Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Petra Janů zazpívá v ostravském Avionu

V Ostravě dne 14. dubna 2014 - Petra Janů, jedna z nejúžasnějších zpěvaček české hudební scény, vystoupí už v úterý 15. dubna od 18 hodin v ostravském Avion Shopping Parku!

Návštěvníky potěší svými nejznámějšími hity a chybět nebudou ani takové písně jako Už nejsem volná nebo Říkej mi...

Podvečerní koncert Petry Janů bude vyvrcholením už tradiční celodenní akce tohoto obchodního centra s názvem Šťastná 15 - Den plný slev, která je určena široké veřejnosti.

„Téměř každý má své šťastné číslo. Pro Avion a jeho zákazníky je od března letošního roku tím šťastným právě patnáctka. V tento den, vždy 15tého v měsíci, většina našich prodejců nabízí zcela výjimečné slevy a akce," uvedla Kateřina Ježková, ředitelka tohoto největšího obchodního centra na severní Moravě.

Právě sem dorazilo 15. března, v den první Šťastné patnáctky, více než 40 tisíc lidí, což je o 37 procent více oproti stejnému dni v loňském roce. A více než dvojnásobný byl také průměrně obrat většiny prodejců, kteří se do akce zapojili.

„Věříme, že tento den se brzo stane tradicí pro mnoho našich zákazníků. A protože chceme, aby byl šťastný pro co největší počet lidí, obdarujeme mimo jiné také všechny novorozence, kteří se narodí právě 15. dubna v ostravské městské nemocnici. Dárky dostanou samozřejmě i jejich maminky. Pokud by byl tento den v nemocnici stejně "plodný" jako zatím nejplodnější 27. leden, mohlo by dárky získat až šestnáct mrňousků," dodává Kateřina Ježková.

****
Petra Janů (vlastním jménem Jana Petrů) od roku 1972 působila v Semaforu. V roce 1977 zpívala v poprockové skupině Pro-rock. V 80. letech spolupracovala s Ondřejem Soukupem a Petrem Jandou. V roce 1984 vydala album 12 Famous And Awarded Movie Songs, kde byly filmové písně oceněné Oscary. O tři roky později se poprvé stala Zlatou slavicí a ještě dvakrát si tento úspěch zopakovala. Později pro ni některé písně skládal Petr Janda, spolupracovala i s Petřinou.

Během kariéry natočila dvě desítky alb a účinkovala v deseti muzikálech. Za roli Královny ve Třech mušketýrech uváděných Divadlem Broadway byla nominována na cenu Thálie 2004. Hrála ve dvou filmech - Koncert a Můj hříšný muž. V roce 2009 vydala studiové album Kouzlo s popovými nahrávkami převážně zahraničního původu.

Na albu se objevují také dvě znovu natočené a aranžované skladby "Už mi nevolej" a "Nelituj", které doposud na žádném Petřině sólovém albu nevyšly. V roce 2012 vydal Supraphon 3CD kompilaci Má pouť - Zlatá kolekce, která obsahuje 60 nahrávek, přičemž přibližně 20 z nich do této doby buďto nevyšlo vůbec, anebo nebyly k dispozici na CD. (Zdroj: Wikipedia)



Policie obvinila 20letého mladíka z vraždy 59letého Ostravana

Dnes 8:54 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Vzájemný konflikt stál a vraždou, kterou v těchto chvílích vyšetřují kriminalisté v Ostravy. Mladší z mužů staršího opakovaně napadl tak surově, že mu život nezachránila ani rychlá první pomoc. Oběť navíc okradl.

Hlavní třída v Ostravě-Porubě projde revitalizací zeleně i mobiliáře. Získá tak modernější vzhled

Poruba mění koncepci zeleně na Hlavní třídě. Ta současná je totiž zastaralá a už neodpovídá moderním trendům. Navíc je finančně náročná na údržbu.

Povodňovým zachráncům se dostalo poděkování za obětavost a nasazení

Poděkování za obětavé nasazení se dostalo všem záchranářům, kteří pomáhali v průběhu letošních povodní. Ocenění se jim dostalo v areálu LIBROS v Ostravě-Přívoze, který byl povodňovou vodou také zcela zaplaven.

