Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Forum Nová Karolina oslavilo 2. narozeniny. Být dobrým sousedem se vyplácí

Od dubna se začíná psát třetí rok Fora Nová Karolina. Za uplynulé dva roky obchodní centrum zaznamenalo jednoznačný nárůst počtu návštěvníků. Podle posledních údajů se jedná o necelých 30 %.

„Toto číslo považujeme za dobrý výsledek a je pro nás signálem, že poskytujeme kvalitní služby i atraktivní program. Abychom tento trend ještě posílili, vytvořili jsme projekt Forum Live. V rámci něj dvakrát měsíčně vytváříme tematicky zaměřené akce," vysvětluje ředitel obchodního a zábavního centra Forum Nová Karolina Martin Kubík.

Ve Foru Nová Karolina, které patří mezi pět největších nákupních center v Česku, sídlí přes dvě stě obchodníků. Díky provozu centra se podařilo vytvořit kolem 1100 pracovních míst. Kromě obchodní činnosti se Forum Nová Karolina podílí také na celé řadě kulturních, sportovních a charitativních projektů. „Chceme být dobrým sousedem, proto se snažíme propojovat různá místa a instituce. Naším společným cílem je, aby se centrum Ostravy rozvíjelo," říká Kubík.

V roce 2013 se Forum Nová Karolina například zapojilo do festivalu Colours of Ostrava, Festivalu v ulicích, Majálesu či Rockové Ostravy. S Atletickým klubem SSK Vítkovice pak uspořádalo historicky první Český běh žen, jehož druhý ročník se koná v květnu, opět za účasti Fora.

Forum Nová Karolina za loňský rok věnovalo 780 tisíc korun na charitativní a dobročinné účely. „Za zdařilý počin považujeme akci Vyměň starou za novou, kterou jsme pořádali s neziskovou organizací ADRA. Lidé k nám donesli staré oblečení, které poté putovalo na charitativní účely," připomíná Kubík.

Dalšímu rozvoji Fora Nová Karolina může napomoct zahájení provozu v sousedním Office Parku. Od dubna zde budou fungovat Česká spořitelna, UniCredit Bank, Raiffeisenbank, ABB či Ness Computers. I přes nepříznivou situaci, způsobenou dlouhodobě nízkou poptávkou po rezidenčním bydlení, si dobře vede Rezidence Nová Karolina. Z celkového počtu 242 bytů bylo 112 předáno do rukou majitelů. Dalších 80 bytů je po kolaudaci a jsou zařazeny do prodeje. Zbývající část se do prodeje chystá.

Forum Nová Karolina a rezidenční komplex se vhodně doplňují. Lidé zde naleznou jak kvalitní obchody a služby, tak moderní a příjemné bydlení," dodává Kubík.

Dobrou zprávou pro rozvoj Nové Karoliny je i otevření Trojhalí, které se plánuje na červenec. Toto inspirativní místo, za nímž stojí architekt Josef Pleskot, má potenciál stát se důležitým místem pro společenské, kulturní i sportovní dění. „Věříme, že všechna tato zabydlování Nové Karoliny svědčí o smysluplnosti celé koncepce a vysílají pozitivní signál pro další možnou výstavbu," míní Kubík.

Budoucí výstavbě již nic nebrání. Na podzim 2013 bylo schváleno Územní rozhodnutí pro II. etapu Nové Karoliny, díky kterému zde mohou v příštích let opět vzniknout další byty, kanceláře, popřípadě sportoviště či místa pro kulturní vyžití. S novými obchody se počítá rovněž, ale v menší míře.

Nejen o aktuálním dění ve Foru Nová Karolina, ale také o akcích a projektech partnerů se lidé mohou pravidelně dočíst v bulletinu NOVÁ KAROLINA, který nově od března vychází každý měsíc. Důležitým informačním kanálem je také Facebook, který patří s 27 tisíci uživateli mezi nejrychleji rostoucí profily v segmentu obchod. „I v následujících letech plánujeme pořádat rozmanité akce a věříme, že z široké nabídky si každý vybere něco, co jej osloví. I nadále chceme naplňovat naše poslání být dobrým sousedem v centru Ostravy," uzavírá ředitel obchodního a zábavního centra Forum Nová Karolina Martin Kubík.

http://www.forumnovakarolina.cz/
https://www.facebook.com/ForumNovaKarolina



Hlavní třída v Ostravě-Porubě projde revitalizací zeleně i mobiliáře. Získá tak modernější vzhled

Poruba mění koncepci zeleně na Hlavní třídě. Ta současná je totiž zastaralá a už neodpovídá moderním trendům. Navíc je finančně náročná na údržbu.

Staršího turistu zradilo v Jeseníkách srdce, záchranáři ho nesli přes řeku

Včera 21:45 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Na záchraně muže, kterého postihly náhlé srdeční potíže, spolupracovali nedaleko Karlovy Studánky v Jeseníkách se zdravotníky záchranné služby také horští záchranáři a dobrovolní hasiči.

