Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Od čtvrtka jdou kapely do boje – to je Líheň 2023!

27. září 2023, 19:54

Zcela zdarma se mohou fanoušci muziky vypravit od tohoto čtvrtka na celkem 27 živých koncertů! Již dvaadvacátý ročník největší klubové soutěže v Česku pod názvem LÍHEŇ nabídne každý týden pořádnou porci muziky hned ve třech klubech na Ostravsku!

Slovenská společnost Finanzpartner vstupuje na český trh finančních služeb právě ve Frýdku Místku

27. září 2023, 15:57

Dne 18.9.2023 v odpoledních hodinách, v prostorách bussines centra Pracák ve Frýdku Místku, jsme byli svědky otevření pobočky společnosti Finanzpartner CZ jako její první pobočky v rámci ČR. Společnost Finanzpartner působí na Slovensku v oblasti zprostředkování finančních služeb již od roku 2008. Posláním společnosti je přinášet klientům a jejich rodinám komplexní služby v oblasti finančních produktů, právního poradenství a realitního trhu.

Zlínskou Školou vaření už letos prošlo 600 kurzistů, nově se chystá kurz pro děti i vánoční cukroví

27. září 2023, 7:28

ZLÍN – Již šest set amatérských kuchařek a kuchařů v letošním roce prošlo Školou vaření ve zlínské Bistrotéce Valachy. Zájem o kuchařské kurzy stále roste, na nadcházející měsíce proto Bistrotéka Valachy vypsala pět desítek dalších termínů, a to včetně nových témat.

Setkání se Spirálou Ostrava má upozornit na mýty o duševním zdraví i na způsoby jak o něj pečovat

27. září 2023, 7:25

Zhruba čtvrtina populace se v životě setká s nějakou formou duševního onemocnění, přesto kolem tohoto tématu stále koluje řadu mýtů a předsudků. Ostravská organizace Spirála se dlouhodobě snaží to změnit. V rámci Týdnů pro duševní zdraví, které mají letos podtitul „Duševní zdraví je všeobecným lidským právem“, připravila besedu a výstavu a chce tak veřejnosti přiblížit zkušenosti odborníků, kteří se lidskou psychikou zabývají.

Druhý ročník konference Colours of Cardiology byl určen specialistům i praktikům

27. září 2023, 7:21

Na 2. ročník konference s názvem Colours of Cardiology, který pořádala Interní a kardiologická klinika FN Ostrava a LF OU, se přihlásily více než tři stovky lékařů a sester z České republiky i ze Slovenska. Dvoudenní program letos zahrnoval nejen přednášky a praktické workshopy, ale také podcast, věnovaný mezigenerační spolupráci ve zdravotnictví.

Svatováclavské pivní slavnosti na Zámku Zábřeh odstartují tuto středu

25. září 2023, 18:49

Ve dnech 27. a 28. září 2023 se v okolí renesančního Zámku Zábřeh uskuteční již 16. ročník Svatováclavských pivních slavnosti. Poslední zářijové dny jsou tradičně zasvěceny ochutnávce zlatavého moku, a letošní ročník nabídne skvělou zábavu s degustační přehlídkou bezmála třiceti malých pivovarů, většinou z regionu severní Moravy a Slezska. Chybět nebudou lahodné skvosty pivovarů Dejf, Hoppy Dog, Medojed, Koníček, Rohan, Nachmelená Opice, Palačov, Černá Hora či Zámku Zábřeh. Návštěvníci tak budou moci ochutnat více než padesát druhů čepovaných piv rozmanitých barev i chutí.

Podcast FNO: Intervenční radiologie

23. září 2023, 10:11

INTERVENČNÍ RADIOLOGIE. Jak dokáže intervenční radiologie pomoci lidem po mozkových příhodách nebo těžkých úrazech? Kdy zachrání život ženám po porodu nebo s onkogynekologickou diagnózou? A na spoustu dalších otázek z této oblasti odpovídá doc. MUDr. Václav Procházka, Ph.D., MBA, vedoucí lékař angiolinky Ústavu radiodiagnostického FN Ostrava a LF OU.

Musí nákup letenek znamenat ztrátu času?

23. září 2023, 9:55

Když si představíme plánování dovolené nebo služební cesty, nákup letenek obvykle hraje klíčovou roli v celém procesu. Dříve to mohlo být časově náročné a občas frustrující úsilí. Nicméně, v dnešní době se nákup letenek značně změnil díky pokroku v technologiích a vylepšeným službám, což nám umožňuje maximalizovat efektivitu a minimalizovat stres. V tomto článku se podíváme na to, jak moderní způsoby nákupu letenek zjednodušily proces a jak můžeme využít tuto změnu k našemu prospěchu.

Víkend 6. – 7. října bude patřit oslavě tetování a street-art a Tattoo Session Silesia

23. září 2023, 9:27

Víkend 6. – 7. října bude patřit oslavě tetování a street-art. V kostele sv. Václava v Opavě se setkáme na již 17. ročníku Tattoo Session Silesia, což je setkáním nejlepších tetovacích studií střední Evropy, prodejců šperků a freestylové módy s barevným programem pro všechny věkové kategorie.

Roman Paulus, bílé lanýže i grilování: podzim pro gurmány ve Velkých Karlovicích

20. září 2023, 16:14

Podzim je časem gastronomických zážitků. Nenechejte si toto období ujít ve Spa hotelu Lanterna ve Velkých Karlovicích, čekají vás opravdu mimořádné akce! Na své si přijdou příznivci zážitkové gastronomie, skvělých vín, svatomartinské husy i vzácných bílých lanýžů. A co víc: to vše můžete v chladných podzimních dnech spojit se zdejším úžasným wellness.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více