Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Kraj potřebuje pro lepší využití brownfieldů dlouhodobou strategii

7. dubna 2014, 0:00

Lepšímu využití území ovlivněného důlní těžbou by pomohla komplexní strategie. Ta by měla obsahovat dlouhodobé plány těžby a časové souvislosti regenerace a možnosti dalšího využití postindustriálních území. Kraj zatím takovou strategii nemá, proto je nutné ji zpracovat.

Manažer v neziskové organizaci

7. dubna 2014, 0:00

Projekt Profesionalizace, který je podpořen z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost, pokračuje od ledna pilotním ověřením školení pro management neziskových organizací.

Jak na komunitní plánování sociálních služeb

7. dubna 2014, 0:00

V rámci projektu Sociální služby SOH, který je podpořen z OPLZZ, jsme kromě setkávání pracovních skupin, přípravy jednotlivých dílčích komunitních plánu rozvoje sociálních služeb a úvodních školení včetně zpracování analytické části, realizovali také první dvě školení pro členy řídící skupiny.

Sociální služby v regionu Hlučínsko-západ

7. dubna 2014, 0:00

Komunitní plánování jako metoda zapojení všech, kterých se problematika (a často nejen) sociálních služeb týká, již není žádnou novinkou.

JFO: Kouzlo violoncella Jiřího Hanouska, 10. a 11. dubna 2014

7. dubna 2014, 0:00

Sólista a koncertní mistr Janáčkovy filharmonie Ostrava Jiří Hanousek patří mezi nejvýraznější hudební osobnosti Ostravska a nejlepší violoncellisty v České republice. Tak se o něm hovoří v odborných i laických kruzích. Zde je pro úplnost nutno dodat, že jeho věhlas již překonal hranice Česka, o čemž svědčí jeho opakovaná vystoupení v mnoha evropských zemích, ale také USA, Kanadě, Japonsku, Tchaj-wanu a Jižní Koreji.

JFO: Závěrečný koncert úspěšného cyklu pro rodiče s dětmi

3. dubna 2014, 2:08

Janáčkova filharmonie Ostrava do své jubilejní sezóny zařadila novinku - velice úspěšný (jak vyplývá z hodnocení návštěvníků i jejich počtu)cyklus koncertů pro (pra)rodiče s dětmi. V neděli 6. dubna se od 16 hodin v divadelním sále Domu kultury města Ostravy uskuteční čtvrtý a v letošní sezóně poslední z této koncertní řady s názvem Hlučíme aneb dynamika v hudbě.

JFO: Benda Quartet uvádí ...

3. dubna 2014, 2:05

Benda Quartet je mladý dynamický soubor skládající se výhradně z členů Janáčkovy filharmonie Ostrava, který v roce 2012 vznikl na popud houslistů Petra Bendy a Petra Grabovského.

JFO: Fagot, violoncello a hlas

2. dubna 2014, 0:00

Sopranistku Martu Reichelovou, která zahájí 3. dubna v 18 hodin ve společenském sále Domu kultury města Ostravy poslední z koncertů Jeunesses musicales, mohou milovníci opery v současné době slyšet na jevišti Národního divadla v Brně v titulní roli první opery na světě La Dafné, která se dochovala pouze ve fragmentech a kterou zrekonstruovali skladatelé V. Zouhar a T. Hanzlík, a také v Plzni pro změnu v první opeře B. Martinů Voják a tanečnice (opět v titulní roli).

Sdružení pro rozvoj Moravskoslezského kraje má nového ředitele

31. března 2014, 0:00

Výkonná rada Sdružení pro rozvoj Moravskoslezského kraje na svém zasedání rozhodla, že novým ředitelem Sdružení bude Radúz Mácha. Prvního dubna letošního roku vystřídá ve funkci Kateřinu Huvarovou, která odchází na vlastní žádost.

Forum Nová Karolina oslavilo 2. narozeniny. Být dobrým sousedem se vyplácí

31. března 2014, 0:00

Od dubna se začíná psát třetí rok Fora Nová Karolina. Za uplynulé dva roky obchodní centrum zaznamenalo jednoznačný nárůst počtu návštěvníků. Podle posledních údajů se jedná o necelých 30 %.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

Více