Staršího turistu zradilo v Jeseníkách srdce, záchranáři ho nesli přes řeku

Včera 21:45 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Na záchraně muže, kterého postihly náhlé srdeční potíže, spolupracovali nedaleko Karlovy Studánky v Jeseníkách se zdravotníky záchranné služby také horští záchranáři a dobrovolní hasiči.

Pohřešovanou ženu našli policisté v bezvědomí v křoví u řeky z paluby vrtulníku

Včera 11:25 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Život pohřešované ženy z Třince se podařilo zachránit policistům, kteří v úterý z paluby vrtulníku prohledávali místa, kde by se mohla nacházet. Z výšky zahlédli bezvládné tělo a vyslali k němu pozemní hlídku.

Nemocnice ve Frýdku-Místku rekonstruuje JIP neoperačních sálů

Jednotka intenzivní péče Nemocnice ve Frýdku-Místku prochází zásadní rekonstrukcí. Ta přinese rozšíření kapacity lůžek a modernizaci oddělení po více než dvaceti letech. Projekt, na kterém se podíleli i zaměstnanci, by měl být dokončen na přelomu roku.

Dopravě v Opavě uleví provizorní most. Vznikne nad vodou poničeným mostem v Ratibořské ulici

9. října 2024 19:45 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

V Opavě začala stavba provizorního mostu v Ratibořské ulici. Ten současný poničila nedávná povodeň natolik, že půjde k zemi. Plně ho nahradí nový most, s jehož stavbou se počítá příští rok.

Dominanta hřbitova v Kunčičkách se dočkala renovace, kamenný kříž dostal i nového Krista

Dominanta hřbitova v Kunčičkách se po letech dočkala restaurování. Kamenný kříž byl po záchranných pracích v minulém týdnu opět ustaven na původní podstavec ve středu hřbitova a doplnil ho taky nový litinový Kristus.

Opava ocenila významné osobnosti města. Díky 800. výročí města udělila mnohem více cen než obvykle

9. října 2024 19:48 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

Opavské Slezské divadlo se stalo místem oceňování významných osobností města. Slavnostní galavečer byl vyvrcholením oslav 800 let od první písemné zmínky o Opavě.

Výtěžek z koncertu podpoří přístavbu domova v Heřmanicích, přibude osm bezbariérových pokojů

Na tři sta návštěvníků podpořilo svou účastí na benefičním koncertu přístavbu a rekonstrukci charitního domu v Heřmanicích. Domov se rozšíří o osm bezbariérových pokojů a doplní jej chybějící evakuační výtah. Stavět by se mělo začít ještě v tomto měsíci.

Svářeči

Ostrava Nástup: od 1. listopadu 2024 od 30 000 do 38 000 Kč/měsíc

Města i obce dusí všechny druhy odpadů po povodních a demolicích, řeší jejich třídění, drcení a odvozy

Každá povodní postižená obec má na svém pozemku obrovské haldy odpadů. Jde o vystěhované vybavení bytů, komunální odpady i odpady z demolovaných domů. Skládky se prohýbají pod náporem ze všech stran a obce musí řešit redukci odpadů na co nejmenší objem.

Opavská Urologie nabízí široké spektrum operací

Urologické oddělení Slezské nemocnice v Opavě je na velmi vysoké úrovni. Zaměřuje se především na laparoskopické operace ledvin, nadledvin, močového měchýře a močovodu.

Žáci Gymnázia Havířov pořádali sportovní hry

9. října 2024 19:39 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal | Studuj u nás

Co pět let pořádá Gymnázium Havířov sportovní den, letos pod názvem Gymnaziální kolosální kreativní kratochvilné hry. A jednotlivé disciplíny vymýšleli samotní studenti.

Žáci SŠ technické a dopravní dostali nový automobil

9. října 2024 19:21 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal | Studuj u nás

Žáci SŠ technické a dopravní v Ostravě – Vítkovicích se budou učit na zbrusu novém osobním voze, který škola získala od svého sponzora. Jde o vůz BMW, podívejte se na reportáž.

O Trh uplatnění a vzdělávání byl v Třinci velký zájem

9. října 2024 19:13 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal | Studuj u nás

Trh uplatnění a vzdělávání 2024 cestuje po celém MS kraji, tentokrát si dal dostaveníčko v třinecké hale Stars. V Třinci se konal už po dvacáté sedmé.