Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Huť rozšiřuje spolupráci se školami. Do zácvikového programu přijme 45 absolventů

11. února 2014, 0:00

Společnost ArcelorMittal Ostrava přivítala 21 žáků školy Dakol - Střední odborné učiliště z Petrovic u Karviné a jejich pedagogy během plánované exkurze v huti. Společnost navázala se školou spolupráci a bude zajišťovat praktický výcvik talentovaných studentů přímo v hutních provozech. S dalšími školami v Havířově, Karviné nebo Frýdku-Místku firma o spolupráci jedná.

Dlouhé Stráně: Turbogenerátor dosáhl plnoletosti

11. února 2014, 0:00

Ve čtvrtek 6. února uplynulo přesně 18 let od zprovoznění turbosoustrojí přečerpávací vodní elektrárny Dlouhé Stráně s označením TG 2. Druhý stroj, i když nese označení TG1, dosáhne plnoletosti v červnu.

V Ostravě vystoupí trumpetista Marek Zvolánek

5. února 2014, 0:00

Cvičit, cvičit... a nezblbnout, tak zní životní krédo Marka Zvolánka, jednoho z členů prestižního souboru Ten of the Best, který je složen z deseti trumpetistů celého světa. A právě tento vynikající instrumentalista bude sólistou koncertu Janáčkovy filharmonie 6. 2. 2014 od 19 hodin ve společenském sále Domu kultury města Ostravy.

Divadlo loutek Ostrava uvede originální interaktivní představení pro nevidomé děti

5. února 2014, 0:00

Ostrava, 4. února 2014. - Ojedinělý inscenační počin v rámci ostravských divadel připravili ostravští loutkáři. Z iniciativy členů hereckého souboru a ateliéru DLO vzniklo představení, které není ani tak „k vidění", jako ke vnímání ostatními smyslovými orgány - je určeno především dětem se zrakovým a kombinovaným postižením. Pohádka O Velikém, Maličkém a Sluníčku bude mít premiéru ve středu 5. února na alternativní scéně.

Ostravská rourovna ArcelorMittal zmodernizovala výrobu naftovodných trubek za více než 150 milionů korun

4. února 2014, 0:00

ArcelorMittal Tubular Products Ostrava (AMTPO), největší výrobce trubek v České republice a dceřiná společnost huti ArcelorMittal Ostrava, dokončila po čtyřech měsících montáže významný investiční projekt modernizace výroby bezešvých trubek malých průměrů a zvýšení kapacity jejich výroby.

Světový rekord ostravského CyberKnifu

4. února 2014, 0:00

CyberKnife ve Fakultní nemocnici Ostrava ozářil v roce 2013 nejvíce extrakraniálních pacientů na světě. Tento výjimečný výsledek vyplynul ze statistik vedených společností Accuray, výrobce CyberKnifu.

Videa na VÍMPROČ.cz školáky nadchla

4. února 2014, 0:00

Na webových stránkách www.VIMPROC.cz poslední lednový den skončila soutěž o nejlepší fyzikální pokus. Stránky, jimiž Skupina ČEZ popularizuje výuku fyziky na základních a středních školách, mají mimořádný úspěch. Během čtyř měsíců trvání soutěže se do ní zapojilo 614 žáků, kteří vytvořili celkem 192 videí s fyzikálními pokusy.

Průzkum spokojenosti pacientů Fakultní nemocnice Ostrava přinesl historicky nejlepší výsledek

3. února 2014, 0:00

V průběhu  září  až  listopadu  loňského  roku  proběhlo  ve Fakultní  nemocnici  Ostrava  každoroční měření  kvality  zdravotnické  péče  prostřednictvím  spokojenosti  pacientů.  Výzkumu  prováděného  formou dotazníků  se  zúčastnilo  více  než  2  800  respondentů  z prakticky  všech  lůžkových  oddělení  nemocnice.

Do Česka se vrací aleje. Obce a města mohou žádat o peníze na jejich sázení

3. února 2014, 0:00

I když podél frekventovaných silnic mizejí stromy po stovkách, pokoušejí se obce a města stále častěji o výsadbu nových alejí či obnovu těch historických. I letos budou moci využít grantu Nadace ČEZ, která pod odborným dohledem botanika Václava Větvičky podpořila už 88 stromořadí po celé republice. Žádosti mohou obce podávat na jednoduchém webovém formuláři do konce února, maximální příspěvek je 200 tisíc Kč.

Projektová příprava přehrady Nové Heřminovy pokračuje

30. ledna 2014, 0:00

Od ledna 2014 pokračují práce na přípravě opatření na zvýšení protipovodňové ochrany obcí na řece Opavě pod názvem „Opatření na horní Opavě". Činnosti navazují na zpracovaný a vládou České republiky schválený investiční záměr celého opatření.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

Více