Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

15 nových pracovních míst díky Nadačnímu fondu Dalkia Česká republika

21. března 2014, 0:00

Správní rada Nadačního fondu Dalkia Česká republika na svém zasedání v Olomouci schválila podporu patnácti projektů, díky kterým vzniknou nová pracovní místa - 13 v Moravskoslezském kraji a 2 v kraji Olomouckém.

Vítkovice Tours nabízí seniorům pobyt na Makarské riviéře od 3 990Kč

20. března 2014, 0:00

Vážení přátelé, abychom vyšli vstříc Vám seniorům, t.j. lidem, kteří celý život poctivě pracovali, nejsou finančně nadprůměrně zajištěni a touží po regeneraci organizmu pobytem na samém břehu léčivého Jadranu, vyčlenili jsme ubytovací kapacitu v Promajně a v Makarske právě pro Vás.

Víkend knihy v obchodním centru Avion

20. března 2014, 0:00

Přímo pod hvězdami budou herci ostravského loutkového divadla předčítat malým návštěvníkům ostravského Avion Shopping Parku oblíbené pohádky. Rodiče se mezitím v útulné čítárně budou doslova pročítat víkendem.

Nadcházející víkend ve Foru Nová Karolina patří retro stylu. Vystoupí i tanečníci ze StarDance

19. března 2014, 0:00

Retro. To je slovo, které se bude v ostravském obchodním centru Nová Karolina skloňovat tento víkend. Návštěvníci se mohou těšit na retro taneční show, na níž vystoupí i mistři České republiky či účastníci pořadu StarDance. Protože ke každé podobné akci patří i retro hity, z reproduktorů zazní písně od Elvise či Beatles. Po celý víkend budou pro návštěvníky rovněž připraveny slevy na zboží, které je ve stylu retro. Speciální menu pro tuto příležitost nabídnou i vybrané kavárny a restaurace.

Rodina z Černošic ušetří na energiích přes 22 tisíc korun

18. března 2014, 0:00

Únorová aukce opět mile překvapila vysokými úsporami pro lidi. I přes avizované snížení cen ze strany velkých dodavatelů energií na trhu až o 20%, dopadly aukce, které se konaly v posledních únorových dnech, opět úžasně.

COOLTOUR Ostrava: D E K A M E R O N, 24.4.2014

18. března 2014, 0:00

Pavel Helebrand
D E K A M E R O N
Hudební divadlo podle G. Boccaccia COLTOUR Ostrava 24.4.2014 V 19:00 HODIN

Svěcení jara - přelomový skandál v dějinách hudby, 10. a 11. dubna 2014

18. března 2014, 0:00

Stravinského skladba nazvaná Svěcení jara v době svého vzniku vzbudila nebývalé emoce. Hučení, pískání, dupání, facky - taková byla premiéra baletu v pařížském Théatre des Champs-Elysées v roce 1913. Skladba s podtitulem Obrazy z pohanského Ruska znamenala zásadní přelom v dějinách hudby. Skladatel Arthur Honegger ji přirovnal k atomové bombě, která převrátila celou epochu.

Debbi v Ostravě: Za to, že zpívám a koncertuji, může šťastná patnáctka!

14. března 2014, 0:00

Dvacetiletá zpěvačka Debbi, vlastním jménem Deborah Kahl, začínala s hudbou v šesti letech hrou na klavír. Ale přestože bylo jasné, že hudební talent zdědila po mamince, která v jejím věku vystupovala jako zpěvačka, a po dědečkovi, výtečném pianistovi, neměla Debbi vůbec v plánu živit se v dospělosti muzikou. Jejím snem bylo, stát se veterinářkou.

JFO: JARNÍ ABONMÁ aneb HUDEBNÍ PAPRSKY

14. března 2014, 0:00

Pro důkaz toho, že je jaro ideální dobou pro návštěvu koncertu, nemusíme chodit daleko. Asi bychom těžko hledali někoho, kdo by neznal festivaly Pražské jaro nebo Janáčkův máj. Ale těmto akcím patří spíše druhá půlka jarních měsíců, kdežto Janáčkova filhar-monie Ostrava je tu se svým programem už od jeho začátku (dokonce o maličko dříve). A nabízí všem, kteří mají chuť zakončit některý z krásných jarních dní hudebním zážitkem, novinku - JARNÍ ABONMÁ (3 KONCERTY - SLEVA 30%). Potvrzením toho, že je opravdu z čeho vybírat, jsou následující řádky.

Kariéra PLUS 2014 se Skupinou ČEZ

12. března 2014, 0:00

Kariéra PLUS veletrh pracovních příležitostí se letos uskutečnil 11. března na půdě Vysoké školy báňské - technické univerzity Ostrava. Skupina ČEZ byla zase u toho, jako aktivní účastník a opět jako hlavní partner akce.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

Více