Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Dolní Vítkovice se dál rozrůstají, kromě vzdělávání přibude i špičkové gastro

20. září 2023, 16:09

Novou etapu rozvoje zahájily v těchto dnech ostravské Dolní Vítkovice (DOV). V areálu, kde se ročně neformálně vzdělávají nebo interaktivně baví stovky tisíc návštěvníků různých generací, se v unikátním industriálním prostředí připravuje na ploše větší než 500 m2 projekt stylové restaurace s moderní gastronomií. Díky projektu architekta Radima Hubičky a jeho ateliéru se zcela promění přízemí Malého světa techniky U6 a vznikne teprve třetí tuzemská pobočka značkové italské restaurace L’Osteria.

Blíží se premiéra nového Kodiaqu a Superbu, omlazená Octavia a elektrický Elroq

20. září 2023, 16:06

Automobilka Škoda Auto rozhodně nezahálí. Nedávno potěšila své příznivce a oznámila plány ohledně nových modelů a termínů jejich premiér. Vše nasvědčuje tomu, že se rok 2024 ponese v duchu zajímavých novinek, které mají potenciál zaujmout širokou veřejnost.

Centrum PANT představí bohatým programem Španělsko

20. září 2023, 15:57

Centrum PANT ve spolupráci s Institutem Cervantes v Praze a Španělskou kanceláří pro cestovní ruch pro střední Evropu se sídlem ve Vídni připravili bohatý kulturní program, který má za úkol přiblížit lidem Španělsko.

Vegetariánské bistro v Kunčicích pod Ondřejníkem nabízí kuchyni celého světa

20. září 2023, 11:42

Jídla jako Dál Bhat, veganský ramen nebo arabský falafel by člověk čekal spíš v pražském Karlíně než na okraji Beskyd. Ladě Michulkové před časem chyběla nabídka chutné vegetariánské kuchyně v Beskydech odkud pochází, a tak se rozhodla otevřít si v Kunčicích pod Ondřejníkem bistro s názvem Bistro Kafé Ze.Mě. U netradičního makovo-jahodového dortu a skvělých domácích limonád jsme si povídaly o kuchařské inspiraci z cest a plánech do budoucna.

Vodaři v Beskydech pro dobrou věc

20. září 2023, 8:24

Dvě akce spojené se zážitky v moravskoslezských horách připravila vodárenská společnost během léta pro své zaměstnance. První z nich s názvem Prázdninová výzva – zdolej vrcholy motivovala všechny ty, kteří mají rádi Beskydy, aby během letních tří měsíců pracovali na své fyzické kondici, pečovali o své zdraví a zdolali pět beskydských vrcholů – Lysou horu, Ostrý, Velkou Čantoryji, Kamenitý a Ondřejník.

Festival Spectaculo Interesse přiveze do Ostravy to nejlepší z evropského loutkářství

20. září 2023, 8:05

Spectaculo Interesse je jeden z největších tuzemských loutkářských festivalů. Pořadatelem přehlídky je od roku 1995 Divadlo loutek Ostrava a v roce 2023 se uskuteční jeho již 14. ročník. Letošní ročník festivalu se uskuteční od 1. do 6. října 2023 a Ostrava se díky němu stane na několik dní opět centrem evropského loutkářství.

V MALFINI vyskladňují zboží roboti

20. září 2023, 7:56

Unikátní robotický skladovací systém technologie AutoStore s investicí ve výši čtvrt miliardy korun spustila za asistence hejtmana Moravskoslezského kraje Jana Krkošky ve svém logistickém centru v Ostravě společnost MALFINI, která ze severu Moravy obsluhuje zákazníky ve víc jak 35 státech Evropy. Dodavatelem automatizovaného řešení je česká pobočka norské společnosti Element Logic.

Tomáš Višňovský vyhrál Bike Valachy Bílá, slunečný den přilákal tři stovky sportovců

19. září 2023, 9:26

Tomáš Višňovský, několikanásobný slovenský mistr v maratonu horských kol, nedal soupeřům šanci a na hlavní trase dlouhé 48 kilometrů zvítězil stylem „start-cíl“ v čase 1:44. „Trasa byla skvělá.

Vítkovice o stigma vyloučené lokality nestojí

19. září 2023, 9:22

V pondělí 18. září se v obřadní síni radnice v Ostravě-Vítkovicích konala schůzka, jejíž klíčoví aktéři jednali o dopadech sociálního vyloučení na bydlení, bezpečnost a veřejný prostor na území Vítkovic. Cílem schůzky je zahájit intenzivní spolupráci na strategii pro sociální začleňování, která bude zaměřena nejen na Vítkovice, ale bude podkladem i k řešení podobných situací jak na území kraje, tak za jeho hranicemi.

SHF nabídne týden plný hudebních osobností

19. září 2023, 9:11

Dan Bárta, Christophe Coin i Dmitrij Sitkoveckij s Ivem Kahánkem – čtyřlístek interpretačních osobností, který slibuje mimořádné zážitky na Svatováclavském hudebním festivalu od 20. do 24. září.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více