Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zaměstnanci Skupiny ČEZ pomáhali na Moravě už posedmé

18. dubna 2014, 0:00

Šestačtyřicet zaměstnanců Skupiny ČEZ věnovalo v průběhu tohoto týdne svůj pracovní den neziskové organizaci. Už posedmé vyrazili do terénu a pomohli osmi institucím v Moravskoslezském a Olomouckém kraji. Věnovali se řadě činností od malířství přes úklid po poradenství nebo zahradničení.

Na motoristickou výstavu Krásky na cestách přijíždějí lidé z celého regionu

18. dubna 2014, 0:00

Návštěvnost výstavy Krásky na cestách naprosto předčila očekávání organizátorů. Za první týden ji vidělo více než 30 tisíc lidí. Bez ohledu na to zda se jedná o víkend či všední den, proudí do Fora Nová Karolina tisíce návštěvníků, aby si prohlédli tuto jedinečnou výstavu.

Národního divadlo moravskoslezské: Když za operou, tak do OSTRAVY!!!

17. dubna 2014, 1:58

Operní soubor Národního divadla moravskoslezského v Ostravě připravil pro domácí i zahraniční příznivce opery netradiční umělecký zážitek - jarní nebo podzimní operní víkend ve společnosti ostravské opery v nádherném Divadle Antonína Dvořáka!

MS kraj by mohl být energeticky nezávislý

17. dubna 2014, 0:00

Moravskoslezský kraj je jedním z mála regionů, který by mohl být v budoucnu energeticky nezávislý. Jedním ze základních předpokladů ale bude, aby lidé s energiemi dobře hospodařili. Tato témata řešili odborníci na Energetickém kongresu v Ostravě.

Pěší zónu na Jantarové ulici zaplní o Velikonocích farmáři

17. dubna 2014, 0:00

Farmářské trhy jsou mezi českými zákazníky stále více oblíbené, o čemž svědčí jejich rostoucí návštěvnost. Pravidelné farmářské trhy bude mít od Velikonoc také ostravské centrum.

Slonice Rashmi, kmotřenka ČPZP, oslavila v sobotu třetí narozeniny

15. dubna 2014, 0:00

Narozeninovou oslavu zažila v sobotu 12. dubna 2014 ostravská zoologická zahrada. Oslavencem nebyl nikdo jiný než sloní slečna Rashmi, jejímž kmotrem je Česká průmyslová zdravotní pojišťovna. ČPZP nemohla na oslavě třetích sloních narozenin chybět. Jménem všech pojištěnců přišla blahopřát tisková mluvčí ČPZP, která sloní kmotřence předala koš plný čerstvého ovoce. Do posledního místečka zaplněný pavilon slonů pak sledoval, jak si Rashmi na dárku od ČPZP pochutnává spolu se svou matkou Johti.

Petra Janů zazpívá v ostravském Avionu

15. dubna 2014, 0:00

V Ostravě dne 14. dubna 2014 - Petra Janů, jedna z nejúžasnějších zpěvaček české hudební scény, vystoupí už v úterý 15. dubna od 18 hodin v ostravském Avion Shopping Parku!

Národní divadlo moravskoslezské: Za vodou je Prajzká

15. dubna 2014, 0:00

Národní divadlo moravskoslezské uvedlo v rámci činoherního cyklu o ztrátě kolektivní paměti novou hru režiséra a dramatika Davida Jařaba Za vodou (Dokud nás smrt...).

V Bravanticích startují dostihy klusáků

15. dubna 2014, 0:00

Adrenalin, klusácké dostihy, sázení na koně, ale také řada doprovodných akcí čeká první český hipodrom s prvotřídní klusáckou dráhou v Česku.

Po 12 letech se na Dubinu vrací softball

14. dubna 2014, 0:00

Od května se na Dubině opět začne hrát softball. Tento původem americký sport s pálkami a rukavicemi odtud zmizel v roce 2002. Návrat umožnila Nadace OKD se svým programem „Sídliště žije", díky kterému softballový oddíl Slávie Ostravská univerzita získal grant 800 tisíc korun nutných pro obnovu venkovního prostranství.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

Více