Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Dopravniinfo.TV : Dejte pozor na bezdůvodnou jízdu v levém pruhu

12. října 2023, 15:36

Jakým způsobem řídíte na dálnici. Jezdíte v levém pruhu? Možná nevíte, že tímto způsobem se můžete dopustit přestupku a kromě toho zvyšujete riziko dopravní nehody. Policisté se na zakázaný způsob jízdy zaměřují a evidují zvyšující se počet těchto přestupků, jen za rok 2023 jich jsou tisíce.

Hudebníci zápolí o postup v Líhni 2023!

12. října 2023, 12:33

I druhá základní kola mezinárodní klubové soutěže hudebníků Líheň skončila mezinárodně. Po šesti koncertních kláních hudebníků ve třech moravských klubech tak je jisté, že čtvrtfinálová kola budou bohatá na národnosti i hudební styly.

FN Ostrava nově nabízí kurzy pediatrické kardiopulmonální resuscitace i pro ostatní nemocnice

12. října 2023, 12:30

Lékaři FN Ostrava začali pořádat kurzy pediatrické kardiopulmonální resuscitace i pro ostatní nemocnice. Několikahodinová školení jsou kromě lékařů zaměřena i na nelékařský personál. Při zástavách dechu na odděleních jsou totiž sestry většinou první, kdo s dětským pacientem přichází do kontaktu.

V Divadle J. Myrona uvidíte výstavu Emanuel Bastl - dirigent a první šéf opery NDMS

10. října 2023, 16:49

V sezóně 2023/2024 nese slavnostní sál v ostravském Divadle Jiřího Myrona jméno Emanuela Bastla. Stalo se tak příznačně k nadcházejícím kulatým výročím Bedřicha Smetany, neboť právě Bastl byl jedním z nejvýznamnějších dirigentů Smetanových oper a výraznou měrou se zasadil o jejich uvádění hned v prvních letech existence Národního divadla moravskoslezského.

Dopravniinfo.TV : Na silnici I/35 na průtahu Libercem se často bourá. Co na úsek říká odborník?

10. října 2023, 15:33

Silnice první třídy 35 na průtahu Libercem je nejvytíženějším úsekem v Libereckém kraji. Denně tudy projedou desetitisíce aut. V posledních měsících je to ale zároveň jedno z nejrizikovějších míst. Často se tu stávají dopravní nehody. Hlavním důvodem je generální oprava dvou mostu.

Růžový říjen v Obchodním domě opět podporuje zlínskou onkologii

10. října 2023, 14:52

Říjen je po celém světě tradičně zasvěcen akcím, které podporují boj s rakovinou prsu a s tím spojenou osvětu, jejímž neodmyslitelným symbolem se stala růžová stužka. Obchodní dům Zlín se k této aktivitě připojí letos již potřetí a opět podpoří Komplexní onkologické centrum Krajské nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně.

Česká asociace interim managementu se poprvé představí na strojírenském veletrhu v Brně

6. října 2023, 17:10

Česká asociace interim managementu, jejíž členové – manažeři pomáhají rozvíjet i zachraňovat firmy, pořádá vůbec první vlastní program na Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně. Představí se odborné veřejnosti formou BUSINESS DNE ve středu 11. října v pavilonu E. Součástí bude seminář a debata s průmyslovými lídry. Obě akce budou zaměřené na praktické možnosti řešení dopadů nepříznivého vývoje českého hospodářství na průmysl a zejména na střední a menší firmy, na jejich rozvoj a konkurenceschopnost.

Dopravniinfo. TV: Sjezd dálnice D1 na Rytířsko a Velký Beranov je místem častých dopravních nehod

6. října 2023, 15:17

Sjezd z dálnice D1 směrem na Velký Beranov je místem častých dopravních nehod.

Běhej Valachy! Blíží se oblíbený závod ve Velkých Karlovicích, do 10. 10. s levnějším startovným

6. října 2023, 8:09

VELKÉ KARLOVICE – Baví vás běhání? Rádi sportujete v přírodě? Pak si určitě nenechejte ujít tradiční závod Běhej Valachy a přijeďte si v sobotu 21. října užít mimořádnou atmosféru této rodinné akce do Resortu Valachy ve Velkých Karlovicích.

Dny otevřených center pro léčbu migrény v Ostravě už 12. října

6. října 2023, 8:03

Lidé trpící migrénou, kterých je v Česku více než milion,1 mohou opět přijít konzultovat svůj stav se specialisty. Po úspěšném prvním ročníku otevře letos své dveře osm Center pro léčbu bolestí hlavy. Na podzim se jich do osvětové akce zapojí šest, dvě z nich jsou v Ostravě.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více