Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

První šťastný den ostravského Avionu s Debbi a Markem Ztraceným

11. března 2014, 0:00

Osobitá zpěvačka Debbi se sexy hlasem, která se do povědomí široké veřejnosti zapsala díky účasti v prvním ročníku Česko-Slovenské Superstar, a také charismatický Marek Ztracený, objev roku 2008 v anketě Český slavík a držitel mnoha dalších hudebních ocenění. Obě tyto pěvecké hvězdy vystoupí v sobotu 15. března v Ostravě v rámci akce Šťastná 15.

Antistresový festival naplní smíchem centrum Ostravy

11. března 2014, 0:00

Návštěvníky ostravského obchodního centra Forum Nová Karolina čeká již tento víkend terapie smíchem a hudbou. Bránice jim rozdráždí známý bavič Zdeněk Izer a herec Tomáš Matonoha. Zahraje legendární Ivan Mládek a své půvaby ukáže nejúspěšnější česká miss Taťána Kuchařová či bývalá rosnička Lucie Křížková.

Koncerty JFO: Stereofonietta v Roce české hudby 2014, 27. a 28.2.2014

10. března 2014, 9:20

Ostravský skladatel, organizátor hudebního života, dlouholetý ředitel Janáčkovy konzervatoře v Ostravě, předseda skladatelské soutěže Generace a dramaturg ostravského festivalu Hudební současnost Milan Báchorek je jedním z autorů, jejichž skladba byla vybrána do dramaturgie 60. sezóny Janáčkovy filharmonie u příležitosti Roku české hudby 2014.

ČPZP mění průkazy polovině svých pojištěnců

7. března 2014, 0:00

Pojištěncům České průmyslové zdravotní pojišťovny (ČPZP), kterým končí platnost průkazu zdravotního pojištění EHIC, začne pojišťovna v nejbližších dnech rozesílat nové průkazy. Výměna tohoto dokladu bude probíhat automaticky. Nový průkaz s osmiletou dobou platnosti přijde poštou přibližně 600 tisícům lidí evidovaných u ČPZP, tedy polovině klientů třetí největší zdravotní pojišťovny v ČR.

Projekt Profesionalizace vzdělává management NNO

7. března 2014, 0:00

V pátek 14. 3. 2014 začíná pilotní ověření zpracovaných materiálů pro management neziskových organizací v rámci projektu Profesionalizace, podpořeného OPVK.

Forum Nová Karolina opět rozšiřuje nabídku služeb: nová pobočka Ostravského Infocentra

7. března 2014, 0:00

Nová pobočka známého Ostravského informačního servisu byla otevřena v OC Forum Nová Karolina. Od úterý 4. března nabízí své služby v 1.patře vedle výtahů, každý den bude otevřeno od 10 do 19 hodin. O víkendu navíc plně nahradí služby pobočky Elektra, která je od sobotní 13. hodiny po zbytek víkendu uzavřena.

Nejširší nabídka sportovních potřeb v Ostravě - městě sportu!

6. března 2014, 0:00

V ostravském Avion Shopping Parku v Ostravě byla v úterý 4. března otevřena zcela první prodejna SportsDirect.com na Moravě! Ostrava, která se stala městem sportu pro rok 2014, se tak může pochlubit nejen spoustou sportovních akcí a aktivit, ale i obchodním centrem s nejširší nabídkou sportovních potřeb v České republice.

Pojízdná kavárna Mental Café vyjede do ulic Ostravy díky daru z ArcelorMittal Tanec pro život

6. března 2014, 0:00

Autoři projektu pojízdné kavárny Mental Café mohli díky daru ArcelorMittal Tanec pro život zakoupit nový pojízdný stánek s kavárenským vybavením. Pojízdná kavárna byla včera slavnostně pokřtěna v Komenského sadech za účasti zástupců ArcelorMittal Ostrava a Mental Café.

Tanya Tagaq a její totální vokální improvizace 1. dubna v Ostravě!

6. března 2014, 0:00

Nejznámější současná inuitská zpěvačka, která v roce 2008 s velkým úspěchem vystoupila na Colours of Ostrava, se do moravskoslezské metropole vrací. Tanya Tagaq vystoupí v rámci koncertů projektu Solo Colours Concerts 1. dubna v multižánrovém centru Cooltour ve 20.00 hodin a nabídne divákům originální a světoznámé pojetí hrdelního zpěvu.

Vychází první číslo měsíčníku NOVÁ KAROLINA

6. března 2014, 0:00

Obchodní a nákupní centrum Forum Nová Karolina vydává do světa první číslo nového měsíčníku. Kulturní a módní měsíčník NOVÁ KAROLINA, který je součástí nového projektu Forum Live, přinese zajímavé články, interview i typy na trendy oblečení a doplňky. Čtenáři se ale také dozvědí i o všech kulturních, sportovních a jiných zábavních akcích, které hýbou nejenom největším ostravským obchodním centrem, ale i Ostravou a okolím.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

Více