Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Na dětských koncertech Janáčkovy filharmonie Ostrava ožily rodinné hudební příběhy!

11. dubna 2014, 0:00

Celkem na čtyřech koncertech Rodinného cyklu Janáčkovy filharmonie Ostrava se nejmenší posluchači unikátní a poutavou formou seznamovali se světem klasické hudby. "Nechtěli jsme vytvářet žádný strojený edukativní projekt, ale snažili jsme se nabídnout dětem a jejich rodičům alternativu příjemně stráveného odpoledne," dozvěděli jsme se od tvůrců projektu Lenky Jaborské, Kristýny Grycové a Martina Ptáčka.

ČPZP zve do zoologických zahrad v Ostravě a Jihlavě

11. dubna 2014, 0:00

Přijďte se pobavit a užít si hezké chvíle se svými blízkými do zoologické zahrady. Zítra, tedy 12. dubna 2014, si udělejte výlet do ostravské ZOO, kde sloní slečna Rashmi a zároveň kmotřenka České průmyslové zdravotní pojišťovny oslaví své třetí narozeniny. Další zábavná akce pro milovníky zvířat se chystá v areálu jihlavské zoologické zahrady, v níž se 19. dubna uskuteční Den země s ČPZP.

JFO: Srdečně Vás zveme na koncert plný posluchačských lahůdek, koncert 17. dubna 2014

10. dubna 2014, 14:29

Při pohledu na program závěrečného koncertu dirigentských kurzů (17. dubna od 19 hodin) pořádaných ve spolupráci s Pařížskou konzervatoří jistě nikoho v roce české hudby nepřekvapí jeho skladba. Jsou zde zastoupeni hned tři nejznámější čeští autoři - Dvořák, Janáček a Smetana.

Králem energetické maturity se stal Marek Jenčík z Chomutova

10. dubna 2014, 0:00

Tušimice - Třídenní poznávání všeho, co nějak souvisí s provozem hnědouhelné elektrárny a výrobou elektrické energie, včetně prohlídky obřího důlního rypadla Severočeských dolů a malé vodní elektrárny Želina, má za sebou 48 studentů ze 13 středních škol v České republice.

Třinec má veřejnou dobíjecí stanici eletromobilů

10. dubna 2014, 0:00

Skupina ČEZ a město Třinec otevřeli první třineckou veřejnou dobíjecí stanici eletromobilů.

Sdružení pro rozvoj MSK má staronové vedení, prezidentem zůstává Pavel Bartoš

10. dubna 2014, 0:00

Největší zájmové uskupení v regionu - Sdružení pro rozvoj Moravskoslezského kraje - ve kterém působí v současnosti 152 členů, má staronové vedení. Shromáždění členů, které se konalo 8. dubna 2014 v Kopřivnici, rozhodlo o složení jednadvacetičlenné rady s tříletým mandátem.

Unikátní motoristická výstava začala ve Foru Nová Karolina

10. dubna 2014, 0:00

V dubnu Ostrava zažije hned několik motoristických svátků. Jedním z nich je výstava „Krásky na cestách", která se koná od 10. do 30. dubna v prostorách obchodního a zábavního centra Forum Nová Karolina. Návštěvníci se mohou těšit na legendární motocykly a vozy závodního motorsportu.

Hokejisté se osvěží čerstvou vodou aneb pijeme vodu z kohoutku

8. dubna 2014, 0:00

Účastníci finálového turnaje ČEZ Street Hockey budou moci využít speciální vodní bar. Ten pro potřeby mladých sportovců i diváků doveze na finále společnost Ostravské vodárny a kanalizace (OVAK), která je partnerem projektu. Vodní bar je napojen na vodovodní řád, lidé si tak z něj mohou dopřát kohoutkovou vodu.

Tvůrčí dílny Terapie loutkou se opět otevírají veřejnosti

8. dubna 2014, 0:00

Už potřetí se na alternativní scéně Divadla loutek Ostrava, ve vybraných školách a celopobytových zařízeních uskuteční Dny Terapie, a to 16. a 17. dubna.

Provident finančně podpořil Školu života

7. dubna 2014, 0:00

Celkem 30 tisíc korun dnes věnovala společnost Provident Financial Dennímu stacionáři Škola života určenému pro osoby s mentálním postižením. Šek na tuto částku slavnostně předal v novojičínském obchodním centru Tabačka manažer Providentu Jiří Šrom řediteli Školy života Michalu Holáňovi. Při té příležitosti byla v obchodním centru zahájena vernisáž charitativní výstavy fotografií „Pomáháme". Vystavené fotografie zde budou ke zhlédnutí až do neděle 6. dubna.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

Více