. října 2024 19:48 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

Opavské Slezské divadlo se stalo místem oceňování významných osobností města. Slavnostní galavečer byl vyvrcholením oslav 800 let od první písemné zmínky o Opavě.

Výtěžek z koncertu podpoří přístavbu domova v Heřmanicích, přibude osm bezbariérových pokojů

Na tři sta návštěvníků podpořilo svou účastí na benefičním koncertu přístavbu a rekonstrukci charitního domu v Heřmanicích. Domov se rozšíří o osm bezbariérových pokojů a doplní jej chybějící evakuační výtah. Stavět by se mělo začít ještě v tomto měsíci.

Města i obce dusí všechny druhy odpadů po povodních a demolicích, řeší jejich třídění, drcení a odvozy

Každá povodní postižená obec má na svém pozemku obrovské haldy odpadů. Jde o vystěhované vybavení bytů, komunální odpady i odpady z demolovaných domů. Skládky se prohýbají pod náporem ze všech stran a obce musí řešit redukci odpadů na co nejmenší objem.

Opavská Urologie nabízí široké spektrum operací

Urologické oddělení Slezské nemocnice v Opavě je na velmi vysoké úrovni. Zaměřuje se především na laparoskopické operace ledvin, nadledvin, močového měchýře a močovodu.

Žáci Gymnázia Havířov pořádali sportovní hry

9. října 2024 19:39 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal | Studuj u nás

Co pět let pořádá Gymnázium Havířov sportovní den, letos pod názvem Gymnaziální kolosální kreativní kratochvilné hry. A jednotlivé disciplíny vymýšleli samotní studenti.

Žáci SŠ technické a dopravní dostali nový automobil

9. října 2024 19:21 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal | Studuj u nás

Žáci SŠ technické a dopravní v Ostravě – Vítkovicích se budou učit na zbrusu novém osobním voze, který škola získala od svého sponzora. Jde o vůz BMW, podívejte se na reportáž.

O Trh uplatnění a vzdělávání byl v Třinci velký zájem

9. října 2024 19:13 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal | Studuj u nás

Trh uplatnění a vzdělávání 2024 cestuje po celém MS kraji, tentokrát si dal dostaveníčko v třinecké hale Stars. V Třinci se konal už po dvacáté sedmé.