Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

OVAK radí a informuje aneb Přihlaste se k OVAK Newsletteru

3. října 2023, 14:17

Zajímá Vás, co je u nás nového? Přihlaste se k odběru našeho OVAK Newsletteru, který přináší výběr těch nejzajímavějších informací o projektech, o důležitých novinkách, událostech a službách v oblasti vodohospodářství v Ostravě.

Co je náplní kardioprogramu Nemocnice ve Frýdku-Místku? Rozhovor s MUDr. Kamilem Zemanem

3. října 2023, 14:08

Světový den srdce (World Heart Day) si každoročně připomínáme 29. září. Již od roku 2000 jej vyhlašuje Světová federace srdce (WHF) a Světová zdravotnická organizace (WHO). Cílem je upozornit na stále se zvyšující počet kardiovaskulárních onemocnění, jejich prevenci a léčbu. V České republice je totiž srdeční onemocnění každoročně zodpovědné za přibližně 30 % úmrtí.

Řemeslo má zlaté dno. Intetraktivní soutěž pro žáky základních škol

3. října 2023, 14:03

Tak zní název oblíbené interaktivní soutěže v praktických dovednostech pro žáky základních škol. Do letošního 16. ročníku, který proběhne ve dnech 4. - 5. října v objektu Střední školy společného stravování Ostrava – Hrabůvka, se zapojí žáci devátých tříd z více než 30 základních škol v regionu.

LIBERTY zahájila tříletý vzdělávací program se studenty elektrotechniky

3. října 2023, 14:03

Po tři následující roky budou moci studenti ostravské Střední školy elektrotechnické Na Jízdárně získávat neocenitelnou praxi v provozech a školicím centru akciové společnosti LIBERTY Ostrava. Vzdělávací program, který byl nyní zahájen ve spolupráci s mezinárodní nadací GFG Foundation, má přinést hutní firmě nové kvalitní zaměstnance, především elektrikáře.

Ostravská Univerzita třetího věku letos přilákala do školních lavic 26 studentů

2. října 2023, 11:32

Jedna z poslucháren Lékařské fakulty Ostravské univerzity se už pátým rokem zaplnila lidmi, kteří školní lavice opustili před desítkami let. Na letošní studium Univerzity třetího věku, kterou pořádá Lékařská fakulta OU ve spolupráci s Fakultní nemocnicí Ostrava, se zapsalo 26 zájemců.

Moravskoslezský kraj se pyšní nejnižší úmrtností novorozenců

2. října 2023, 11:24

Dobrých zpráv není nikdy dost. Perinatologické centrum při Fakultní nemocnici v Ostravě se může pyšnit jedním z nejvýznamnějších úspěchů v oblasti péče o novorozence a jejich matky. Statistiky potvrzují, že je to právě Moravskoslezský kraj, který má nejnižší novorozeneckou úmrtnost v České republice, a to díky vynikající práci tohoto centra. Ale co přesně za tak skvělými výsledky stojí?

Rodinný muzikál OLIVER! Lionela Barta konečně v Ostravě. Zájem diváků je obrovský!

2. října 2023, 11:19

První muzikálovou premiérou souboru Národního divadla moravskoslezského bude 5. října světový OLIVER! Lionela Barta s libretem podle románu Charlese Dickense Oliver Twist. O rodinný muzikál je už nyní mezi diváky velký zájem a některé termíny máme vyprodané dlouho dopředu!

Dvě Ceny Thálie putují do Ostravy

1. října 2023, 16:27

Stanislav Šárský převzal (nar. 1939) v pražském Národním divadle Cenu Thálie za celoživotní mistrovství v činohře! Tomáš Savka převzal v pražském Národním divadle svou druhou Cenu Thálie za mimořádný jevištní výkon – tentokráte za roli Maxe Bialystocka v muzikálu Mela Brookse a Thomase Meehana PRODUCENTI.

Dopravniinfo.TV : Nebezpečné chování řidičů kamionů na cestách

1. října 2023, 15:05

Nebezpečné, zdlouhavé předjíždění kamionů nebo obecně chování jejich řidičů na silnicích. Často diskutované téma, se kterým se řidiči setkávají napříč celým českem. Samozřejmě zajímá i dopravní policii, která se na chování kamioňáků zaměřuje.

Festival ostravských knihoven nabídne putování za hvězdami

27. září 2023, 19:55

Už tradiční podzimní událostí se stává Festival ostravských knihoven. Jde o společnou akci deseti ostravských knihoven různého typu, jejímž hlavním organizátorem je Moravskoslezská vědecká knihovna v Ostravě. Letošní 7. ročník festivalu se uskuteční v úterý 3. října v rámci Týdne knihoven, a to s podtitulem Putování za hvězdami.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více