Pohřešovanou ženu našli policisté v bezvědomí v křoví u řeky z paluby vrtulníku

Včera 11:25 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Život pohřešované ženy z Třince se podařilo zachránit policistům, kteří v úterý z paluby vrtulníku prohledávali místa, kde by se mohla nacházet. Z výšky zahlédli bezvládné tělo a vyslali k němu pozemní hlídku.

Nemocnice ve Frýdku-Místku rekonstruuje JIP neoperačních sálů

Jednotka intenzivní péče Nemocnice ve Frýdku-Místku prochází zásadní rekonstrukcí. Ta přinese rozšíření kapacity lůžek a modernizaci oddělení po více než dvaceti letech. Projekt, na kterém se podíleli i zaměstnanci, by měl být dokončen na přelomu roku.

Dopravě v Opavě uleví provizorní most. Vznikne nad vodou poničeným mostem v Ratibořské ulici

9. října 2024 19:45 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

V Opavě začala stavba provizorního mostu v Ratibořské ulici. Ten současný poničila nedávná povodeň natolik, že půjde k zemi. Plně ho nahradí nový most, s jehož stavbou se počítá příští rok.

Dominanta hřbitova v Kunčičkách se dočkala renovace, kamenný kříž dostal i nového Krista

Dominanta hřbitova v Kunčičkách se po letech dočkala restaurování. Kamenný kříž byl po záchranných pracích v minulém týdnu opět ustaven na původní podstavec ve středu hřbitova a doplnil ho taky nový litinový Kristus.

Opava ocenila významné osobnosti města. Díky 800. výročí města udělila mnohem více cen než obvykle

9. října 2024 19:48 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

Opavské Slezské divadlo se stalo místem oceňování významných osobností města. Slavnostní galavečer byl vyvrcholením oslav 800 let od první písemné zmínky o Opavě.

Výtěžek z koncertu podpoří přístavbu domova v Heřmanicích, přibude osm bezbariérových pokojů

Na tři sta návštěvníků podpořilo svou účastí na benefičním koncertu přístavbu a rekonstrukci charitního domu v Heřmanicích. Domov se rozšíří o osm bezbariérových pokojů a doplní jej chybějící evakuační výtah. Stavět by se mělo začít ještě v tomto měsíci.

Od návrhu po realizaci. Studenti SŠPU v Opavě oživili vstupní prostor soc. rehabilitace Animy Vivy

9. října 2024 20:03 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

Centrum sociální rehabilitace Anima Opava v Kylešovicích zkvalitňuje své služby. Lidem s mentálním postižením poskytuje mimo jiné rehabilitace metodou snoezelen, kterou před pár lety zavedla jako první v Opavě díky spolupráci se Slezskou univerzitou.

Rehabilitace MNO disponuje moderní technikou i bazénem

9. října 2024 17:30 | Celý MS kraj | Jana Lipowská | Magazín TV medicína

Profesionální péči, moderní přístrojové vybavení, pomůcky a bazén - to vše mají k dispozici pacienti oddělení Rehabilitační a fyzikální medicíny Městské nemocnice Ostrava. Rehabilitace spolupracuje také s dalšími odděleními nemocnice a zabývá se tak širokým spektrem diagnóz - akutními i chronickými.

Vrátní

Frýdek-Místek Nástup: od 1. listopadu 2024 od 116 Kč/hod.

Opavská Urologie nabízí široké spektrum operací

Urologické oddělení Slezské nemocnice v Opavě je na velmi vysoké úrovni. Zaměřuje se především na laparoskopické operace ledvin, nadledvin, močového měchýře a močovodu.

Žáci Gymnázia Havířov pořádali sportovní hry

9. října 2024 19:39 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal | Studuj u nás

Co pět let pořádá Gymnázium Havířov sportovní den, letos pod názvem Gymnaziální kolosální kreativní kratochvilné hry. A jednotlivé disciplíny vymýšleli samotní studenti.

Žáci SŠ technické a dopravní dostali nový automobil

9. října 2024 19:21 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal | Studuj u nás

Žáci SŠ technické a dopravní v Ostravě – Vítkovicích se budou učit na zbrusu novém osobním voze, který škola získala od svého sponzora. Jde o vůz BMW, podívejte se na reportáž.

O Trh uplatnění a vzdělávání byl v Třinci velký zájem

9. října 2024 19:13 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal | Studuj u nás

Trh uplatnění a vzdělávání 2024 cestuje po celém MS kraji, tentokrát si dal dostaveníčko v třinecké hale Stars. V Třinci se konal už po dvacáté sedmé.

V MNO funguje od října Kardiologický stacionář

9. října 2024 17:30 | Celý MS kraj | Jana Lipowská | Magazín TV medicína

Na oddělení Kardiologie v Městské nemocnici Ostrava nově funguje Kardiologický stacionář. Slouží pouze plánovaným pacientům se srdečním onemocněním, u kterých není nutná delší hospitalizace.