Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Slavná filmová pohádka Šíleně smutná princezna na scéně Divadla loutek Ostrava

28. března 2014, 8:40

Nejnovější rodinné představení DLO vzniklo na základě kultovní filmové komedie, kterou s Helenou Vondráčkovou a Václavem Neckářem v rolích prince a princezny znají už celé generace. V divadelní verzi, jejíž premiéra je v pátek 28. března v 17 hodin, zazní za doprovodu živé kapely nestárnoucí písničky Miluju a Maluju, Kujme pikle i další.

SŠ gastronomie, oděvnictví a služeb FM otevřela nové gastrocentrum

28. března 2014, 0:00

Střední škola gastronomie, oděvnictví a služeb ve Frýdku-Místku otevřela nové gastrocentrum, vybavené tou nejmodernější technologií a financované z Evropského fondu pro regionální rozvoj.

Hoďte se při nákupech do pohody a relaxujte

28. března 2014, 0:00

Už od tohoto týdne se ve všech prostorách ostravského Avionu rozezní prostřednictvím interního rozhlasu uklidňující tóny chillout music. Nejde o samostatný hudební žánr, ale o nejrůznější hudbu jemného, zklidňujícího charakteru, jejíž tempo je pomalé. Proto také chill-out ‒ uklidni se, zklidni, dej se do pohody...

Sdružení se nelíbí, že v regionu ubývají pracovní místa i ve státních firmách

27. března 2014, 0:00

Představitelé podnikatelské sféry jsou znepokojeni současnou kritickou situací v regionu. Shodli se na tom na zasedání rady Sdružení. Nelíbí se jím, že ubývá pracovních míst také ve státních firmách, které přesunují své provozy do jiných regionů v Česku i to, že státní zakázky v kraji realizují firmy, které nejsou z Moravskoslezského kraje.

Unikátní svědectví o životě lidí. Výstava Czech Press Photo se představí v Ostravě

27. března 2014, 0:00

Život očima profesionálních fotožurnalistů. Tak by se dala shrnout výstava Czech Press Photo, která přináší nejlepší snímky zachycující významné a zajímavé okamžiky uplynulého roku. Více než 140 fotografií bude díky podpoře Skupiny ČEZ k vidění napříč Českou republikou v sedmi městech od konce března do poloviny května 2014. Poté se výstava přesune do Bruselu.

Skupina ČEZ partnerem výstavy Czech Press Foto

27. března 2014, 0:00

Fórum Nová Karolina se stala první zastávkou putovní výstavy prestižní žurnalistické soutěže Czech Press Photo.

Nejlepšími řešiteli celostátního kola Matematické olympiády 2014 v Ostravě se stali studenti z Olomouce, Prahy a České Třebové

27. března 2014, 0:00

Od neděle 23. března do středy 26. března se Ostrava stala dějištěm Ústředního kola Matematické olympiády. Talentovaní studenti z celé České republiky soutěžili v náročných teoretických a praktických úlohách.

V Ostravě se budou zpívat gospely s ArcelorMittal Ostrava a Kulturním centrem Ostrava

26. března 2014, 0:00

ArcelorMittal Ostrava spolu s Občanským sdružením Kulturní Ostrava připravili gospelový workshop, který se bude konat od pátku 28. března 16 hodin. Workshop bude zakončen v neděli 30. března v 17 hodin koncertem pro veřejnost v multižánrovém centru Cooltour. Akce pod názvem Family Gospel Ostrava určená hlavně pro děti a jejich rodiče umožní veřejnosti zazpívat si pod taktovou dánské sbormistryně a zpěvačky Sarah Moshage, která gospelový workshop povede.

Pozvánka z Janáčkovy filharmonie Ostrava k návštěvě koncertů 27. a 28. března 2014

25. března 2014, 0:00

Máte rádi klavírní koncerty a hudbu 20. století? Pokud ano, pak bychom pro Vás něco měli. Na koncertech Janáčkovy filharmonie 27. a 28. března v Domě kultury města Ostravy totiž zazní Szymanowského Koncertantní symfonie pro klavír a orchestr č. 4 z roku 1932 a také Stereofonietta ostravského skladatele Milana Báchorka z roku 1977.

Mobil od ČEZ od dubna také v prodejnách SETOS

24. března 2014, 0:00

Od 1. dubna se výrazně rozšíří počet míst, kde si zákazníci mohou pořídit Mobil od ČEZ. Novým partnerem bude společnost SETOS s desítkami poboček obchodů SPACE po celé republice.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

Více