Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Společnost ČEZ Teplárenská obdarovala Vítkovickou nemocnici

20. ledna 2014, 0:00

Symbolický šek na 70 000 Kč si převzala Marie Marsová, předsedkyně představenstva Vítkovické nemocnice z rukou Martina Šangaly z ČEZ Teplárenské.

Dětská vánoční přání budou rozdávat radost i po Vánocích

20. ledna 2014, 0:00

Marketingový ředitel OC Forum Nová Karolina v Ostravě dnes předal šek na 50 tisíc korun občanskému sdružení Klauni z Balónkova. To získalo peníze za dětské dopisy vhozené do Ježíškovy poštovní schránky, která byla umístěna v nákupním centru po celý měsíc prosinec, a děti tak samy téměř 2800 dopisy přispěly k naplnění vánočního snu a lepší duševní pohody dlouhodobě hospitalizovaných dětí v nemocnicích a ústavech sociální péče. Do projektu se zapojily také místní mateřské školy, kdy ani ta nejaktivnější mateřská škola dnes neodcházela s prázdnou.

V Avionu zavládla zima a zabydleli se zde lední medvědi

20. ledna 2014, 0:00

Lední medvědy na severu Moravy jen tak nespatříte. Pokud však navštívíte Avion Shopping Park v Ostravě-Zábřehu, narazíte hned na několik těchto bílých šelem. V obchodním centru totiž, navzdory jaru, jež panuje za okny, zavládla opravdová zima, kterou dokreslují právě scenérie s ledními medvědy. Ty mohou návštěvníci obdivovat až do 9. února.

Dětmarovickou elektrárnu navštívilo 1 803 lidí

15. ledna 2014, 0:00

Jak se vyrábí elektřina a teplo v černouhelné elektrárně Dětmarovice si přišlo v loňském roce prohlédnout 1 803 návštěvníků. Nejvíce jich bylo z řad studentů středních škol. Následovali žáci základních škol a taky pedagogové a jiné profese, třeba zaměstnanci pivovaru, strojíren či stavebníci.

Na Dlouhé Stráně dorazilo přes 80 000 turistů

15. ledna 2014, 0:00

Na přečerpávací vodní elektrárnu Dlouhé Stráně dorazilo vloni 80 231 turistů. Od května mohli využít služeb nového informačního a servisního centra pod hrází horní nádrže. I přes jejich vysoký počet se tak v oblasti daří dostát všem požadavkům na ochranu přírody.

9. ročník Svatebního veletrhu 2014 - Ostrava se již blíží!!!

15. ledna 2014, 0:00

Chystáte v letošním roce svatbu? Malou nebo velkou? Jste nevěsta, ženich, rodiče nebo prarodiče snoubenců? Nebo jen tak rádi obdivujete, co je ve svatebním světě nového? Vás všechny zveme během lednového víkendu 18. - 19. 1. 2014 do prostor Clarion Congress hotelu na další ročník tradičního svatebního veletrhu v Ostravě.

ČPZP pozve k preventivní prohlídce 170 tisíc pojištěnců

14. ledna 2014, 0:00

Od tohoto měsíce začínají zdravotní pojišťovny posílat lidem pozvánky na preventivní screeningová vyšetření v rámci rozsáhlého projektu, který realizuje Ministerstvo zdravotnictví s podporou Evropské unie.

Elektrárna Dlouhé Stráně překonává jeden rekord za druhým

13. ledna 2014, 0:00

V loňském roce (2013) vyrobila přečerpávací vodní elektrárna Dlouhé Stráně rekordní množství elektrické energie. Překonala tak dosavadní rekordní výrobu z předloňského roku, která zase překonala rekordní výrobu z roku 2011.

RK STING: Jaká jsou rizika a nástrahy při koupi družstevního bytu?

9. ledna 2014, 5:18

Mezi hlavní rizika při koupi družstevního bytu patří především financování koupě, pokud bude potřeba úvěr. Před uzavřením smlouvy je dobré zjistit několik podrobností, které se týkají družstva, tedy že je družstvo vlastníkem bytů, spravuje byty, řeší jejich privatizaci.

Kampaň Ruce na prsa zamíří do 13 obchodních center v ČR

6. ledna 2014, 0:00

Po velmi dobré loňské zkušenosti se Česká průmyslová zdravotní pojišťovna (ČPZP) stala partnerem kampaně Ruce na prsa 2014, kterou organizuje obecně prospěšná společnost Dialog Jesenius. Cílem kampaně je upozornit na vysoký výskyt zhoubného onemocnění prsu u nás a zároveň přiblížit důležitost prevence a samovyšetření. Osvětová roadshow startuje již 7. ledna a během sedmiměsíční kampaně zavítá do 13 obchodních center po celé České republice.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

FNO: Podporujeme kampaň, která upozorňuje na závažnost trombózy a její prevenci

Fakultní nemocnice Ostrava se letos poprvé připojí k hnutí Světového dne trombózy, který připadá na neděli 13. října. Preventivní kampaň propaguje i akce Horská Virchowova triáda, v jejímž rámci účastníci vystoupají na jednu ze tří hor v České republice. Cílem je upozornit na závažnost tromboembolické nemoci a na skutečnost, že jí lze dobře předcházet.

Hvězdou pátečního programu festivalu Japonské dny v Ostravě bude polské Anime Symphony

Anime Symphony čerpá inspiraci z bohatého dědictví anime hudby a vzdává hold tvůrcům a skladatelům, kteří dali emocionální sílu mnoha nezapomenutelným scénám z oblíbených titulů. Nové a exkluzivní orchestrální aranže, stejně jako jejich živé provedení, zdůrazní jedinečný zvuk a krásu ikonických melodií. Jedná se o poměrně mladý projekt, který však stojí na pevných základech s dlouhou tradicí.

Více