Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Koncert Brahms trio Prague v ČRO 6.3.2013

1. března 2013, 0:00

Poprvé v Ostravě vystoupí soubor Brahms trio Prague a to s krásným programem Vídeň napříč staletími (Mozart, Beethoven, Brahms).

12. ročník Festivalu ProTibet v Ostravě zahájila výstava Tibet a Barma ve Forum Nová Karolina

1. března 2013, 0:00

Již 12. ročník Festivalu ProTibet, který se koná ve více než 20 městech České republiky, dnes v Ostravě zahájila putovní výstava Tibet a Barma umístěná v pasáži ve 2. patře nákupního a zábavního centra Forum Nová Karolina v Ostravě. Zde bude ke zhlédnutí až do 28. března. Tvůrcem výstavy, která vysvětluje kulturní a politickou situaci obou zemí, je občanské sdružení M.O.S.T.

Ostravský superpočítač hledá atraktivní jméno

1. března 2013, 0:00

Už za tři týdny dorazí do Ostravy očekávaný superpočítač, který bude časem patřit mezi nejvýkonnější stroje Evropy. Teď se pro něj hledá jméno.

Klienti ČPZP si již mohou zkontrolovat svá vyšetření v mobilu

27. února 2013, 0:00

Možnost zkontrolovat své zdravotní informace a zjistit nabídku služeb či akcí své zdravotní pojišťovny přímo ze svého mobilu dostávají v těchto dnech pojištěnci České průmyslové zdravotní pojišťovny (ČPZP). Umožní to mobilní aplikace ČPZP, kterou jim třetí největší zdravotní pojišťovna v Česku nabízí. Přehledné informace dostanou majitelé všech moderních typů mobilních telefonů, smartphonů a tabletů, které podporují javascript.

Veřejnost svými hlasy rozhodla o podpoře mentálně hendikepovaných v Šumperku

27. února 2013, 0:00

Současným trendem v péči o mentálně hendikepované je jejich začleňování do většinové společnosti. Touto cestou se vydala i Společnost pro podporu lidí s mentálním postižením v Šumperku, která své klienty učí soběstačnosti a rozvíjí jejich motorické, komunikační i sociální dovednosti.

Představujeme posily Baníku Ostrava – Jan Hable

27. února 2013, 0:00

Do Baníku Ostrava se po čtyřech letech vrací záložník Jan Hable. "Pro Baník může být Hable budoucím jackpotem, má předpoklady stát se top hráčem," předpovídá mu zářnou budoucnost sportovně-technický manažer Michal Dyml.

YAMATO - věhlasný soubor japonských bubeníků se vrací do Ostravy

26. února 2013, 0:00

Soubor Yamato byl založen v roce 1993 Masou Ogawou v prefektuře Nara. Do roku 1887 byla Nara součástí provincie Yamato, odkud také pochází název souboru. Od svého založení Yamato uskutečnili přes 1000 vystoupení ve více než 20ti zemích Asie, Evropy a Ameriky.

Ostravská premiéra Lohengrina se blíží

25. února 2013, 0:00

Premiéry opery Lohengrin se konají 7. a 9. března vždy v 18.00 hodin v Divadle Antonína Dvořáka. Ještě předtím 25. února v 18.00 hodin hudební ředitel představí a zanalyzuje operu za klubovým pianinem v divadelním klubu Divadla Jiřího Myrona v rámci večera Robert Jindra & Lohengrin.

Bilanční setkání pro VIP hosty festivalu

25. února 2013, 0:00

Připravili jsme tzv. "Bilanční setkání", které má přiblížit festival partnerům, finančním podporám, médiím, spolupořadatelům, popř. jiným významným osobám - JEN pro pozvané, uzavřená společnost.

ČSOB a Era pro podporu regionů

24. února 2013, 0:00

Program ČSOB a Era pro podporu regionů vstupuje už do 7. ročníku. Ve své historii podpořil 237 projektů celkovou částkou přes dvanáct milionů korun a pro letošní ročník chystá několik novinek.

Komerční sdělení více

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

FNO: Podporujeme kampaň, která upozorňuje na závažnost trombózy a její prevenci

Fakultní nemocnice Ostrava se letos poprvé připojí k hnutí Světového dne trombózy, který připadá na neděli 13. října. Preventivní kampaň propaguje i akce Horská Virchowova triáda, v jejímž rámci účastníci vystoupají na jednu ze tří hor v České republice. Cílem je upozornit na závažnost tromboembolické nemoci a na skutečnost, že jí lze dobře předcházet.

Hvězdou pátečního programu festivalu Japonské dny v Ostravě bude polské Anime Symphony

Anime Symphony čerpá inspiraci z bohatého dědictví anime hudby a vzdává hold tvůrcům a skladatelům, kteří dali emocionální sílu mnoha nezapomenutelným scénám z oblíbených titulů. Nové a exkluzivní orchestrální aranže, stejně jako jejich živé provedení, zdůrazní jedinečný zvuk a krásu ikonických melodií. Jedná se o poměrně mladý projekt, který však stojí na pevných základech s dlouhou tradicí.


Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.

NDM se raduje ze tří cen Thálie. Dvě za muzikál Chicago a jedna pro činoherečku do 33 let

Celkem tři Ceny Thálie si dnes z pražského Národního divadla odnesli umělci působící v Národním divadle moravskoslezském. Skvělý úspěch muzikálu NDM a činohry! Dvojitou Thálii si připsal muzikál Chicago: Lukáš Vlček má cenu za roli právníka Billyho Flynna a Markéta Schimmerová Procházková převzala Thálii za postavu vražedkyně Velmy Kelly. Muzikál Johna Kandera, Freda Ebba a Boba Fosse režírovala Gabriela Petráková, hudebně nastudoval Jakub Žídek, premiéra byla letos v únoru a inscenace se těší velkému zájmu diváků – máme stále vyprodáno!

Více