Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Klub Svět energie slavil dvacet let existence, 550 členů a mezinárodní uznání

1. listopadu 2013, 0:00

Jubilejní dvacáté setkání Klubu Svět energie má za sebou čtyřiadvacet pedagogů z celé republiky, kteří na pozvání Skupiny ČEZ zavítali na Chomutovsko. Konkrétně absolvovali exkurzi po zmodernizované Elektrárny Tušimice, „hlubinný" výlet do sousedního povrchového hnědouhelného lomu Severočeských dolů, návštěvu partnerské Střední odborné školy energetické a stavební v Chomutově, Informačního centra Severočeských dolů či prohlídku malé vodní elektrárny Želina.

V OC Forum Nová Karolina na vás čeká STRAŠIDELNÝ HALLOWEEN

1. listopadu 2013, 0:00

Zábavu pro celou rodinu v podobě dlabání dýní, halloweenských soutěží o ceny, malování na obličej, divadélko a mnoho dalšího pro Vás připravilo OC Forum Nová Karolina v Ostravě na tuto neděli 3. listopadu od 14.00 do 18.00 hodin (ve 2. patře obchodního centra naproti výtahům).

Rourovna ArcelorMittal v Karviné zvyšuje kapacitu výroby dělených trubek pro automobilový průmysl

30. října 2013, 0:00

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, dceřiná společnost huti ArcelorMittal Ostrava, uvedla do provozu nové dělící centrum pro dělení přesných a kalibrovaných trubek. Instalací zařízení reaguje na zvýšenou poptávku po dělených trubkách, které nyní tvoří zhruba 60 až 70 % produkce divize společnosti zaměřené na automobilový průmysl. Trubky naleznou uplatnění jako konstrukční díly sedaček.

ČPZP znovu posiluje zdraví svých malých pojištěnců multivitaminy

29. října 2013, 7:23

Česká průmyslová zdravotní pojišťovna (ČPZP) i v letošním roce vydává zdarma pro své pojištěnce ve věku od 3 do 15 let multivitaminy Marťánky, které podporují správnou funkci imunitního systému. Zájem o ně je tradičně veliký, v roce 2012 se multivitaminy dostaly k rekordnímu počtu více než 53 tisíc dětí, které jsou registrované u třetí největší zdravotní pojišťovny v ČR.

Janáčkova filharmonie a Hyundai slavili společně ve velkém stylu. Mají svůj vlastní flash mob!

29. října 2013, 0:00

Přilákat více posluchačů do jubilejní 60. sezóny JFO, oslavit 5. výročí zahájení výroby v závodě HMMC v Nošovicích, ale také ukázat smysl pro humor. To byly jedny z hlavních důvodů, proč se Janáčková filharmonie Ostrava rozhodla zahrát mezi návštěvníky obchodního centra.

Z Česka mizí aleje. Obce v Moravskoslezském kraji proto vysazují desítky nových listnáčů

29. října 2013, 0:00

Moravskoslezské obce Bolatice, Šilheřovice a Dolní Lutyně vysadí nové aleje s celkem 115 stromy - i takto oslaví nedávný Den stromů, který letos připadl na neděli 20. října. Granty na výsadbu nových nebo obnovu historických alejí a stromořadí poskytla Nadace ČEZ pod odborným dohledem botanika Václava Větvičky.

Na Dlouhé Stráně dorazilo přes 70 000 turistů

28. října 2013, 0:00

Na přečerpávací vodní elektrárnu Dlouhé Stráně dorazilo od začátku roku do konce září 70 945 turistů. Od května mohli využít služeb nového informačního a servisního centra pod hrází horní nádrže. I přes jejich vysoký počet se tak v oblasti daří dostát všem požadavkům na ochranu přírody.

Sociální šatníky a charitativní obchody ADRY zaplní více než devět tun kvalitních oděvů!

28. října 2013, 0:00

Celkem 9300 kg nošeného ale stále použitelného kvalitního oblečení se nasbíralo pro sociální šatníky a charitativní obchody neziskové organizace ADRA, dobrovolnického centra v Havířově, během akce Vyměň starou za novou.

Předškoláci ze Sněženky si hrají na vylepšené zahradě

28. října 2013, 0:00

Děti z Mateřské školy Sněženka ve Frýdku-Místku i jejích dvou odloučených pracovišť tráví svůj čas na vylepšené školní zahradě. Nové herní atrakce jim poskytují vhodné zázemí k přirozenému pohybu, který je nezbytným předpokladem jejich zdravého vývoje. Právě na tom si při výchově dětí Sněženka zakládá. Na vybavení školní zahrady přispěla Nadace ČEZ částkou 210 tisíc korun.

Interaktivní expozice na festivalu fascinovaném světem

28. října 2013, 0:00

Akademie věd ČR společně s OC Forum Nová Karolina v Ostravě v rámci 13. ročníku Týdne vědy a techniky AV ČR, největšího vědeckého festivalu v České republice, připravila interaktivní expozici nazvanou Po stopách Marie Currie-Skłodowske. Ta se uskuteční 2. listopadu od 10.00 do 18.00 hodin ve 2. patře OC Forum Nová Karolina v Ostravě. A odpoví vědeckými pokusy mimo jiné například na otázku, jestli může zůstat voda ve sklenici otočené dnem vzhůru, jak vybuchuje sopka nebo jak vyluštit neviditelné písmo...

Komerční sdělení více

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

FNO: Podporujeme kampaň, která upozorňuje na závažnost trombózy a její prevenci

Fakultní nemocnice Ostrava se letos poprvé připojí k hnutí Světového dne trombózy, který připadá na neděli 13. října. Preventivní kampaň propaguje i akce Horská Virchowova triáda, v jejímž rámci účastníci vystoupají na jednu ze tří hor v České republice. Cílem je upozornit na závažnost tromboembolické nemoci a na skutečnost, že jí lze dobře předcházet.


Hvězdou pátečního programu festivalu Japonské dny v Ostravě bude polské Anime Symphony

Anime Symphony čerpá inspiraci z bohatého dědictví anime hudby a vzdává hold tvůrcům a skladatelům, kteří dali emocionální sílu mnoha nezapomenutelným scénám z oblíbených titulů. Nové a exkluzivní orchestrální aranže, stejně jako jejich živé provedení, zdůrazní jedinečný zvuk a krásu ikonických melodií. Jedná se o poměrně mladý projekt, který však stojí na pevných základech s dlouhou tradicí.

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.

Více