Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Sdružení chce pomoci podnikatelům, kteří plánují investovat v kraji

7. března 2013, 0:00

Zahraničním i mimoregionálním podnikatelům, kteří plánují investovat v regionu, chtějí pomoci samotné firmy v kraji. Členové Sdružení pro rozvoj Moravskoslezského kraje, mezi které patří velké průmyslové podniky, stavební firmy, projekční organizace, distribuční společnosti, klastry, ale i školy, města a obce, totiž založili pracovní skupinu pro podporu umísťování investic v regionu. Její vznik schválila rada Sdružení na svém zasedání, které proběhlo 5. března 2013 v Havířově.

Slevové šílenství pokračuje! Dovolená zadarmo?

6. března 2013, 0:00

Výstavy cestovního ruchu se obvykle cestovky snaží zpestřit mimořádnými slevovými akcemi. A protože téměř každý z nás slyší na to, že může ušetřit své peníze, bývají tyto akce tak úspěšné, že je na místě je označit za „slevové šílenství".

Už deset let učíme o odpadech!

5. března 2013, 0:00

Centrum odpadové výchovy, vzdělávací středisko společnosti OZO Ostrava zajišťující environmentální výchovu a osvětu obyvatel Ostravy a dalších obcí v regionu, slaví v těchto dnech deset let svého úspěšného fungování. Během této doby prošlo vzdělávacími programy o odpadech už sedmdesát pět tisíc žáků základních, středních i vysokých škol. A zájem o jeho činnost stále roste!

Představujeme posily Baníku: Petr Soukup

5. března 2013, 0:00

Útočník Petr Soukup dokázal o svých kvalitách přesvědčit hlavního trenéra Martina Pulpita a do Baníku Ostrava přichází na půlroční hostování.

Půl milionu korun od Skupiny ČEZ pro mentálně postižené v Šumperku

4. března 2013, 0:00

Šek na půl milionu korun předali zástupci Skupiny ČEZ Společnosti pro podporu lidí s mentálním postižením v Šumperku. Společnost ve městě provozuje zařízení Pomněnka.

V Brně dnes skončila celostátní Fyzikální olympiáda, mezi trojicí nejlepších je student Gymnázia Mírová z Karviné

4. března 2013, 0:00

Brno bylo od úterý 26. 2. do pátku 1. 3. dějištěm nejvyššího kola Fyzikální olympiády. Z celé republiky se sem sjelo padesát talentovaných studentů, aby ukázali, jak si dokáží poradit s náročnými teoretickými i praktickými úlohami.

Sourozenecké duo zahájí koncert skladbou pro housle a varhany

4. března 2013, 0:00

Absolutní vítězství v Mezinárodní rozhlasové soutěži Concertino Praga 1993 - to byl hlavní impuls pro houslistku Alenu Čechovou a klavíristu a varhaníka Petra Čecha, aby se ještě intenzivněji ponořili do studia komorní hudby.

Projekt Multikultura ukončen

4. března 2013, 0:00

Projekt Multikultura aneb Vzdělávání pro volný čas si kladl za cíl seznámit žáky s „jinakostí" těch, kdož v Ostravě a Moravskoslezském kraji pracují a jsou z různých zemí. Jaké rozdíly ve vnímání k obyčejným věcem, v přístupu k práci, etiketě, jednání jsou.

Nový projekt zahájen

4. března 2013, 0:00

Dne 1.3. 2013 byl zahájen projekt s názvem Sociální služby Sdružení obcí Hlučínska, r. č. CZ.1.04/3.1.03/97.00064, který v partnerské spolupráci realizuje Institut komunitního rozvoje a Sdružení obcí Hlučínska. Projekt je podpořen z prostředků OP LZZ, Podpora vzdělávání a procesů v sociálních službách.

Tipy na dovolenou a výlety, vše kolem svatby a pestrou nabídku knížek nabídnou jarní výstavy na Výstavišti Černá louka

4. března 2013, 0:00

Pestrá nabídka dovolených v zahraničí, v tuzemsku, tipy na výlety a lázeňské pobyty, ochutnávky regionálních specialit, informace o cestovatelských zajímavostech a mnoho dalšího přináší jediné výstavy cestovního ruchu v Moravskoslezském kraji - DOVOLENÁ a REGION, LÁZEŇSTVÍ.

Komerční sdělení více

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

FNO: Podporujeme kampaň, která upozorňuje na závažnost trombózy a její prevenci

Fakultní nemocnice Ostrava se letos poprvé připojí k hnutí Světového dne trombózy, který připadá na neděli 13. října. Preventivní kampaň propaguje i akce Horská Virchowova triáda, v jejímž rámci účastníci vystoupají na jednu ze tří hor v České republice. Cílem je upozornit na závažnost tromboembolické nemoci a na skutečnost, že jí lze dobře předcházet.

Hvězdou pátečního programu festivalu Japonské dny v Ostravě bude polské Anime Symphony

Anime Symphony čerpá inspiraci z bohatého dědictví anime hudby a vzdává hold tvůrcům a skladatelům, kteří dali emocionální sílu mnoha nezapomenutelným scénám z oblíbených titulů. Nové a exkluzivní orchestrální aranže, stejně jako jejich živé provedení, zdůrazní jedinečný zvuk a krásu ikonických melodií. Jedná se o poměrně mladý projekt, který však stojí na pevných základech s dlouhou tradicí.


Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.

NDM se raduje ze tří cen Thálie. Dvě za muzikál Chicago a jedna pro činoherečku do 33 let

Celkem tři Ceny Thálie si dnes z pražského Národního divadla odnesli umělci působící v Národním divadle moravskoslezském. Skvělý úspěch muzikálu NDM a činohry! Dvojitou Thálii si připsal muzikál Chicago: Lukáš Vlček má cenu za roli právníka Billyho Flynna a Markéta Schimmerová Procházková převzala Thálii za postavu vražedkyně Velmy Kelly. Muzikál Johna Kandera, Freda Ebba a Boba Fosse režírovala Gabriela Petráková, hudebně nastudoval Jakub Žídek, premiéra byla letos v únoru a inscenace se těší velkému zájmu diváků – máme stále vyprodáno!

Více