Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Pozvánku na preventivní prohlídku už dostalo 122 tisíc klientů ČPZP

25. dubna 2014, 0:00

Česká průmyslová zdravotní pojišťovna (ČPZP) již obeslala 122 tisíc svých klientů dopisem, ve kterém je upozorňuje na to, že v minulých letech neabsolvovali některou ze tří preventivních prohlídek zaměřených na vyloučení nádorového onemocnění, a současně je pozve na bezplatné vyšetření.

ČEZ STREET HOCKEY zná svého vítěze

25. dubna 2014, 0:00

Jedenáctý ročník žákovského florbalového turnaje ČEZ STREET HOCKEY 2014 vyhrál tým ze Základní školy Alšova z Kopřivnice.

Povodí Odry zahájilo provoz infocentra v Nových Heřminovech

25. dubna 2014, 0:00

Státní podnik Povodí Odry jako investor připravované investiční akce „Opatření na horním toku řeky Opavy", jejíž součástí je i přehrada v Nových Heřminovech, dnes ve 14.00 hodin zahájil v Nových Heřminovech provoz informačního centra.

ArcelorMittal podpoří neziskové organizace v MS kraji

25. dubna 2014, 0:00

Ostravská huť ArcelorMittal opět podpoří svými Minigranty neziskové organizace v kraji. Letos částkou 680 tisíc korun.

Na dosah ruky jsou klusáci v Bravanticích

24. dubna 2014, 0:00

Klusáci a jezdci na sulkách podruhé změřili své síly v Bravanticích u Ostravy. V sobotu 19. dubna se konal další dostihový den na nově otevřeném hipodromu. Jezdci i na čtyři stovky diváků si užili skvělou atmosféru dostihů i přes vítr a občasný déšť na špičkovém prvním samostatném klusáckém závodišti v Česku.

Ostravský baletní soubor uvede klasický balet La Sylphide

24. dubna 2014, 0:00

Klasický balet La Sylphide o nenaplněné lásce nastudovala v Národním divadle moravskoslezském podle původní choreografie Augusta Bournonvilla dánská choreografka Karina Elver.

Trio Bernstein-Goldings-Stewart v ostravském Parníku

22. dubna 2014, 1:02

Toto slavné trio pod vedením amerického varhaníka a pianisty se poprvé představí také v Ostravě v rámci festivalu Ostrava Jazz Nights ve středu 23. dubna od 20 hodin v klubu Parník.

Ombudsman ČEZ řešil na severu Moravy víc než 300 podnětů

22. dubna 2014, 0:00

Ombudsman ČEZ řešil na severu Moravy za 4 roky víc než 300 podnětů. Vyhověl 11 % zákazníků.

ArcelorMittal Ostrava sníží emise o dalších 198 tun za rok

22. dubna 2014, 0:00

ArcelorMittal Ostrava odpráší všechny chladicí aglomerační pásy. Sníží emise o dalších 198 tun za rok.

Biflování nazpaměť je pro školáky v karvinském okrese minulostí

18. dubna 2014, 0:00

Důraz na osobnostní rozvoj a praktické dovednosti žáků - to jsou hlavní oblasti, kterým se věnují na základních školách v karvinském okrese. Na Základní škole v Orlové-Lutyni se orientují na ekologii a zájem školáků o své nejbližší okolí podporují názornou a praktickou výukou technických a přírodovědných předmětů.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

Více