Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Jeunesses musicales zahájí 30. ledna sopranistka Věra Likérová

27. ledna 2014, 0:00

Příští rok uplyne 20 let od chvíle, kdy Janáčkova filharmonie Ostrava jako první v ČR uvedla do života tento jedinečný abonentní cyklus. Jedná se o výjimečnou hudební řadu, která umožňuje studentům základních uměleckých škol, konzervatoří a hudebních fakult prezentovat po boku špičkového profesionálního orchestru svůj talent a dovednosti před laickou i odbornou veřejností. Tento cyklus umožnil objevit takové talenty jako například houslistku Martinu Bačovou nebo klavíristu Lukáše Vondráčka.

V Elektrárně Dětmarovice vyměnili obří ventilátor

24. ledna 2014, 0:00

V Elektrárně Dětmarovice vyměnili ventilátor kouřových spalin. Při maximálním zatížení spotřebuje za 50 minut tolik energie jako průměrná česká domácnost za celý rok.

Huť ArcelorMittal Ostrava snížila počet úrazů na historické minimum. Na bezpečnost práce dohlížejí i studenti.

24. ledna 2014, 0:00

Společnost ArcelorMittal Ostrava dosáhla v oblasti bezpečnosti práce historicky nejlepšího výsledku. Za celý rok 2013 zde došlo k pěti úrazům s pracovní neschopností. Výsledku bylo dosaženo díky důslednému dodržování pravidel bezpečnosti práce a inovativním projektům v oblasti bezpečnosti a ochrany zdraví při práci (BOZP).

Ostravský Siemens má novou adresu

23. ledna 2014, 0:00

Téměř šest stovek zaměstnanců ostravského Centra sdílených služeb společnosti Siemens se přestěhovalo do nových prostor v centru Ostravy. Novým sídlem se stala otevřená kancelářská budova Orchard Ostrava.

Humanitární přívěs pro Český červený kříž díky ArcelorMittal Tanec pro život

22. ledna 2014, 0:00

Český červený kříž Ostrava (ČČK) pořídil z daru ArcelorMittal Ostrava nový humanitární přívěs. Bude jej používat na mimořádné události, záchranné akce a zdravotnickou pomoc.

Po rekonstrukci je Klinika léčebné rehabilitace FNO maximálně komfortní pro imobilní pacienty i zaměstnance

22. ledna 2014, 0:00

Téměř 14,5 milionu korun z vlastních prostředků investovala Fakultní nemocnice Ostrava do právě dokončené rekonstrukce Kliniky léčebné rehabilitace FNO. „Rekonstruována byla kompletně celá lůžková stanice kliniky, jejíž prostory jsou nyní nejen modernější, ale i mnohem více vyhovují potřebám klientů  i personálu," konstatuje Tomáš Oborný, tiskový mluvčí FNO.

V Ostravě vystoupí proslulá izraelská klarinetistka Shirley Brill

21. ledna 2014, 0:00

Mezi významné sólisty, kteří zavítají do Ostravy, aby zde přispěli k lesku jubilejní 60. sezóny Janáčkovy filharmonie, bezesporu patří proslulá izraelská klarinetistka Shirley Brill.

Cvičit, cvičit... a nezblbnout! V Ostravě vystoupí trumpetista Marek Zvolánek

21. ledna 2014, 0:00

Cvičit, cvičit... a nezblbnout, tak zní životní krédo Marka Zvolánka, jednoho z členů prestižního souboru Ten of the Best, který je složen z deseti trumpetistů celého světa. A právě tento vynikající instrumentalista bude sólistou koncertu Janáčkovy filharmonie 6. 2. 2014 od 19 hodin ve společenském sále Domu kultury města Ostravy.

HenParty - interaktivní talk show jak ji neznáte...

21. ledna 2014, 0:00

I. interaktivní show o ženách pro ženy, která jak se zdá našla své publikum a tím pevně zakořenila... Tak trochu jinou talk show si připravily autorky projektu HenParty - Pavla Vittová a Kamila Přibylová.

Zveme Vás na 5. ročník maškarního erotického plesu

21. ledna 2014, 0:00

Zveme Vás na 5. ročník maškarního erotického plesu, který se uskuteční 15.února 2014 od 20:00 v klubu GARÁŽ v Ostravě-Martinově. Cílem celé této akce je pobavit všechny lidi, kteří se nebrání jinému způsobu zábavy a chtějí se dostat za hranice všedních dnů.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

FNO: Podporujeme kampaň, která upozorňuje na závažnost trombózy a její prevenci

Fakultní nemocnice Ostrava se letos poprvé připojí k hnutí Světového dne trombózy, který připadá na neděli 13. října. Preventivní kampaň propaguje i akce Horská Virchowova triáda, v jejímž rámci účastníci vystoupají na jednu ze tří hor v České republice. Cílem je upozornit na závažnost tromboembolické nemoci a na skutečnost, že jí lze dobře předcházet.

Hvězdou pátečního programu festivalu Japonské dny v Ostravě bude polské Anime Symphony

Anime Symphony čerpá inspiraci z bohatého dědictví anime hudby a vzdává hold tvůrcům a skladatelům, kteří dali emocionální sílu mnoha nezapomenutelným scénám z oblíbených titulů. Nové a exkluzivní orchestrální aranže, stejně jako jejich živé provedení, zdůrazní jedinečný zvuk a krásu ikonických melodií. Jedná se o poměrně mladý projekt, který však stojí na pevných základech s dlouhou tradicí.

Více