Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

ČPZP zastavila externí nábory nových pojištěnců

5. března 2014, 0:00

Česká průmyslová zdravotní pojišťovna (ČPZP) ukončila spolupráci s externími společnostmi, které pro ni zajišťovaly nábory nových pojištěnců. Získávání klientů pro třetí největší zdravotní pojišťovnu v ČR prostřednictvím náborových společností bylo zastaveno k 28. 2. 2014. Pokud tedy budou lidé na ulici či jinde obtěžováni nabídkou ke změně zdravotní pojišťovny, mají jistotu, že to nebudou externí spolupracovníci ČPZP.

POPELKA kouzelný muzikál na ledě Jarní turné 2014 v České republice

4. března 2014, 0:00

Divácky nejúspěšnější a nejprodávanější muzikál v České republice a Slovensku se vrátil z úspěšného turné na Ukrajině a během Jarního turné 2014 navštíví exkluzivně pět měst v České republice vždy s jedním představením. Od premiéry v roce 2011 zhlédlo toto jedinečné představení v 25 městech v Čechách, na Moravě, Slovensku a Ukrajině přes 700 000 diváků.

RWE City Cross Sprint 2014 Ostrava

3. března 2014, 0:00

RWE City Cross Sprint 2014 Ostrava - Dolní oblast Vítkovice: mistři klasického lyžování proti osobnostem českého vrcholového sportu. Na startu elita bílé stopy, kajakář Hradilek, skikrosař Kraus, atlet Mužík a další.

Handicapovaní v Ostravě servírují mléčné koktejly a zákusky

3. března 2014, 0:00

Mléčný bar Naproti v centru Ostravy, který zaměstnává zdravotně postižené, připravuje rozšíření své nabídky o službu rozvážky svačin a obědů. Jde přitom o první a jediný sociální podnik v oblasti pohostinství v Moravskoslezském kraji. Handicapovaní tady připravují výborné občerstvení z kvalitních lokálních surovin a sami také zákazníky obsluhují. Na provoz „mlíčňáku" a pořízení automobilu k rozvážkám přispěla Nadace ČEZ částkou 619 tisíc korun.

V Holešově dnes skončila celostátní Fyzikální olympiáda, vyhrál ji student z Karviné

1. března 2014, 0:00

Holešov ve Zlínském kraji se stal od pondělí 24. 2. do čtvrtka 27. 2. dějištěm nejvyššího kola Fyzikální olympiády. Z celé republiky se sem sjelo čtyřicet šest talentovaných studentů, aby ukázali, jak si dokáží poradit s náročnými teoretickými i praktickými úlohami.

Fakultní nemocnice v Ostravě získala vybavení za sto tisíc korun

1. března 2014, 0:00

Facebookoví fanoušci ostravského Avion Shopping Parku rozhodli o tom, že Fakultní nemocnice Ostrava získala vybavení pokojů pro pacienty v hodnotě sto tisíc korun. Do akce Dejte lajk dobré věci, která probíhala na facebooku tohoto obchodního centra, se totiž zapojilo téměř dvanáct tisíc fanoušků.

Ostravská firma zkouší kvalitu prostředků pro horolezce a speleology

1. března 2014, 0:00

Ostravská společnost VVUÚ jako jedna z mála v republice může provádět akreditované zkoušky pomůcek do ledu. Firma je schopna simulovat podmínky až do teploty mínus 40˚C a vytvářet potřebné ledové bloky pro zkoušky!

Váleční hrdinové se stěhují do Prostějova

28. února 2014, 0:00

Unikátní soubor fotografických portrétů „Stopy paměti" fotografa Jiřího Doležela oceněný na soutěži Czech Press Photo se stěhuje z Litovle do Prostějova. Výstava, která připomíná osudy odpůrců a lidí postižených nacistickou a komunistickou totalitou, je od 27. února do 30. dubna 2014 k vidění v prostorách Galerie S, SOU obchodního v Prostějově.

V Nové Karolině začala studentská výstava Architektura Moravskoslezského kraje

25. února 2014, 0:00

Asociace středoškolských klubů při SPŠ stavební v Ostravě a Střední průmyslová škola stavební v Ostravě dnes zahájila ve druhém patře OC Forum Nová Karolina v Ostravě (vedle KFC) výstavu fotografií, jejímž tématem je Architektura Moravskoslezského kraje. Součástí expozice, která potrvá až do 21. března, jsou nejlepší fotografie ze čtvrtého ročníku fotosoutěže, kterou již tradičně pořádaly dvě výše uvedené organizace.

Koncerty JFO: Zpěv a klavír, 13.3.2014

23. února 2014, 9:14

Johana Černohorská - soprán (na snímku)
Veronika Kubíčková - klavír
Janáčkova filharmonie Ostrava
Robert Kružík - dirigent

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

Více