Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Koncerty JFO: Janáčkovci s Veverkou, 10.3.2014

21. února 2014, 9:11

Janáčkův komorní orchestr se představí - dalo by se říci na domácí půdě, neboť drtivá většina členů tohoto komorního ansámblu byla či je členy Janáčkovy filharmonie Ostrava, včetně uměleckého vedoucího Jakuba Černohorského, který je koncertním mistrem JFO.

Koncerty JFO: Rendez-vous se starou hudbou, 8.3.2014

20. února 2014, 9:08

Koncert se koná ve spolupráci s Brandenburgisches Staatsorchester Frankfurt n. O. u příležitosti 300. výročí narození Carla Philippa Emanuela Bacha v rámci tradičního německo-polského festivalu Dny hudby nad Odrou 2014.

Koncerty JFO: Ostravské hudební naděje, 20.2.2014

18. února 2014, 0:00

Další z mladých talentovaných muzikantů se představí na druhém z koncertů Janáčkovy filharmonie nazvaných Jeunesses musicales aneb Hudební mládí, který se tentokrát ponese v duchu dechových nástrojů.

Koncerty JFO: Proslulá izraelská klarinetistka, 27.2.2014

18. února 2014, 0:00

Mezi významné sólisty, kteří zavítají do Ostravy, aby zde přispěli k lesku jubilejní 60. sezóny Janáčkovy filharmonie, bezesporu patří proslulá izraelská klarinetistka Shirley Brill.

Koncerty JFO: Zpíváme aneb melodie v hudbě, 2.3.2014

18. února 2014, 0:00

Koncerty pro (pra)rodiče s dětmi
- originálním způsobem poodhalí rozmanitá zákoutí hudebního světa, tentokrát se zaměřením na melodii
- ponoří se do hledání různých způsobů vyjádření melodie a rytmu
- ukáže, že hudebním nástrojem se může stát třeba i lidské tělo
- podnítí dětskou představivost
- umožní společnou zábavu dětí s rodiči - třeba při společném zpěvu Janáčkových Pilek,
a to vše humornou a dětem přiměřenou formou...

V Nové Karolině startuje originální projekt Forum Live

18. února 2014, 0:00

V ostravském nákupním a zábavním centru Forum Nová Karolina Valentýnem o víkendu odstartoval originální projekt Forum Live. Cílem projektu Forum Live je vytvoření stálého a trvalého konceptu kvalitní zábavy od pátku do neděle v centru města Ostravy.

V těchto dnech ČPZP vrací pojištěncům 12 milionů Kč za léky a doplatky

17. února 2014, 0:00

Česká  průmyslová  zdravotní  pojišťovna  (ČPZP)  v těchto  dnech  vrací  svým pojištěncům  přeplatky  za  uhrazené  regulační  poplatky  a  doplatky  za léky. Takzvaný ochranný  limit  překročilo  u  ČPZP  v posledním  čtvrtletí  roku  2013  celkem  15 445 pojištěnců. ČPZP jim posílá nazpět bezmála 11,8 milionu korun.

Oblíbený turnaj ČEZ Street Hockey vstupuje do 11. ročníku

11. února 2014, 0:00

Jeden z největších florbalových turnajů mládeže ve střední Evropě - ČEZ Street Hockey - se zase důrazně přihlásil o slovo. Po loňském úspěšném 10. ročníku se rozjela školní kola ročníku jedenáctého.

Zámků lásky na lávce do Nové Karoliny přibývá

11. února 2014, 0:00

Nový fenomén uzamykání zámků lásky, kterými zamilované páry stvrzují svou lásku, dorazil i do Ostravy. Ona a on napíší na zámek svá jména - nebo alespoň své iniciály - zámek zamknou na mostě a klíč hodí do vody. Tam je nenávratně ztracen a nikdo už nemůže dvě zamilované bytosti rozdělit.

Povodí Odry varuje před podvodníky

11. února 2014, 0:00

Státní podnik Povodí Odry získal informace o podvodném jednání osob, které oslovují vlastníky pozemků v okolí řeky Odry ve městě Studénka a jeho okolí s informací, že jim hrozí mnohatisícová pokuta za nevykácené stromy a keře na jejich pozemcích.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

Více